• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 05:09

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Перхидрол

Започната от NikolaV, 02.10.2005 18:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NikolaV

Някой беше споменал, че е борил брадата с Перхидрол директно в аквариума. Може ли малко указания и личен опил?
Взех си от аптеката 4 шишенца от най-силния разтвор, който намерих - 30%. Пише Водорен пероксид или Hydrogenii peroxidum.
Доколкото знам е и опасен и трябва ръкавици предполагам...

Vojda

Да ти кажа аз какъв опит в това отношение имам с кислородна вода,пък може и да ти помогне.Третирах анубиас със 3%(мисля беше)кислородна вода три дни по един, два пъти дневно като изваждах растението и го топях в кислородната вода(не съм пробвал да третирам директно във водата,защото при по-големи количества има опастност от емболия,токсични реакции,алергии и все такива работи).Исках да направя опита не заради брада(слава богу),а за да видя как ще подейства върху точковидните водорасли.Процедурата продължи само три дни,защото на третия ден листата на анубиаса(колкото и здрави и твърди да са)започнаха видимо да умират(силно пожълтяха и се разпадаха)въпреки ,че ги топях за съвсем малко време.Самите водорасли потъмняха,но незнам дали са умрели???Извода е,че разтвора трябва да е много разреден и да се работи много внимателно(топене за кратко и по-често)при външно третиране,или ако го използваш директно в аквариума трябва да се внимава и за рибите.

Longanlon

статиятая има в Книги и документи - потърси в указателя. доколкото си спомням само Дидо беше пробвал
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

NikolaV

miTko бил :-)
Та въпрос към него и който знае: Взех 30% разтвор (по-силен нямало), а в статията на картинката е 3%! Ама нали съм максималист...
Дали става с това? Предполагам трябва да го разредя, ама как? Просто с вода ли? Митко, ти помниш ли какво си ползвал?

malomir

Казваите че откакто прочетох за този перхидрол само за това мисля ама пусто му шубе :oops:

miTko

Цитат на: "nikolav"miTko бил :-)
Та въпрос към него и който знае: Взех 30% разтвор (по-силен нямало), а в статията на картинката е 3%! Ама нали съм максималист...
Дали става с това? Предполагам трябва да го разредя, ама как? Просто с вода ли? Митко, ти помниш ли какво си ползвал?
Да, ползвах кислородна вода, т.е. разредения р-р.Това което си взел е много силно, може би се разрежда с дестилирана вода.Във всяка уважаваща себеси аптека има кислородна вода.
Инжектирах със спринцовка директно върху брадата(30мл), но забравих навреме да спра филтъра(движението на водата) и почти утрепах валиснерията.Брадата ми беше по анубиаса и по камъните на декора(отдавна го изхвърлих).Други поражения нямаше нито по растения нито по риби.Изчакваш половин час и тогава пускаш филтъра.По-добре да повториш няколко дена подред, отколкото да изпозваш по-голяма доза наведнъж.И зависи къде ти е брадата.Ако е върху нещо, което може да се третира извън аквариума - това е за предпочитане!!!!! Ами това си спомням, сега в новата версия на аквариума нямам брада. :wink:
Разни мои АКВАРИУМИ 

abaro

Само да споделя че аз по този метод си уморих половин кило микрозориум. Извадих го в отделен съд и на 2л вода всеки ден слагах по 50мл 3% кислородна вода. След 4-5 дена папрата умря а брадата не. Явно в този метод има някаква тънкост която не съм улучил. Така че внимавайте с кислородната вода.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Stas

До какво може да ни докара тая брада само!

tishovsx

До семинарията :D  :wink:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

miTko

Цитат на: "abaro"Само да споделя че аз по този метод си уморих половин кило микрозориум. Извадих го в отделен съд и на 2л вода всеки ден слагах по 50мл 3% кислородна вода. След 4-5 дена папрата умря а брадата не. Явно в този метод има някаква тънкост която не съм улучил. Така че внимавайте с кислородната вода.
Всичко опира до дозата, то и хлора е същото....още чакам анубиаса да се оправи, но поне брада няма....е и листа почти няма.
Разни мои АКВАРИУМИ