• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
10.08.2020 23:11

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос

Започната от miTko, 20.08.2004 12:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Имам Micranthemum,  обаче отделни стебла се измъкат и се размятат навсякъде из аквариума, рибите си играят с тях....скръб....Как да го държа на китка(връзка)? Да го връзвам ли някак,  с  памук ли да го усусуквам или какво??? :?
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

е, да ги посадиш не е лоша идея...

miTko

Цитат на: "Longanlon"е, да ги посадиш не е лоша идея...


Ати какво мислиш, че бях направил???? :idea:
Елеохариса  също го сях "на чисто" без  въпросния памук но него не  са го разхвърляли рибите...
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

е, ако гледаш риби, които по принцип не търпят растеня - ядат ги или просто ги късат, няма да можеш да завъдиш почти нищо зелено, освен най-твърдолистните.

първо кажи какви са ти рибите, пък тогава...

а ако си много напорист, можеш да посадиш растението в малка саксийка в друг аквариум, докато се захване добре и после да сложиш саксийката в общия.

niky

Откъде се снабди с тоя елохарис? Дали няма да спазириме някое стръкче, а?  :lol:

miTko

Цитат на: "Niky"Откъде се снабди с тоя елохарис? Дали няма да спазириме някое стръкче, а?  :lol:


Ами от  магазина в Пловдив (аз съм от Пловдив), същия цитиран скоро тук във форума.
Преди 2 седмици  размених 7 Амазонки (малки 6 + майката) за разни растения, два  от  които Елиохарис. Имаше  още.
Уточнение: става  дума  за новия магазин на ул"Св.Наум" близо до бул."Руски".
Разни мои АКВАРИУМИ 

Raven

я разкажи повече за този магазин ,наистина ли е такава чудесия каквато го описват -има ли "250 вида растения в 4500 л. вода " както пишат-в смисъл заслужава ли си да идвам до пловдив.а за дългостеблените растения нямаш много избор-ако имаш неподходящи риби -винаги ще ти ги вадят.все пак пробвай да ги свържеш "на китка "и за някое камъче,и така ги посаждаш.това увеличава шанса да загният обаче.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

не мога да разбера защо не им звънеш, и да разбереш тези растения които те интерисуват дали ги имат  :?:

Raven

ще им звънна тия дни да-но предполагам че ще ми кажат -да имаме много растения,да перфектни са ,да заповядайте.затова предпочитам да чуя мнението на някой клиент който ги е видял с очите си..заради хвалби на търговци по телефона миналата година бих път напразно до монтана заради един "перфектен голф,ще ми се тоя път да съм по ориентиран.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

77

предполагам че повечето неща не са показани, така че не си ли на място не можеш да разбереш(снимките на растенията не са техни )ако отидеш пиши непремено какво си видял,че и на мен ми са искат някой неща :D

Raven

да снимките са от един хубав руски сайт.проблемът ми е че съм доста зает във работата ми и свободното ми време е много кът,обаче ако отида ще пиша подробно. :DБаннете всички! Администраторът ще познае Своите.

sho

Цитат на: "miTko"Имам Micranthemum,  обаче отделни стебла се измъкат и се размятат навсякъде из аквариума, рибите си играят с тях....скръб....Как да го държа на китка(връзка)? Да го връзвам ли някак,  с  памук ли да го усусуквам или какво??? :?
Не знам до колко е истина ама съм чувал че някой видове цихлиди изкореняват растенията ако са в стрес ( например от малък аквариум)

miTko

Цитат на: "raven"я разкажи повече за този магазин ,наистина ли е такава чудесия каквато го описват -има ли "250 вида растения в 4500 л. вода " както пишат-в смисъл заслужава ли си да идвам до пловдив.а за дългостеблените растения нямаш много избор-ако имаш неподходящи риби -винаги ще ти ги вадят.все пак пробвай да ги свържеш "на китка "и за някое камъче,и така ги посаждаш.това увеличава шанса да загният обаче.


За литрите  може  и да е вярно, имат  аквариум около 2000л, поне за  такъв го рекламират, не  съм го мерил, но е големичък...И разни други по-малки и най -малки.. А растенията не съм  ги броил, повечето за продаване  са в 2 аквариума така че ще  ги разгледаш веднага. Аз лично търсех  дребни затова не мога да кажа за всичко какво има.Сега ме е яд че изхвърлих рекламата иначе щях да ви напиша телефона им...Знае ли човек.
Иначе Микрантемума за сега го  направих на  малки снопчета с памук да видим колком ще  го бъде  :)
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

е, тоя магазин явно е някакъв дето до сега не съм виждал - готин де ... :D

дали си има сайт? или поне да сканираш рекламката?

N.Nobs

Фирмата се казва"Лилия-2".Тел. 032/644 263,а сайта е www.discus.bg.     Дава и ценнй савети във форума под съштото име ако не се лъжа.От 3 седмици го дебна на пазара,но явно и той е поел към морето.разгледаите сайта,има ценни неща. [/url]
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".