• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 16:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Re: Няколко проблема

Започната от Amev, 02.04.2016 22:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iuli

Цитат на: Amev - 03.04.2016 23:32
Хахаха ... Да скапва се и за тва раздавам по 1 кашон растения на седмица ...

По-кротко, де, по-кротко. Приличаш на шофьор, току що взел книжка и навъртял хиляда километра. И си мисли че е бог. С него, разбира се, по правило не се спори. После вземе та катастрофира, хората се затриват един ден да му ходят на погребение. А и някои други са поумрели, заради него.
България е пълна с големи шофьори. Ама много големи. Дет се вика - станата на големите шофьори. Нали така? Тоя път си съгласен с мене.

Amev

Точно за шофьорлък на мен недей да говориш , че за скромните си 12 години сигурно имам на задна и на паркиране повече километри отколкото ти можеш да напишеш ;)
Изобщо не си напрягам мозъка да вниквам в твоите постове и виждания от забравеното време на социализма ... Просто като по-умен отстъпвам ...

iuli

Цитат на: Amev - 03.04.2016 23:42
Не ми се влизат в безсмислени спорове пак ! Единсвените алги са ми от осветлението което до скоро беше 300 вата на 200 литра вода ;) а нимфеята на тебе ти е правила такъв лист ама на повърхността , а моята от дъното не мърда и за експеримент имам 2 , до едната има глинено топче и за месец съм подарил 6 издънки с по 4-5 листа ... А другата прави листа по 20 см ,а издънка няма ;)

И на мнене не ми е зор да ти давам акъл, щото ти и без друго си имаш. Ама тва за мойта нимфея дето го рече хич не е вярно. Осветлението ми е 130 вата плюс два три часа директна слънчева на триста литра вода чисто и 50 см воден стълб чисто - иначе е 360 при 60 см. височина.

Нимфеята я насадих петнадесет см. висока. Взе да нараства скоросмъртно. По някое време наистина излезе на повърхността и пускаше плаващи листа с по осемдесет см. дръжки. Издънки пускаше между временно колкото искаш. Аз ги чистех и ги изхвърлях. Ама в случая нали става въпрос за въглеродния и торовете. Без торове и въглероден, как расте толко бързо?


Публикациите са слети: 04.04.2016 00:00

Цитат на: Amev - 03.04.2016 23:48
Точно за шофьорлък на мен недей да говориш , че за скромните си 12 години сигурно имам на задна и на паркиране повече километри отколкото ти можеш да напишеш ;)


Е нали и аз тва казвам - че ти явно си от големите шофьори. За разлика от мене. Аз да ти кажа, май съм единствения човек в България, дето не е голям шофьор. Ето и по тоя въпрос сме на едно мнение.

А да питам, след като ни каза колко километри си се возил с колата, колко километра си пробягал?

Amev

Аз проблем с нимфеята нямам ;) имам с ароматиката и алтернатеята ,че свиват краищата на листата ... И ми беше чудно дали от предозирането ми с калий е станало това ...
А ти сам си отговори на въпроса ... Едно е 0,5 вата литър , друго е 1,5 вата литър - няма как без тор и со2 ... Аз моите растения си ги изнасилвам , щото ми е кеф през ден да бърникам и да си режа ... И всяка седмица да имам различен вид на аквариума .. Един ден като ми омръзне минавам на африкански цихлиди и това е ;) сега ми е кеф да слагам торове с черпака , да бучкам най-различни видове и да експериментирам ...

Amev

Мислех да не ти отговарям ама все пак ... Смятай - футболист от 23 години , всекидневни тренировки до преди 4 години , седмични мачове по 24-5 на сезон , с по 4-5 км на мач , за 23 години сметни ги ти ..
За километри каране , за 10 дни в месеца ходене до германия и връщане и всеки божи ден там въртене по 600-700 км от които най много 100 магистрала . И това не с кола ,а бус ... И за сравнение в същото време в България , последната кола си я взех преди 2 години и 5 месеца , минал съм 123 000 км ,а уж никъде не ходя ;) за буса , имам го от 2008 до сега 570 000 мили , щото е десен волан , трети двигател му е ;) , там обикалям с едно форд транзитче - имам го от 2013 до сега съм минал само 270 000 км .. Смятай ти ако искаш ... Мене ме мързи

Едит: повече не мисля да пиша квото и да било ...
И не заради друго ами ще се вслушам в един съвет от по рано тази вечер , още преди да беше писал...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuploads.tapatalk-cdn.com%2F20160403%2F883c1f31efe9563225a72608bfbbb1e9.jpg&hash=5c83a9d22254e1104e275b6f95dcc422cc17e0d4

iuli

Цитат на: Amev - 04.04.2016 00:10
Мислех да не ти отговарям ама все пак ... Смятай - футболист от 23 години , всекидневни тренировки до преди 4 години , седмични мачове по 24-5 на сезон , с по 4-5 км на мач , за 23 години сметни ги ти ..

Знаех си аз, че пак ще стане интересно. 25 мача на сезон по 5 км. = 125 км на сезон. По 23 години = около 3 000 км. Понеже не знам във футбола колко сезона има (ич не се интересувам и от футбол, въпреки, че така като гледам може да съм играл и повече футбол от тебе), та понеже може да са два сезона - значи за 23 години, само от мачове си навъртял или 3 000 или 6 000 км. Много бе!

Да ти кажа тайно и под секрет (дано да не чуе модератора), на мене ми се е случвало за година, да пробягам 10 000 км. С обща денивелация 330 000 метра. Плюс още толкова тона щанги.

За 40 години, ще ги сметна средно по 4 хиляди - 160 000 км.

Ама виж - ти не се притеснявай. Щото си се возил повече от мене с колата. Аз кола съм карал по-малко от колкото съм пробягал.

Amev

Пак не ти излизат сметките , не слагаш тренировки всеки ден , айде там мача е наполовина ,че не си даваме зор и километрите ще са наполовина , ама имаше дни само с крос , особенно зимата ;) и обиколки за загрявка и по минимум 2 за разтоварване след това ..

iuli

Цитат на: Amev - 04.04.2016 00:43
Пак не ти излизат сметките , не слагаш тренировки всеки ден , айде там мача е наполовина ,че не си даваме зор и километрите ще са наполовина , ама имаше дни само с крос , особенно зимата ;) и обиколки за загрявка и по минимум 2 за разтоварване след това ..

Знам. Не съм включил и тренировките. Май числото нема да набъбне много от тях?

Amev

Виж едно време - 1998 година , ако ме бяха взели в Единия голям Столичен клуб ,можеше и да стане нещо ... Жалко ,че тогава искаха по 5000 марки май каза помошник треньора на година за да ни вземат мен , едно вратарче и още едно момче ... Е не след дълго другото момче , отиде в другия столичен клуб , изкара юношеските гарнитури , оттам го предостъпиха в сателитен отбор в Б група , стана голмайстор , върнаха го след това в професионалния отбор ама не се разбираше с треньора , отиде във Варна , там игра 7-8 години и докторите и треньори го объркаха , играеше на инжекции ,а трябваше операции ама нямаха друг нападател и ... Както и да е .. Сега е някъде в Румъния. Та мисълта ми е ,че можеше и да са много повече километрите ако родната ни действителност не беше такава - че да играеш в голям отбор трябва да си син на някой си или мама и тати да плащат луди пари за времето за да си там ... А тук на ниво В група толкова се бяга ;)

VDO

 А хетернатерата на Аquatica сега хълца и изкарва балончета сигурно *spam :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

iuli

Цитат на: Amev - 04.04.2016 01:02
Та мисълта ми е ,че можеше и да са много повече километрите ако родната ни действителност не беше такава - че да играеш в голям отбор трябва да си син на някой си или мама и тати да плащат луди пари за времето за да си там ... А тук на ниво В група толкова се бяга ;)

Едно време не беше така. Взимат те ако си добър, ако не си - не те взимат. За сметка на това обаче, тогава нямаше и такива шофьори, като днешните. Днешните шофьори са всичките от А група.

Amev

В голяма грешка си ... Казах коя е годината и как беше ! Сигурно си спомняш колко гладни бяха времената ,аз да - защото имахме фурна за хляб и хранехме цялата розова долина ... Та тогава всеки гледаше да кяри от всякъде ... Баш след паленето на парламента .. А всъшност може и да не искаш да си спомняш.. Лека нощ ... Някой да забърше.. И това беше последния път в които ти обръщам внимание по нощите ...

iuli

Цитат на: Amev - 04.04.2016 01:23
В голяма грешка си ... Казах коя е годината и как беше ! Сигурно си спомняш колко гладни бяха времената ,аз да - защото имахме фурна за хляб и хранехме цялата розова долина ... Та тогава всеки гледаше да кяри от всякъде ... Баш след паленето на парламента .. А всъшност може и да не искаш да си спомняш..

Да помня. Ама помня и преди 98ма. Годината е девет години, след падането на комунизма. Преди 89та година, гладни времена не е имало. Благодарение тъкмо на тоя (комунистическия) период, България беше номер едно в спорта на глава от населението. В света! Помниш ли?
Е точно във футбола не е била номер едно, ама па за сметка на това, футбола не знам дали може да се нарече спорт - купени футболисти, съдии, мачове. Тва не е спорт. Може да си го е имало във футбола и преди 89та, в България. И все пак ще ти открия една тайна - не съм чул да се влиза в спортно училище, като си платиш. Връзки е имало. Но това е мършата във всяко стадо. Иначе как си представяш, България да стане номер едно в световния спрот, само по системата на връзките?

Amev

Не говоря за спортно училище , а за юношески гарнитури на голям български клуб ;)
Иначе незнам дали си на ясно ама в моето градче имаме база за всякакъв вид спорт ... Картинг , мотокрос , плуване , стрелба , тенис , волей , баскет , борба , карате , тенис , футбол , хандбал ... Квото се сетиш ... Само че всичко това беше ... За портокола в момента в открития басейн се гледат прасета..
А такава база няма друга на балканския полуостров , всичко да ти е събрано в няколко квадратни километра ... Ама тва е друга тема

iuli

Цитат на: Amev - 04.04.2016 11:56
Не говоря за спортно училище , а за юношески гарнитури на голям български клуб ;)
Иначе незнам дали си на ясно ама в моето градче имаме база за всякакъв вид спорт ... Картинг , мотокрос , плуване , стрелба , тенис , волей , баскет , борба , карате , тенис , футбол , хандбал ... Квото се сетиш ... Само че всичко това беше ... За портокола в момента в открития басейн се гледат прасета..
А такава база няма друга на балканския полуостров , всичко да ти е събрано в няколко квадратни километра ... Ама тва е друга тема

Ако не говориш за спортно училище, значи не говориш по същество. А ако питаш, дали някой път съм бил в твоето градче на някое състезание - да бил съм.

Освен това палене на парламента никога не е имало. Ето ти едно образователно клипче:



Мм - подозирам че си гледал едно клипче само и от него помниш такива работи. В клипчето са смесени три събития - подпалването на партийния дом 90 година, обсадата на парламента 97ма. На екрана, веднага след пожарищата излиза 1997. А по някое време за заснели и неуспешното взривяване на мавзолея на Георги Димитров. На края па са дали един от многохилядните митинги в края на 89та.

Те тва ли клипче си спомняш само:



Similar topics (5)

21208

Публикации: 2
Прегледи: 3306

29849

Публикации: 10
Прегледи: 9184

3174

Публикации: 3
Прегледи: 2503

50666

Публикации: 7
Прегледи: 5147

7539

Публикации: 1
Прегледи: 2688