Българска Аквариумна Енциклопедия

РИБИ, РАСТЕНИЯ И БЕЗГРЪБНАЧНИ => Водорасли => Темата е започната от: kapacitet - 19.08.2012 18:32

Заглавие: Черна брада
Публикувано от: kapacitet - 19.08.2012 18:32
Здравейте колеги,

Един познат замина на почивка за около месец ме помоли да му храня рибки. Днес имах малко време и реших да мръдна до тях, но за всеки случай взех и пособията за смяна на вода. Останах малко неприятно изненадан от състоянието на аквариума, а най- големия проблем е черната брада.
Като цяло аквариума е 60 литра, вътрешен филтър, нагревател а обитателите са 10- тина неона и два анциструса. Растения има доволно много, които видимо се развиват добре. Проблема е, че има хранителен слой, а над него е сложен съвсем малко около 1 см. обикновен грунд. Черната брада се е развила по целия грунд. За сифониране не може и да става на въпрос. Растенията почти не са засегнати, а водата си е с нормален цвет и без лош мирис. Предполагам това се е получило поради нередовна смяна на вода.
Сега ми се иска да добавя още грунд, а въпроса е ако го насипя директно какво ще стане с черната брада. Или първо да се боря с нея и тогава да насипвам грунда.
Какво предлагате.
Заглавие: Re: Черна брада
Публикувано от: mkolev - 19.08.2012 18:36
Като се върнах от морето и аз имах същия проблем, даже ми стана супер странно как е станало, но...Аз се оправих с това - TETRA AQUA ALGETTEN
Заглавие: Re: Черна брада
Публикувано от: kapacitet - 19.08.2012 22:17
mkolev, благодаря за отговора  *DRINK*