• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Моля дайте съвет за растения за слабо осветен 750л. аквариум ...

Започната от invisible, 30.10.2008 11:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

invisible

здравейте трябва ми съвет , имам аквариум 750л. който е слабо осветен , и ми трябва съвет как и откъде да намеря подходящите растения за него при слаба светлина , защото има растения , които си изкарват нови листенца , а други просто си умират ... :( както е и случая с валиснерията ... може би някакви гигантски ли да сложа?

zambo

Първо кажи колко слабо ти е осветен аквариума ?
Насочил ли си се към конкретни видове , ако не виж тук и си избери
http://www.aquarium-bg.com/index.php?UID=2008103011343577.85.163.241
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

invisible

аквариума е осветен с 4 пури силваниа гро-лукс... х 36в. по предното и задното стъкло си се появяват алги през седмица. За видове растения нямам претенции , защото целта ми е да вървят и да оцеляват , аквариума ми е в службата и нямам много възможности за корегиране дъното е от речни камъни няма ситен грунд. Положението изглежда тревожно , в него гледам живородки , скаларии , анциструси , калихти , и неони. Тези дни когато мога ще го снимам в сегашното му положение , за да имате и визуална представа за положението , но сега имам малко дни почивка и ми се иска , да знам какво мога да направя през почивното време за него , да сабера информация , да купя някои и друг корен ... ? ? ?

zambo

Мисля  , че е най-добре да махнеш тези риби и да сложиш цихлиди . В аквариум с речни камъни и без грунд + осветление под 0.2 вата на литър не би ти оцеляло каквото и да е растение .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

DJBamby

И аз съм сложил на моя 4 пури по 36 вата, но те светят само "сутрин" и вечер по 1 час. Правя изгрев и залез:) През останалото време са 3 метал халогена по 150 вата. От опит занм, че само с пурите растения немогат да виреят. Моя аквариум е 650 литра, а твоя още по голям, така че ако се насочваш към растителен аквариум на първо време помисли за по силно осветление. За да незеленясва трябва да пускаш СО2.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg380.imageshack.us%2Fimg380%2F1890%2Fa1gn0.th.jpg&hash=3ce3fd12d8a974e49b4c15f28f322edda0013e1e - 666 litra.

invisible

да явно си прав за метал халогена , този аквариум мисля , даже че е по-дълбок от твоя , защото дълбочината му е 1м. явно както казваш трябва да се помисли за метал халоген. но откъде мога да купя и скъпо ли е и как се сглобява това , нали се купува първо тяло , после осветителното тяло и т.н. ? защото не съм сигурен дали ще ми отпуснат необходимите средства затова , а ще ми кажат да измисля алтернативно решение и т.н. ...

Raven

Със сълзи на очи пиша следващите редове....

Честно казано като се замисля този аквариум ще стане доста добър цихлидарник,но това е само ако не държиш непремено на растенията.
За офис и без това е по добре да нахакаш някакви едри ,оцветени и атрактивни риби- цихлиди,астронатуси...

Трябва да махнеш растенията и да сложиш някой друг камък за целта - и ще стане.Камъни има по строителните борси- тип за алпинеуми.
Това осветление ще ти е достатъчно в този случай.

Ако слагаш МН- имай предвид че бройката излиза около 150 лв. и са с особености при монтажа и окачването.Купуват се от осветителните магазини но обикновенно ги нямат в наличност и трябва да поръчаш.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

iek

Размери на аквариума не видях да се споменават, само височина 1м и обем 750л, според мен става един чудесен паладариум, за пример виж подписа на raven.

invisible

размерите на аквариума са 150/100/50

spetsa

Големи корени да скрият филтрите ,може някое анубиасче по тях и едри дискуси,щом можеш да си позволиш такъв аквариум вярвам може да си позволиш и хубави дискуси които ще станат невероятни на тази височина,това е само съвет.Що се отнася за аквариум с слабо осветление освен анубиас и гигантска криптокорина др не бих сложил :)

kamos

raven
Доживях да видя ти да препоръчваш аквариум тип цихлидарник, уауууууууу
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

invisible

а къде мога да намеря гигантска криптокрина или нещо друго ГИГАНТСКО  :-P

exorsist

Като за начало може да напишеш откъде си
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена

invisible

 :-[ моя грешка от софия съм

exorsist

Ами аз с моята се сдобих от stef4o1193
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена

Similar topics (5)

29754

Публикации: 3
Прегледи: 2753

3715

Публикации: 15
Прегледи: 7182

13031

Публикации: 0
Прегледи: 1816

3352

Публикации: 3
Прегледи: 3564

34920

Публикации: 4
Прегледи: 2679