• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.01.2021 12:12

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Kaк да се преборим с "черната брада"по водните рас

Започната от nekakav, 20.12.2005 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nekakav

Може ли да ми отговорите на въпроса понеже ми трябва спешно да науча!Целият ми аквариум е обрасъл с брада.Благодаря Ви предварително! :wink:

NO CARRIER

Ехеее, то ако можеше да я разкараш гадната брада като с магическа пръчка, всички щяха да са много щастливи.  :wink: Като цяло се смята, че брадата е излишък на хранителни вещества - торове и храна, и освен SAE и скариди, друго не я яде. Маха се и механично - с отстраняване на поразените листа. Виж из форума, има снимки на т.нар. Еленови рога, които често ги бъркат с брадата, да не е и при теб такова.
http://koko.zadnik.org/ribi/Vodorasli/ тук има снимки точно на такива "рога", както и на точковидни или ксенококус, така и не разбрах.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

nekakav

бе мерси,ама си е точно брада!Баща ми е много запален!Даже продава на пазара риби!Един пазар дето закриха да се продават животни и въобще....Както и да е!Та съм сигурен,че е черна брада! :roll:

miTko

Цитат на: "nekakav"бе мерси,ама си е точно брада!Баща ми е много запален!Даже продава на пазара риби!Един пазар дето закриха да се продават животни и въобще....Както и да е!Та съм сигурен,че е черна брада! :roll:

Щом си сигурен че е брада и е обрасъл целия има само едно разумно решение - почваш го наново! Буквално начисто!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon


nekakav


MAKAPOB

Хапчетата на тетра против алгии спират развитието им.Но за махането трябва яко торене и баланс на веществата и светлината.Честата смяна на вода също помага