• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
21.01.2021 09:09

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Здравейте

Започната от ChroNIckaL, 04.01.2010 14:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ChroNIckaL

Здравейте,вчера си празнувах рожденния ден и разбира се... оставих лапмните на акварюма включени гостите много ми се радваха .. включих ги 9 сутринта и ги изключих към 12 вечерта и сутрринта какво да видя ... водата ДОСТА зелена и имаше нехто като брада,но млечно бяла слузеста лесно се маха с ръка .. в момента съм покрил акварюма с одеало ! правилно ли съм се насочил
Акварюма е 112 литра с много бързорастящи растения нямам друг проблем с водорали освен тоз който ми се получи сега(имам мн малко брада на края на листото на едно растние,но това е)
Торя с Сера флорена

discus

Проблема не може да се получи от един ден продължително светене. Нещо друго не е наред.

dok70

Цитат на: discus в 04.01.2010 14:02
Проблема не може да се получи от един ден продължително светене. Нещо друго не е наред.

...примерно торене в новостартирал аквариум.
:buff:
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

trupai

Пише се АКВАРИУМ!!!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

ChroNIckaL

Знам как се пише АКВАРИУМ споко :) Танка е на 2 месеца вече,не е рано за торене, имам съмнение,че от бутилката с мая и захар е влезнало смес и от там са тези слузестите,не ми приличат на водорасли.Въпроса е дали да го държа на тъмно или не и да сменям равни части вода всеки ден ?

discus

Със затъмняване нищо няма да постигнеш.Ако можеш да снимаш слузестите неща може и да се ориентираме за какво става въпрос И ако може заглавието да си оправиш.

trupai

Със сигурност е от бутилката с мая и захар! Ако имаш анциструси те ще се справят, обичат го много! И при мен се е появявало и изчезва за минути!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

ChroNIckaLТова е в общи линии.Видимите проблеми,които искам да реша са
1)Водата ми жълтее,то се получи след като добавих новуя корен
2)Забелязвам по краищата на анубиаса брада и искам да взема мерки преди да е станало късно.След всичко изчетено си мисля да държа САЕ-тата гладни и по чести смени на водата.Други идеи ?

vasso

Това, че жълтее водата не е проблем. Даже е добре ,особено за скалариите. :-)

denbosch

Ако САЕ-тата са големи доста ще трябва да ги държиш гладни.И при мен имаше брада по анубиаса,но САЕ-тата накрая не я поглеждаха дори и след два дни глад.Виж със чести смени на водата ми изчезва брадата,изтърва ли му края над две седмици без смяна брадата тръгва наново и така си се гоним,но гледам да я хвана почти в зародиш.Според мен наблегни на смените и намали,дори спри торенето,почни да ториш по малко чак ако видиш първи признаци на глад в растенията.

ChroNIckaL

САЕ-тата са малки,около 4 см.Хапват доста,но предимно зеленото от стълката,не съм ги забелязал да налазват брадата :( Колко чести смени на водата  10-15% на ден ?