• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.06.2020 17:05

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

???

Започната от РОСЕН, 19.08.2004 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

РОСЕН

Черните ми ножове ми опасаха вси4ки растения и незнам какво да правя . Дали има някви растения дето няма да ги ядът? или някви други идеи.....?
благодаря предварително на тези които им се занимава с мен.

harry

Анубисите са корави треви :D  :wink:

Legion

Що не пробваш да ги храниш с някаква храна с  повечко растителни добавки.Туй може да ги откаже от водорастлите.

Longanlon

ЪЪЪ, Легион, няколко пъти те забелязвам да грешиш по същия начин, та ще те помоля да правиш разлика между водорасли и водни растения.
не приемай думите ми като упрек - просто за по-начинаещите в този форум е добре да се дава правилен пример, а такива неща могат да ги объркат.

РОСЕН

Aбе давам им на гадовете към основната храна и растителна, но непомага :wink:

Longanlon

ми замисли се за някакви по-интересни риби ...  :wink:

niky

Не съм съгласен. Ножовете са много интересни риби. При това и интелегентни.
Но за пръв път чувам да ядат растения. Неони - Да, ама растения.

За apteronotus albifrons ли говорим?

Longanlon

да бе верно...
а за интеесността им не съм съгласен - за мен те попадат в една категория с акулите и златните - гледат ги главно хора, които не са навътре, а самоискат да се изфукат. казах главно такива хоре, не ме яжте.

sho

хе ако мжеха гарантирам ти че "златните" щяха да те черпат че си ги турил под общ знаменател с другите два вида:):):)

РОСЕН

Да може и да неразбирам много, но мен си ме кефят рибоците и гледам  ако може да им подсигоря добър живот :)  а за пасането  - наистина ги хапват разтенията :?:

Legion

Извинявам се за грешките които правя от време на време ще гледам в бадеще да не се повтарят :oops: Растителните добавки за които говорех са растителните брашна които слагат в храната,но и брашната от алги също помагат конкретна храна която съдържа и двата вида брашна -Nutron Biogran small на Prodac 35 грама струва към 3лв слагам им по 3-4 пати седмично от нея и проблеми нямам с флората.А Longanlon за водните растения и водорастлите имам много интерестни историики от зоомагазини влизаш и питаш за еди кое си  растение а те ти обясняват че не са цветарски магазин и имат само "водорастли"и след 5 мин. спор си излизаш с "водорасло" с усмивка до уши :lol: иначе ми е ясно че водорастлите са нисши растения без обособени вегетативни органи(корен,стъбло,листа),тъй че ако някаде сам ги объркъл някъде извинявам се пак :cry:  и тъй ако може във форума да си остане че ако ме разберат доцентите няма да стигна четвърти курс 8)