• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.11.2020 07:07

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Брадата се готви да атакува :)

Започната от phoenix9040, 06.01.2010 23:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

phoenix9040

В единият ми аквариум бях прецакал водата. (казвам бях защото сега я оправих). Но това се окази и идеалният шанс за черната брада да се покаже.Та сега имам малко брадица. Като казвам малко, идеята е ,че е наистина малко трябва човек да я търси за да се натъкне на някой стрък :) . Та въпросът ми е какви мерки да взема докато е в начален стадий ,за да не пламне огъня на революцията в нейната душа и не се опита да превземе аквариумът. Досега не бях се сблъсквал с тоя дубитък.
1.14. Забранява се рекламирането на търговски сайтове във форума на aquariumbg.com! Спонсорите имат собствени раздели за тази цел.

vasso

Ами бързорастящи растения трябва да имаш, сменяш малко повече вода и така си мисля, че ще стане. :-)

San Giovanni

... потърси въпросните стръкчета и ги махни от аквариума.. *THUMBS UP*
Болт, закован с чук, държи по-здраво, от пирон завит с отверка!

dok70

То бах си екшъна като чета ...  =-O
Шприцовай със спринцовка кислородна вода!
:popcorn:
Луд умора няма...

300 оки миш-маш

vasso

Аз досега не съм успявал да махна брада ,без да скъсам листото.  :-(

phoenix9040

Освен смяна на вода.Какви превантивни мерки да взема.
1.14. Забранява се рекламирането на търговски сайтове във форума на aquariumbg.com! Спонсорите имат собствени раздели за тази цел.

Raven

Хигиена, това е най важното условие.
Брада се получава от прекалено много риби и летящи във водата органични частици, освен смяна на вода трябва да се сифонира.
Изобщо идеята е водата да е максимално бистра и прозрачна, да няма прехранване на рибите, ровещи риби, много ръчкане из грунта на аквариума...Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

kuvert

Или просто използвай глутаралдехид.
Аз 2 пъти спасявах аквариума без да бъркам в него,давах и на колеги-до един се спасиха безпроблемно!

phoenix9040

12.02.2010 03:03 #8 Last Edit: 14.02.2010 10:10 by phoenix9040
Та да споделя в битката с брадата засега май аз водя. С подържане на идеално чиста вода гледам гада не се развива и даже там където го имаше изчезна. Но нека се има впредвид ,че имах едва забележими наченки на брада, и то по вкараните от мен растения с нея не съм бил заринат. Та идеята с хигиената и чистотата е много добър съвет за борба с нея. Друго което мога да споделя от моя един вид експеримент е ,че при влошаване на условията (смисъл размътване на водата и т.н.) много бързо възвръща загубените позиции в аквариумът. Обшо взето е упорит гад и е добре да се внимава с него.
1.14. Забранява се рекламирането на търговски сайтове във форума на aquariumbg.com! Спонсорите имат собствени раздели за тази цел.

tishomura

Ха... Да ви споделя,И при мен имам нашествие на чернобрадата напаст.Съответно рибите винаги са ми били прекалено за обема на водата.Друго исках да кажа,че при мен се развива предимно на стари листа,или места на много осветени места в аквариума,където много рядко пипам.Обаче,нарочно поставих една клонка от овошка с кората на нея за да събира основно брадата да се въди по нея,а не да се разпространява из аквариума/както си мислех-така и стана/.Дори,като посвикнах да си я гледам -започна и да ми харесва как се оформи клончето-пухкаво плющено сякаш/а от растенията изчезна/.Дори и във водораслите човек може да открие нещо "красиво".  Водата е мътна,защото размествах растения преди малко.
АЗ ква я мислех...Тя ква стана!!! :)   Напорист Фото Ентусиаст.