• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 02:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Nesaea

Започната от teodor.draganov, 25.06.2010 23:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

teodor.draganov

Здравейте колеги, много четох из форума но не намерих информация за Несеята и за това се захванах да правя експеримент на свояглава с това прекрасно цвете. Открих че вирее изключително добре при мен (мека и леко кисела вода, силна светлина и хранителен грунд).
След като достигна до повърхността изкара надводни листа, които са зелени а стеблото продължава да е червено. Най-странното е че тези дни я хванах че по надводните части има цветове.
Сега имам въпроса ми е "Ако най-безотговорно откъсна един клон с надводна част и го засадя в грунда дали ще преболедува и ще се прихване като ново растение?" Също ако може някой да ми даде малко по-изчерпателна информация относно това растение (малкото което открих в нет-а е че  е от африка и почти нищо смислено след това, освен че иска силна светлина и ЦО2)?
Ще изчакам за да разбера дали нещо ше се получи от прецъфтелите цветове, и ако има някакво развитие ще пиша.
Благодаря предварително.
Ако не можеш да поправиш нещо с гафер, значи не си използвал достатъчно!!!

vasso

Доста интересен експеримент, може да пробваш това с клона, пък ще видиш. Определено ще си полезен за форума. За жалост не мога да ти кажа повече за растението, дано някой колега да успее!  *DRINK*Цветът е много красив, пиши в темата какво е станало, интересно е.