• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
14.10.2019 04:04

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Ексима
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариум под слънцето

Започната от kraltchev, 02.02.2006 04:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vrp

Цитат на: "Stas"Ти пък откъде се взе!

от 1966 год.

NikolaV

Цитат на: "vrp"
Цитат на: "Stas"Ти пък откъде се взе!

от 1966 год.

Дъртак !!!

miTko

Цитат на: "NikolaV"
Цитат на: "vrp"
Цитат на: "Stas"Ти пък откъде се взе!

от 1966 год.

Дъртак !!!

Сополанко!  :wink:
Разни мои АКВАРИУМИ 

77

Цитат на: "miTko"
Цитат на: "NikolaV"
Цитат на: "vrp"
Цитат на: "Stas"Ти пък откъде се взе!

от 1966 год.

Дъртак !!!

Сополанко!  :wink:

пенсионер :wink:

Raven

обаче наистина е много интересен факта че няма водорасли,изобщо не се бъркайте със природните водоеми- направете си една локва 300 кила и глейте кво става.ще цъфне веднага + синьо зелени.
малките обеми много трудно се стабилизират.обяснението за мен в този случай е огромното количество растения които вървят интензивно и подтискат водораслите.
иначе ако на открито се сложи примерно един празен аквариум ,само със чиста вода - ще втаса за три дни само.

това е един от проблемите при градинските езерца- през лятото много лесно цъфва водата- препоръчва се обилно залесяване със всякакви растения,затъмняване и естествено УВ лампа.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Stas

Това се опитвам и аз да си обясня - защо като е на слънце няма, т.е. няма много, защото на снимките се вижда, че не е съвсем без водорасли.
Всъщност не знаем този аквариум колко време е стоял на слънце и дали не е направен току преди снимките.

Според Дидо слънцето помага на растенията, с което съм съгласен, но пък как помага на водораслите... Хммм. :)

77

нищо не му пречи да хвърля една мушама следобед върху аквариума whistle

dave

Аз се осъмних дали това е наистина аквариум, държан на слънце или ни коркат със симките.

Гледах летните и зимните температури в Барселона. Денонощните колебания лятото са примерно 12 .. 29, зимните 2 .. 14 градуса. Размаха е скромен и май е трудно да се докаже невъможност да се поддържа аквариум. А може зимата да го прибират.

Знам обаче как си топля вода в планината (1700м). Оставям един леген на слънце следобяда и привечер е над 30 градуса. Ако пренощува пада под 10.
Вярно, че аквариума е с много повече топлоемкост, но пък има голяма площ и дори при слаб ветрец топлообмена става много голям.

Плаша са с каква мощност трябва да са нагревателите за да го удържат в обявения диапазон. И имам чувството, че изпарението не е достатъчно за да го охлажда като напънат августовските жеги.

Странен е този аквариум  upset

Ilianidis

Аквариум с дискуси има ли някой да каже как му се чувстват растенията а?При 30  градуса?Ами при по-висока?Не ги гледайте какво пишат.У нас ,че сме по-на север е яка жега и не би изкарал аквариум на слънце,та там ли.Има 2 условия,да му се пуска слаба струя вода да го охлажда и по тоя начин и водорасли няма да хване и да се постави на сянка.Да ,ама той не е на сянка.Стига сме я коментирали тая тема,че стана банална.И аз мога да ви спретна някоя измишлиотина лятото,па ми вервайте.Опс,ся скивах,че и кардинали имало,хаха,се едно ескимоси в африка:)

Ilianidis

Сега огледах снимката на открито и виждам,че се огрява не повече от 2 часа на ден,вдясно сянка от стълбите,вляво от други сгради и май някакво дърво,слънцето се пада точно зад човека ,който снима.А нищо не пречи да си имат поливна вода без хлор и да се пуска в лек поток и отток.Така не само ще оцелее,ами и ще е в разцвет.