• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.10.2020 05:05

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Препарат за алги!

Започната от juze, 25.12.2011 08:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

juze

Здравейте, завъдих малко водорасли, не е страшно за сега, имам една опаковка ALGA CONTROL на PRODAC, но никъде не можах да намеря поподробно описание на продукта. Някой ако знае повече за действие, ефективност, начин на употреба, моля да сподели. Иначе аквариума е 55 литров стартиран преди 3-4 седмици с вода от действащ такъв, има четери хелера една малка златна и 7-8 скариди. Осветлението е 16 вата една GRO на Салвиния и една обикновенна пура, филтъра е втрешен 400 л. на час (намален на около 50-60 л.ч), смяна водата ежеседмично около 10 литра. Растенията започнаха да растат имам три Анубиаса, един Нана, един с големи листа и един много висок, няколко валиснерии и няколко стръка едно като лимон, не му знам името.

Карган


Аквариумът е затворена, функционираща общност на живи същества, а не само просто събиране на растения и животни.

juze

Благодаря за линковете, исках да знам ако някой го е пробвал да си каже мнението!

M14iro

 juze,нормално е да имаш в началото водорасли, след време ще се изчистят.Не си давай парите за такива препарати. Действието им е краткотрайно и мисля , че се отразява зле на растенията. Сменяй си по често вода и  се наслаждавай на аквариума.

djibarov

какво стана, пребори ли водораслите?

stanislav89

Колега вземи си някаква рибка която яде алгите.Аз имам едно САЕ не е скъпо 3 лв го взех и е много красиво.

zariio

Доста са противоречиви твърденията за САЕ,така че не е сигурно дали ще свърши работа.

djibarov

Ако си е САЕ - хапват си водорасли, ни много внимателно трябва да се запознаеш кое е САЕ - има няколко близки вида, които ги продават под гръмкото САЕ, ама не са и естествено няма ефект....
Има статии по въпроса, но си ги потърси сам.
Слагай повече растения, като тръгнат - няма водорасли!

juze

О, да след като всичко си дойде на място, водораслите започнаха да се губят, мисля, че след седмица две всичкоще е наред! Но този на Prodac не върши никаква работа, вденъж сложиш в едно малко аквариумче и всички стъкла позеленяха а водораслите си останаха.

cwetalin

Цитат на: juze в 09.02.2012 17:05
... Но този на Prodac не върши никаква работа, вденъж сложиш в едно малко аквариумче и всички стъкла позеленяха а водораслите си останаха.


С други думи препаратът е ЗА алги, не ПРОТИВ.
:-P

djibarov

А бе препаратът си е против алги, но е по-скоро "да ти продам нещо за проблема с водораслите - т.е. да ти вземем парите". Преди време и аз реших, че препаратите ще преборят алгите.. Има краткотраен ефект, защото и растенията "замръзват" с развитието си, което означава алгите намаляват и после атакуват с нова сила, тъй като растенията "кретат" от химиите.
Моето мото вече е: "Колкото се може по-малко химия!" - имам предвид разни шишенца "против алги", "за кристална вода", "да лекуваме рибите" и т.н. и т.н.

juze

Аз отдавна съм ги изхвърлил, още преди 10 години когато гледах риби, бях луднал по разни препарати, тогава много им се радвах, бяха нещо ново, ама после рзбрах, че освен проблеми друго не носят. Е в някои случаи помагат отделни препарати, но май после създават друг проблем. Опитвам се да се преборя по биологичен път, става макар и по бавно!