Hello !

International Balkan Aquascape Contest
Страници: 1 [2]  Всички   Надолу
Автор Тема: Още един проблем със зелена брада. Моля за съвет/и ?!  (Прочетена 1001 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Peza
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: София, ж-к Градина
Публикации: 269

Мрън - мрън

« Отговор #15 -: 02.02.2012г 20:08ч »

Това ме успокоява мнооого, не съм единствения!

Камъка с брадата и на мен ми харесва ... ако само я нямаше черната цена нямаше да има. Извратено звучи, но зелената брада мен си ме кефи.
Активен

Кеф цена няма!

akapulko
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Самоков/София
Публикации: 3 643

« Отговор #16 -: 02.02.2012г 21:09ч »

Почти си готов за Великденския акваскейп конкурс. Намигам
Активен

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

ivotri
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Пловдив
Публикации: 194

« Отговор #17 -: 02.02.2012г 22:10ч »

Да ако натори малко  Усмивка 
Активен

JonJay
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

« Отговор #18 -: 03.02.2012г 09:09ч »

Благодаря на всички, които се включиха и дадоха съвети. Добре, че питах и се посъветвах, иначе щях да почна с СО2 и торене и кой знае какво мазало щеше да стане. Ще пробвам да не рестартирам и да намеря поне 10-на бързорастящи. Може ли да ме упътите от къде мога да намеря читави растения, защото знам само 2-3 магазина в центъра, а там нямат голям избор и имат по 4-5 корена.
Виждам, че има и такива на които им харесва и наистина делвата и камъните са като с килим от средновековието. В крайна сметка не са опасни за рибите, ама ще пробвам поне да огранича появата на нова зелена брада и да се надяваме, че растенията ще свършат работа. Благодаря още веднъж.
Активен

Nikola 1
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: София
Публикации: 189

« Отговор #19 -: 03.02.2012г 09:09ч »

Усмивка Както е написал колегата akapulko в друга тема, разнообразие от растения можеш да намериш в магазин "Дискус" на ул. Нишава. Стана малко като реклама, но в центъра не се сещам са друг магазин САМО за акваристика. Освен това веднага махни синьо бялото осветлвние. Моят акавариум беше с такова и не можех да се отърва от всякакви видове водорасли, включително и брада. Предполагам, че лампата ти е PL-4P. Има такива на Philips, различни ватове. Успех!
Активен

Nikiengi
Интересуващ се
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Пловдив
Публикации: 1 188

« Отговор #20 -: 03.02.2012г 10:10ч »

Може да опиташ да я отстраниш с глутаралдехид (Easy Life EasyCarbo ), борбата е по-продължителна - около месец, но много колеги пишат, че са се оттървали! Аз в момента съм започнал такова нещо и мисля, че има резултат.  Усмивка
Активен

JonJay
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #21 -: 03.02.2012г 12:12ч »

Усмивка Както е написал колегата akapulko в друга тема, разнообразие от растения можеш да намериш в магазин "Дискус" на ул. Нишава. Стана малко като реклама, но в центъра не се сещам са друг магазин САМО за акваристика. Освен това веднага махни синьо бялото осветлвние. Моят акавариум беше с такова и не можех да се отърва от всякакви видове водорасли, включително и брада. Предполагам, че лампата ти е PL-4P. Има такива на Philips, различни ватове. Успех!

Лампата е PL24W- 2G11, боядисах синята пура и сега свети нещо между розово и светло лилаво. Поръчал съм нова, но ако не намеря такъв стандарт на цокъла с розов спектър, ще сложа само с бяла светлина.
Активен

tomatomov197
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Варна
Публикации: 780

Златен член +

« Отговор #22 -: 03.02.2012г 13:01ч »

Браво колега , такава гъста и добре поддържана брада рядко се вижда  Усмивка  Ако аз завъдя такава в някой малък аквариум , ще си я гледам с удоволствие .   На теб вече ти е омръзнало да я гледаш явно , и можеш да почнеш тежка борба с нея .  Колегите са ти казали как да се справиш , аз мога да добавя и метода с перхидрол , който е ефикасен и евтин .  Но в твоя случай аз бих рестартирал , аквариума ти не е много голям и няма да ти е толкова трудно .
Активен

С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

defilers
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 59

« Отговор #23 -: 03.02.2012г 13:01ч »

Тая зелената брада изглежда свежа и кефи. Жалко, че при мен се въди само черна.
Активен

JonJay
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: 03.02.2012г 13:01ч »

Май ще направя голям фурор с моята "отгледана" брада, защото вече няколко колеги ми искат камъка и делвата срещу растения Усмивка
Ако знаех, че ще предизвикам такова удивление и ще има толкова почитатели, щях да се погрижа още по-добре и да стане направо зелен килим:) Ще се замисля дали да не сложа още 10-на камъка в аквата...
Активен

VDO
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Видин
Публикации: 463

« Отговор #25 -: 03.02.2012г 13:01ч »

Слагай и патентовай технологията! Намигам
Активен

danielm
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 354

my cherry

« Отговор #26 -: 03.02.2012г 13:01ч »

Ако си бях замълчал 10тина поста надолу щах да съм вече горд собственик на камъка.
А сега вече трябва да наддавам Ухилен до уши.
Не го пипай този аквариум. Който иска да сложи нещо в него - наем!
А с наемите си купи друг.
Със сигурност мераклиите в нано скейпинга ще са твои редовни клиент.
Активен

pH
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #27 -: 21.02.2012г 21:09ч »

Извинявам се на колегата, че ще ползвам неговата тема за този въпрос, но като гледам тои получи вече търсените отговори. Чета вече в няколко теми, че при рестартиране на аквариум заради водорасли съветвате да се смени и грунда. Едно преваряване на грунда няма ли да свърши работа или третиране на грунда с някакъв препарат преди новото му полагане в аквариума не върши ли работа или си трябва смяна?
Активен

NO CARRIER
Живеещ на 100м от лудницата
Администратор
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Пазарджик
Публикации: 9 225

Николай Цветков

« Отговор #28 -: 24.02.2012г 13:01ч »

Преваряване, накисване в слаб разтвор на белина и последващо добро изплакване, запичане в печка или в микровълнова печка вършат работа, разбира се.
Активен

Страници: 1 [2]  Всички   Нагоре
Изпечатай
Отиди на:  

Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G
Тегло и обем на грунд