• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Апел: Подходящи растения за аквариум със златни рибки - помогнете!?!

Започната от Aquarius, 04.06.2007 00:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Aquarius

Порових се из раздела, но не открих това, което ме интересува. Дано не съм пропуснал, че пак ще има порицания, пред строя, от сорта на  *use_search*, но рисковете на недоглеждането. Сега на въпроса. Знам, че не харесвате "китайските дебеланковци" или поне повечето от вас, но аз не веднъж съм заявявал моето положително отношение към тях. Един от основните им недостатъци обаче е факта, че рият постоянно като прасета в грунда и разравят растенията, не им е чуждо и вегитарианството. Аз обаче от гледна точка на растенията съм много бос и затова, от което не разбирам си трая и питам. Макар златни и растения да не са перфектната комбинация ми се иска да завъдя малко зеленинка в аквариума. Затова ви моля за съвет, кои растения биха оцеляли при тях.

Смятам да си направя самоделна СО2 с мая и захар по една статия тук, осветлението 0,5 вата на литър го имам. Харесва ми много Спиралната Валиснерия и мислех да пробвам с нея на заден фон, а отпреде криптокорина, че имам опит с това растение, макар и не в комбинация със златни. Прочетох обаче, пак тук във форума, че Валиснерията не обичала киселата вода, а СО2-то я правело такава, затова ако сложа Валиснерия и криптокорина да слагам ли изобщо СО2 или не!?!

Какво е вашето мнение за това ми намерение и моля ви посъветвайте ме за достатъчно здрави и по възможност не много капризни растения, които се предполага, че златните няма да наръфат?

Благодаря предварително!

malomir

За Валиснерия и криптокорини не ти трябва СО2.Но дали ще издържат напъна на Златните-пробвай.За криптокорината съм почти сигурен че няма да я бъде.Виждал съм аквариум със Златни и Валиснерия казвали са ми че нямат проблеми ама знаеш ли ги твойте кво ще им щукне

stilista

На мен единственно не ми закачаха анубиаса и гигантската криптокорина.Успех със златните,аз не успях да им удържа много въпреки че са много красиви ама и бая цапат
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

zambo

Цитат на: stilista - 04.06.2007 09:07
На мен единственно не ми закачаха анубиаса и гигантската криптокорина.Успех със златните,аз не успях да им удържа много въпреки че са много красиви ама и бая цапат

здравей , аз също гледам златни риби . не ми закачат анубиасите и ехинодоруса . от седмица съм засадил и валиснерия - не проявяват интерес и към нея поне за сега . микрозорумът също ще издържи . преди време и аз зададох същия въпрос във форума и тогава ми казаха , че дъбче също става но в плевен вече 4 месеца не мога да го  открия .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Aquarius

Значи на този етап само валиснерия, ако намеря де, че то тука в Хасково, едва ли ще имам...., а да и без СО2, за да не и подкисилявам водата.

А така и така съм отворил темата да ви питам. Преди време имаше едно растение, казваха му "Амазонка", но в секция растения не го видях, как го наричат сега!?!

flasher

криптокрин издържа добре
един приятел има златни и криптокрин и няма проблеми

Trobata

Имаше една брошура на Сера за златните. И там бяха дали определени видове.

botan

Цитат на: Aquarius - 04.06.2007 14:01Преди време имаше едно растение, казваха му "Амазонка", но в секция растения не го видях, как го наричат сега!?!
Echinodorus amazonicus е амазонката
Ок криптокорини ,та криптокорини нали знаете че при резки смени на условията на водата се разболяват от криптокоринова болест,а при всяко сменяне на водата се излива мн защото златните доста цапат.
аз предлагам като растения(допълнение) лусимахия и егерия

Aquarius

Тази егерия много ми прилича на Кабомба, ама вероятно пак говоря глупости.

botan

Мда прав си..............говориш глупости. :-)
егерията прилича на елодеята която също става за аквариум със златни рибки

malomir

Ботанчо с извинение и ти говориш глупости!Егерия и Елодея са едно и също растение!

Живко

Цитат на: zambo - 04.06.2007 09:29
дъбче също става но в плевен вече 4 месеца не мога да го  открия


Ами никъде не си казал.
Обади се.
Никой не се е родил научен.

stilista

При мен златните похапваха дъбчето както аз нагъвам кебапчетата.Много им се услади  :-D
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

zambo

Цитат на: Живко - 05.06.2007 20:13

Ами никъде не си казал.
Обади се.
GSM 0897997795 през деня съм в кафе Интер , срещу ОББ , а вечер съм в комплекс Замъка - под ОМВ в к-с Сторгозия ANATOLI.T@ABV.BG  дай някакви координати
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Kidrauhl

Ами кладофората ще издържи ли с златни, защото аз имам 3 и обмислям да купувам растения.. наистина тези риби за прасета!  :-D колкото им дадеш толкова ще изядат  :-D

MeTogu

Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

didoman

Аз златни рибки имам от 7 години. Гледал съм ги с гигантска Криптокорина, Валиснерия, Анубиас и Егерия. Никакви проблеми. В момента и Яванският мъх си расте доста добре. Единствено Роголистникът им се услади  :-D За ровенето незнам как са - моите растения са в малки сандъчета и скрити от камъни, та нямат как да ги ровят.
Един от бедните студенти :)

Similar topics (5)

42225

Публикации: 4
Прегледи: 2375

6354

Публикации: 6
Прегледи: 4256

3625

Публикации: 5
Прегледи: 2495

48944

Публикации: 3
Прегледи: 2035

57509

Започната от I am me


Публикации: 7
Прегледи: 2571