• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.10.2020 23:11

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с неизвестно водорасло

Започната от iivs, 23.04.2014 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iivs

Мисля че нещата взеха да се подобряват, направих торенето на микро и макро през ден единият ден едното другия другото освен това вкарвам глутар вечер 10 мл сутрин 5 намалих светенето на 8 часа. Но прави впечатления че беше само при бавните растения и то тези на преден план тези които са отзад не са така засегнати.

hunter

Ами когато се тори със макро и микро то така се прави. Единия ден макро на следващия микро. Не е редно в един ден да се подава примерно фосфат и желязо. Доколкото съм запознат фосфата взаимодейства със хелата на желязото и го прави в някаква кофти форма не усвоима форма за растенията. Сори за не точното обяснение но не ме бива със научните термини  :-D

zariio

Не е редно да се смесват преди използването им микро и макро,а не че не може да се слагат всекидневно.Не че Tropica  Plant Nutrition+ liquid не е точно такъв продукт.

hunter

Не се сещам къде точно но бях прочел точно това за фосфата и желязото. Във някаква тема от научен произход. Не твърдя за достоверност понеже химията не ми е най силната страна. Може и да е грешно не знам но и аз дозирам по отделно макро и микро.

petko

Сутрин-микро
вечер-макро

hunter

Цитат на: petko в 28.04.2014 07:07
Сутрин-микро
вечер-макро
А кога се цъкат лампите и кога спират? Не е ли добре микрото да се подава през светлата част на деня?

iivs

Да уточня, Макрото е копието на тропика плант нутришън микрото е профито, лампи светват 2 часа на обяд гаснат 21 елементите подавам сутрин преди да светне осветлението.Глутар 10 вечер 5 сутрин.Нощем Кислород през деня въклероден диоксид!

iivs

Такааа вече 10тина дни промених режима на торене като почнах да ги редувам през ден и вечер слагам 20мл глутар алдехид на 200 литра вода редовни смени на 30% процента и проблема отшумява вече почти няма власинки по листенцата тук там и то по старите листа но намаляват!