• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 14:27

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Хидропонна култура

Започната от kraltchev, 09.05.2006 21:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

cardin

Номерата найстина са много интересни.

miTko

Това за сапунената вода и цигарите, в къщи са ги пробвали преди години за въшки по цветятя, но не помня резултатите.Но другите номера не съм ги чувал.
Между другото, лилеопсиса от снимките издържа без проблем  жегите през последните дни на южна тераса.След обяд го пече зверски.Днес се очаква 38 градуса, довечера ще видя как е.Може би е свикнал постепенно, защото от месец и половина е на терасата.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Trobata

А вие тези растения, където ги садите без филтрация на водата с обикновенна пръст за цветя ли ги садите или някаква друга и отгоре слагате грунд?

niki_s

Прочети малко по-напред (даже отначало) темата и всичко ще ти стане ясно. :wink:

kraltchev

Имам новини за Хемиантуса:

След като почти напълно умря в резултат на развитието на гъбички аз реших да моря гъбичките чрез удавяне.  Гъбите се появиха когато бях изключил таймера дето пускаше помпата да пълни тавичките.  Нали уж Хемиантуса се беше приспособил към въздушна среда - реших че заливане с вода не му трябва само влажна среда.  Да ама не.

Гъбичките обичат влага и му видяха сметката.  Беше около 99% мъртъв.  Само отделни зелени листета тук таме, може би 30-40 на брой.  Пръсках с фунгициден препарат, но не помогна.

Пуснах помптата за 4-5 дена нон стоп.  Тоест тавичките да са пълни с вода 24 часа на ден.  Гъбичките се разкараха, удавиха се горките, но тъй като Хемиантуса си беше почти несъществуващ се развиха красиви водорасли.  Нали водата има торове. Но Хемиантуса също живна леко.

Добре, пак сложих помпата на таймер - да залива само за по 1 час на ден.  Целта беше да дави гъбите ако решат да се върнат и едновременно да суши водораслите до смърт. Водораслите обаче не им пукаше от 23 часа влажна среда без вода - лежаха си под лампите дебели и мазни в очакване на прилива.  Намерих един фунгициден препарат дето съдържа само мед.  Медта в аквариумите мори не само алги, но и скариди. Мори и гъби но на етикета пише "Употребявай 2 седмици преди да се появи проблем."  Егати и инструкциите!  Научих нещо простичко от това - гъбите са неизбежни - трябва да се бият преди да ти видели сметката.

В моя хидропонен експеримент нямаше проблем да бухам мед.  Пръсках меден разтвор на воля.  Хемиантуса жълтее от него щото и аз се увлякох от това как алгите умират красиво.  След като алгите се махнаха оня ми ти Хемиантус като се отпори да расте!  Надмина предишното си разпространение само за 3 седмици!  Тоест за това време от 30-40 полумъртви листета покри около 50 кв. см с килимче дебело 1 до 2 см.!

Ето снимки от днес 31 Юли:
http://picasaweb.google.com/ddasega/HCJuly312006

Днеска почнах да го продавам - ще изкарам поне $250 от него.  Тия пари ще паднат директно в джоба на некой мазен зъболекар обаче, щото от 3 дни ме боли зъб.  Няма правда на тоя свят, няма...  независимо от това какво разправя Лонги... :D

--Николай

Longanlon

Цитат на: "kraltchev"Водораслите обаче не им пукаше от 23 часа влажна среда без вода - лежаха си под лампите дебели и мазни в очакване на прилива.

хахахаха
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b