|
|
 |
« -: 24.09.2011г 09:09ч » |
|
Може ли растения от реката да живеят в аквариум? И ако е така опасно ли е за рибите, има ли зарази по тях и трябва ли да се промият по някакъв начин? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Nikiengi
Интересуващ се
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 1 188
|
 |
« Отговор #1 -: 24.09.2011г 10:10ч » |
|
Слагаш ги в отделен аквариум за около 2-3 седмици и след това в основния аквариум. Така няма да имаш проблеми, само гледай да не вкараш някоя ларва на нещо с растенията от реката! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #2 -: 24.09.2011г 10:10ч » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
ForMe
Начко
Член на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 36
Твърдоглав
|
 |
« Отговор #3 -: 24.09.2011г 12:12ч » |
|
Много е трудно да се приспособят растения от реката в аквариумните условия. В 99% от случайте те просто загиват и се разпадат във водата.
|
|
|
|
|
Активен
|
Само слабите риби плуват по течението.
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #4 -: 24.09.2011г 12:12ч » |
|
Решил си да пробваш ... , не забравяй да ги дезинфекцираш с калиев перманганат . 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #5 -: 24.09.2011г 16:04ч » |
|
Добре ще ги дезинфекцирам.  Благодаря ви за отговорите. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
nikka
Ника
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 110
Ако се отнасяха с хората,както аз с животнитеe..!?
|
 |
« Отговор #6 -: 24.09.2011г 18:06ч » |
|
Аз в момена съм пъхнала едно,кто роголистник и засега си е Ок. Само ме притеснява,дали не е сезонно и както си вирее изведнъж да почне да линее!? То май затова се ползват тропически и затова нашите издържат по няколко месеца.  Дано каже някой по запознат дали наистина е така??  Иначе е супер красиво.
|
|
|
|
|
Активен
|
Нямам умение,но имам търпение! 
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #7 -: 24.09.2011г 19:07ч » |
|
И при мен е така...,роголисника след време започват да линее и изтънява.Долните му листа изгниват, но когато стигне повърхноста,където има повече осветление, горната му част се развива много добре. Имам и Егерия,поне на нея прилича , само че е с по- малки листа.Мисля, че ако в грунда има хранителен субстрат и по- силно осветление, възможно е да се приспособят и се развиват.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
NO CARRIER
Живеещ на 100м от лудницата
Администратор

Неактивен
Публикации: 9 225
Николай Цветков
|
 |
« Отговор #8 -: 24.09.2011г 20:08ч » |
|
Повечето растения са студенолюбиви и няма как да оцелеят на високата температура в аквариума. Може да пробваш да ги аклиматизираш като сложиш охлаждане с вентилатор. Но в момента се предлагат почти всякакви растения на пазара и не си заслужава хамалогията.
Инак, навремето съм гледал валиснерия, егерия и роголистник, извадени от реката.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #9 -: 25.09.2011г 12:12ч » |
|
Във нашата река има много роголистник и още някакво на което не му знам името, но роголистника е много дълъг. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
ForMe
Начко
Член на форума към БАЕ

Неактивен
Твърдоглав
|
 |
« Отговор #10 -: 25.09.2011г 13:01ч » |
|
Повечето растения са студенолюбиви и няма как да оцелеят на високата температура в аквариума. Може да пробваш да ги аклиматизираш като сложиш охлаждане с вентилатор. Но в момента се предлагат почти всякакви растения на пазара и не си заслужава хамалогията.
Инак, навремето съм гледал валиснерия, егерия и роголистник, извадени от реката.
Може ли да попитам от кой вид Валиснерия се намира в България. И преди съм чувал че има валиснерия в нашите водоеми но не съм сигурен от кой вид.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
NO CARRIER
Администратор

Неактивен
Николай Цветков
|
 |
« Отговор #11 -: 25.09.2011г 16:04ч » |
|
Предполагам, че е американа. Най-вероятно е вкарана от безразсъдни акваристи, понеже България не е естественото и местообитание.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
ForMe
Начко
Член на форума към БАЕ

Неактивен
Твърдоглав
|
 |
« Отговор #12 -: 26.09.2011г 02:02ч » |
|
Днес разпитах и ми казаха, че в Европа се среща спиралната валиснерия. Възможно е и от нея да си взел. Мерси за отговора.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
nikka
Ника
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 110
Ако се отнасяха с хората,както аз с животнитеe..!?
|
 |
« Отговор #13 -: 27.09.2011г 21:09ч » |
|
Повечето растения са студенолюбиви и няма как да оцелеят на високата температура в аквариума. Може да пробваш да ги аклиматизираш като сложиш охлаждане с вентилатор.
: 27-09-2011, 21:11:27 Да ви кажа само,че аз гледам златна рибка,която предполага по-студена вода. Чудно ми е само при стайна температура и осветление18в.на 25-30л. как се развиват?
|
|
|
|
|
Активен
|
Нямам умение,но имам търпение! 
|
|
|
|
NO CARRIER
Администратор

Неактивен
Николай Цветков
|
 |
« Отговор #14 -: 28.09.2011г 00:12ч » |
|
Ако нямаш охлаждане, температурата на водата в аквариума става колкото околната температура. Независимо от вида на рибите в него. В реките водата тече и се охлажда заради изпаренията.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|