• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 18:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Причини за растежа на водорасли

Започната от kraltchev, 07.10.2005 02:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

77

те повечето бактерии са в филтъра и грунда :D пробвай да сменяш 40% на всеки 3 дни w00t и съм убеден че растенията ще се чустват перфектно :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Stas

Това е доста спорно. Има растения, които не обичат това, а и въпросът с бактериите също е доста по сложен. Но както и да е, няма сега да задълбаваме...

77

едно време когато гледах дискуси съм го правил :bash даже някой криптокорини свикнаха с честата смяна help от растенията които съм гледал само те не се кефеха  w00t
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

dido

Нищо спорно няма в това - в грунта, по листата на растенията и във филтъра се въдят бактериите. Просто там разгърнатата площ на частиците за прикрепване е огромна. Освен това във водата бацилите като цяло намират по-лоши условия за размножаване.

Legion

Една от основните причини за ниската концентрация на бактериите плуващи свободно във водата е светлината хич не им понася :!: Освен това намаляването бр.(концентрацията) на бактериите разтворени във водата(които е незначителен в сравнение с бр. им в грунда) при смяна на водата оказва еднакво влияние както върху растенията така и върху водорастлите.При смяна на водата обаче бр. на бактериите в грунда остава почти същия и който има корени се възползва :wink:
Какво ще кажете за способността на някой водорастли да се развиват успешно при недостиг на 1 елемент на средата(например желязо) и изобилие на всички останали? :roll:

Stas

Еми за водораслите - също като при растенията. Не всички растения искат много желязо. Например Ротала Маркрандра не обича много желязо. Защо да няма и водорасли със сходни "желания"...

penchod

Здравейте, да си продължа темичката: Рестартирах аквариума, смених грунада, сложих и нови видове растения, промених подребата, абе стана красота, в четвъртак заминах за 4 дни на почивка, днес се прибрах и гледам растенията дръпнали, поглеждам от близо, Еленовите рога и ТЕ е това е вече безобразие, нападнали буквално всичко, е с тая гад вече не знам кво да правя, нападнала даже и Миорофилума, представяте ли си напаст с гъстотата на брада по Миорофилума!!??!! Мисля да затъмня сега за 3 дни, макар, че се притеснявам да не е пагубно за част от растенията. Кажете ми моля ви се какво може да я яде тая гадост(анциструсите и сиямските лисици не помагат, САЕ не мога да намеря), решил съм вече да нахакам секакви молинезии, аймониери, барбуси и не знам кво още и да ги оставя да измрът от глад или да изпасат гадоста,ако не помогнат, знам  едно място дето продават на достъпна цена малки сладки Астронатосчета :twisted:

Stas

Явно имаш чудни условия за тези водорасли. Аз пък си имам такива за синьо-зелени. Всичко било до условията... Трябва да се поинтересуваш по-скоро какво обичат "еленовите рога". Аз не знам. Ако някой ги е борил да каже!

NO CARRIER

Стигнах до следния извод: Веднъж появят ли се, рогата нямат махане освен чрез механичен метод. Ако искаш да се предпазиш - намаляваш храната и зачестяваш смените на водата. Осветлението май няма значение за тях.  :roll:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

penchod

Цъ, аквариума е презапускан тотално преди 7 дни, не е органика, храна!? Кво да кажа, те мойте риби са си за ожалване, просто не знам как да се боря с тая напаст, търся нещо да я изяде.

NO CARRIER

Според мен, за 7 дни рога не можеш да завъдиш, ако ще каквото ще да е. 30 малки анциструса + 10тина планорбиса при мен не изядоха рогата, прави си сметка сам. Наистина, SAE може и да свършат работа, може би и молинезии, но там нямам опит.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

penchod

Не не съм ги завъдил, аз съм си ги пренесъл с растенията от преди презапускането, а сега те са избуяли просто на чисто. Проблема с механичното почистване, е че имам много растения.

N.Nobs

Цитат на: "NO CARRIER"Според мен, за 7 дни рога не можеш да завъдиш, ако ще каквото ще да е.

Може.И за 3 дни се завъждат ,ма(тииийт) им.С изключение на нишковидните,тези се въдят най-бързо.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

WOLF

SAE НЕ яде еленови рога това са мой наблюдения. За анциструси и др. рибки не мога да кажа нищо. А относно механичното им отсраняване ми се струва невъзможно, макар и аз понякога да правя опити за такова.
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

penchod

Между другото, анциструсите ги ядът със сигурност, но от анубиаси и подобни, не могат да почистят, хигрофилата, миорофилума, хетернатерата и подобни.

Similar topics (5)

16735

Публикации: 8
Прегледи: 6157

1276

Започната от Halford


Публикации: 12
Прегледи: 5837

52819

Публикации: 23
Прегледи: 22915

38853

Публикации: 5
Прегледи: 3414

22016

Публикации: 6
Прегледи: 3932