• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
08.08.2020 09:09

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

закрепен анубиас!

Започната от don_misho, 04.07.2006 12:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

don_misho

Добре ли съм си закрепил Анубиаса?Хванах го с ластика за дърво.По добре ли е отколкото да го засадя в грунда? :roll:


Снимките са кофти :oops: ,от телефон са!

malomir

Добре си го направил остави го така

Ilianidis

По-добре го захвани с тънка корда,не се вижда,а и е трайна доста време.Ластика до 2 месеца ще се скъса,пък и анубиас трудно се захваща за предмети.

Longanlon

Анубиасът ще расте по-добре и бързо ако го посадиш в грунда. Особено ако има хранителен слой отдолу (или глинени топчета).

Захващането за корен се прави само по естетически причини - ако смяташ, че така ще ти е по-красиво.

77

Цитат на: "Ilianidis"По-добре го захвани с тънка корда,не се вижда,а и е трайна доста време.Ластика до 2 месеца ще се скъса,пък и анубиас трудно се захваща за предмети.
след два месеца анубиаса ще се е захванал за корена :wink:

Ilianidis

Цитатслед два месеца анубиаса ще се е захванал за корена

При мен вече 4 месеца....току се закачи и някоя риба земе че му метне корена и ся само си виси така,а корените задълбаха в грунта.

NikolaV

При мене на един ануабиас му трябваше почти половин година за да хване за един корен. Все се късаше ластика. Може би грешката ми беше, че не го вързах с корда, а ластика сигурно поне веднъж на месец-два се късаше.

don_misho

Значи за по сигурно да си го бодна в грунда. :wink:

NikolaV

Не!!! Никой не ти е казал подобно нещо. Вържи го на корена с корда.

Longanlon

Ей, 'не', че и с три удивителни. Ше речеш че иска да се самоубие човека ;)

Това за колко време се захваща анубиаса зависи от точно две неща:

1. От това колко бързо расте - ако условията в аквариума са подходящи (анубиасът обича добра светлина, нищо че може да живее на слаба), хранителни вещества и СО2, анубиасът бързо ще пусне мощни корени, които ще се захванат здраво за дървото.

2. От самото дърво - има дървета, които са ронливи и не много твърди. Логично, за тях корените се закрепват хлабаво. По-твърдите дървета задържат корените здраво и съответно растението се захваща по-бързо.

NikolaV

Добре де... Не! (Само с една удивителна) :)

Ilianidis

С пускането на едно ново листо става и прорастването на нов корен,а докато е млад корена,не трябва да се мести и закача ,за да може власинките му да се захванат за предмета,но при мен това трудно се случва,щото тамън захване и земе някоя риба че му попречи и....натам забива под камъка в грунда.Ако го заравяш трябва основния ствол да остане над грунда,а по нататък след като не му е възможно да се мести,той израства напред и се захваща за другите камъни и предмети.

don_misho

Питам защото имам Anubias_barteri_nana и съм го посадил в грунда.За сега(вече 1 месец върви добре ,дори пусна едно листо),а вчера си взех Anubias barteri и се чудих дали да не го закрепя на корен(горещо ми го препоръчаха в магазина)или да го посадя и него в грунда. :roll:

Ilianidis

Въпрос на лична преценка :wink:

dido

Аз най-често го прикрепвам с корда около камък - изпълнява и ролята на котва освен декорацията. Ноби ми хариза 2 шепи дребни анубиаси преди седмица, та всичките тях - около 10-на бройки - успях да ги навържа само на едно камъче...

amaru_shakur

Вярно ли е че ако се закрепи на корен се хваща по добре? От един магазин ми казаха че ако го бодна в грунда може да изгние. А и има един грунд в едни пакети с кавяви гранули по 6 лв. Да си взема ли? Има ли смисъл. Как да засадя анубис и да се хване на 100%?


amaru_shakur

Аз темата я чета ама не разбирам дали са ми казали истината, а именно че ако го засадя върху мангрово дърво ще се хване по добре отколкото в грунда.

botan

26.12.2007 06:06 #18 Last Edit: 26.12.2007 06:06 by botan
Не бе приятелю, естествено че не са ти казали истината, ние тука сме се събрали да се лъжем, ми да, като ни стане скучно пускаме една темичка и поваме кой най-добре ще излъже.......
Цитат на: Ilianidis в 05.07.2006 18:06
Въпрос на лична преценка :wink:
I don't care, I love it!

federal

Намери си порест камък или си купи изкуствен корал и на него го сложи да се захване. Гарантирам ти, че след една седмица, ако хванеш само едно листо ще вдигнеш целия камък. Използвай конец. Ако искаш пък много здраво да се хване и да не го тормозят големи риби като шлаерите потърси камък с дупка в него и го напъхай вътре.