• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
21.09.2020 20:08

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Как да отгледам Nymphoides hydrophylla 'Taiwan' от листо?

Започната от click1, 16.12.2019 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

click1

Здравейте, дадоха ми едно листо от Nymphoides 'Taiwan', но не съм сигурна какво точно да правя с него. Може ли а попитам какъв е правилният начин това да стане ново растение? За сега съм боцнала дръжката в манадото, но на едно място прочетох, че трябвало да го пусна да плава на повърхността докато изкара ново растение. Много красиво листо е и ми се иска да стане растение - може ли да кажете как да се погрижа за него? Предварително благодаря за  отделеното време!

niki_o

Здравей.Остави го както си го засадила,ще се развие ако условията му допадат.И от едно листо тръгва сериозно растение при дори и средни условия.Светлина иска,но не безкраино силна,СО харесва,но не изисква,торене...ами иска да папа че е лакомо и това е единственото му изикване :-D

a__andreew

Здравейте, ако сте от София драснете да Ви дам няколко стръка.

click1

Цитат на: niki_o в 16.12.2019 23:11Здравей.Остави го както си го засадила,ще се развие ако условията му допадат.И от едно листо тръгва сериозно растение при дори и средни условия.Светлина иска,но не безкраино силна,СО харесва,но не изисква,торене...ами иска да папа че е лакомо и това е единственото му изикване :-D
Много благодаря за съвета! - оставям го така!

Цитат на: a__andreew в 17.12.2019 09:09Здравейте, ако сте от София драснете да Ви дам няколко стръка.
Много благодаря за желанието да ми дадете!!! За съжаление не съм. Ако имам път - ще ви пиша предварително - особено ако до тогава от листото не стане растение ;)

click1

Събуждам темата, само за да допълня какво се случи - след 2 седмици от листото вече имам 4 нови листенца - надявам се че ще стане хубаво растение! Още веднъж благодаря за съветите!

niki_o