• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.10.2020 04:04

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

помощ колеги рога ама не от жена ми :)

Започната от lari, 23.02.2011 19:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

lari

Здравеите колеги нуждая се от помоща ви има теми писани и коментирани по този въпрос но искам да приложа снимки и да си кажете  мнението и ако можете да помогнете та на темата аквариума ми е стартиран преди 4 месеца 140 л е светя с 4 лампи по 18в в продължение на 8ч като в началото пусках само 2 от лампите за по малко часове и с времето ги  увеличавах часовет в последствие ми се появи зелена брада или поне аз така си мисля че  беше намалих осветлението от 4 на 2 лампи и зелените точки които се появяваха по стъклата и по листата на растенията изчезнаха малко след това се появиха и тези рога и сега съм като в небрано лозе даваите съвети как да се спасявам не торт с нищо растенията си вървеха перфектно  до появата на въпросните  рога сега гледам че взеха да оредяват и да загниват помощ кажете какво да правя да кастря засегнатото да сипвам кислородна вода ли какво да правя ??? а ето и снимките надявам се да видите за какво иде реч че несъм от най добрите фотографи :(

благодаря предварително :)

venkov

Koлега,това не са рога,а е брада при това черна.Виж в менюто вляво как се третира.Аз я махам с Easy Carbo  *THUMBS UP* П.С. Това за жената ми хареса  :-D


FenZariben

Здравей колега,
Забрави за брадата, рога са си 100% съм сигурен.Иначе колегата е прав Изикарбо-то ще ги гътне,1мг на 25л на ден,но нанасяй бавно със спринцовка директно върху рогцата(днеска тука утре там и ще ги изчистиш).Наблегни на смените на водата.Но трябва да оправиш малко баланса в аквата.Дай инфо за размери ,филтрация,растения,колко често сменяш вода.Една цялостна снимка ще е добре да пуснеш.Интересното е  че при теб рогцата са навсякъде,по принцип си хареват място и там си виреят.И аз имам в единия аквариум в мъхчето ама не мисля да го трепя още  :-D.
Поздрави.
Мислене извън рамките поставени от някого е правилния път към прогреса на всеки акварист.Бъдете различни и използвайте главите си.

lari

благодаря колеги за инфото аквариума ми е 140 л не съм правил никакви тестова а да си кажа чесно и незнам как  :-[ филтера е вътрешен 800л/ч  водата я сменям всяка  седмица :) а да попитам какво е Изикарбо и от каде може да се вземе  *dontknow* а ето и снимка на аквата преди да ме нападнат гадните  водорасли всичко си вървеше ок  :duvar:


Caxapa

Колега lari! Ползвай Гугъл за да видиш какво представлява продукта Easy Carbo .  В Гугъл дават цена  от 8.50 за 500мл шише. Аз днес точно си купих на същата цена 250мл. но това не е от значение. Разни магазини, разни цени. Ето ти и линк  на продукта където може да го видиш. http://www.aquadiskont.com/shop/product_info.php/products_id/1937/language/en

venkov

Цитат на: FenZariben в 23.02.2011 19:07
Здравей колега,
Забрави за брадата, рога са си 100% съм сигурен.Иначе колегата е прав Изикарбо-то ще ги гътне,1мг на 25л на ден,но нанасяй бавно със спринцовка директно върху рогцата(днеска тука утре там и ще ги изчистиш).Наблегни на смените на водата.Но трябва да оправиш малко баланса в аквата.Дай инфо за размери ,филтрация,растения,колко често сменяш вода.Една цялостна снимка ще е добре да пуснеш.Интересното е  че при теб рогцата са навсякъде,по принцип си хареват място и там си виреят.И аз имам в единия аквариум в мъхчето ама не мисля да го трепя още  :-D.
Поздрави.

Колега трябва ли директно върху тях да пръскам за по-добър ефект??Щото аз сипвам ей така отгоре нали и има ефект ама кажи ако може да се засили ефекта по този начин  *THUMBS UP*  *DRINK*


Асен Евгениев

Цитат на: venkov в 23.02.2011 21:09
трябва ли директно върху тях да пръскам

За предпочитане е, ефекта е по-добър.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

paolo6481

Със спринцовка.Възможно най-отблизо!

lari

Здравеите колеги с днешна дата намерих Easy Carbo и започнах да третирам па да видим до каде  ще я докарам ако има резултати ще пиша  *YAHOO*

ДЕСО

Здравеи да кажа и аз, и при мен имаше но 3-те сомчета го оправиха. *MODERATOR*

Raven

Имаш си идеално чист и балансиран аквариум, не мога да разбера защо се тормозиш за тези рога.
Те са си в рамките на нормалното, получават се от органика плуваща във водата.Ако имаш проблем с филтрацията, прехранване на риби, прекалено силно течение или си ровил напоследък повечко в аквариума- това е причината за появата им.

Съответно ако премахнеш или намалиш тези фактори ще се махнат и рогата.
С химията която слагаш само нарушаваш баланса в аквариума, последствията от това ще са много по тежки от настоящите.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

че какво му е на  Easy Carbo-то?
то не е химия за премахване на алгите,по принцип е направено да замества со2.
но премахване на някой от алгите му е "страничен ефект"

Raven

Според мен аквариума си е идеален, не бих слагал нищо излишно.

Не обичам химията и винаги когато съм се опитал да правя някакви неестествени неща съм  патил, само лечението на синьозелени с антибиотик признавам защото не намерих друг начин да махна тази напаст.

Всичко останало при мен е завършвало или зле или не си е заслужавало нервите.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

danielm

Написал си, че сменяш водата всяка седмица. Колко от водата сменяш?