• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 12:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

можели костенурка да се гледа с рибки

Започната от митит, 10.06.2014 09:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

митит

можели да се гледа декоративна костенурка в аквариум с риби

andreydemon

Не!!!Избери си или едното или другото!!!
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена!!!

митит

благодаря ви а колко литра трябва да е аквариум за декоративна костенурка

andreydemon

Костенурките се гледат в специално пригодени за тях акватерариуми.Но имай си едно на ум защото много цапат и водата бързо се размирисва на блато.
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена!!!

rollon

Аз не бих дал толкова категоричен отговор.Далеч съм от навлизането в полемика с някого,но като цяло в мрежата има редица клипчета на костенурки отглеждани с риби.Това всичко с ясното условие,че големината на аквариума и филтрацията са налице.Иначе големите американски цихлиди едва ли биха имали проблем с костенурка,същото важи и за американците  :-)

crazzzy

Не мисля,че костенурки и риби биха живеели с мир и спокойствие на едно място, до скоро имах червенобузи полово зрели костенурки и от опит бих казал, че хапват с удоволствие всичко, което мърда, а за това дали мирише на блато е много относително, моя акватерариум беше 150 л., със речен грунд и силна потопяема вътрешна помпа с 2 гъби, перях ги веднъж седмично, а водата подменях веднъж на 6 месеца, като до последно си е кристална и не мирише, имайки предвид, че ги хранех ежедневно.

DirtyHarryRock

Според мен може. Всичко е много относително. Зависи от вида на костенурката, вида на рибите и големината на съда и филтрацията естествено.  :-)

crazzzy

Много ми е интересно коя водна костенурка не яде риба, като са малки всичко е ок, но като пораснат са като полудели, като надушат нещо да мърда и да се яде

bunzip2

Преди гледах за малко една червенобуза костенурка в 60 литров аквариум. Диаметъра на костенурката да е бил 10-тина см. За експеримент, няколко пъти съм пускал риби. Нито една не се е измъквала. След няколко опита винаги я хваща и до там.
Като съм пробвал с барбуси и данио, дето са си подвижни рибки и пак ги хваща :).

Според мен, ако рибите са големи, може би да става, ама за дребни рибки... ще ги гледате заедно, докато костенурката не ги изяде  :-)

kpyMu

Аз имам две червенобузи костенурки гледам ги с една златна рибка нямам проблеми.

bunzip2

Цитат на: kpyMu - 11.06.2014 15:00
Аз имам две червенобузи костенурки гледам ги с една златна рибка нямам проблеми.

Колега, златната рибка е друга бира... доста по-голяма е :)

crazzzy

Цитат на: kpyMu - 11.06.2014 15:00
Аз имам две червенобузи костенурки гледам ги с една златна рибка нямам проблеми.
Колега колко големи са ти костенурките (на големина и възраст) , много ми е интересно, защото аз си правих експеримент с моите, а именно им пуснах 56 Големи живи слънчевки, за половин час стана рибена чорба, всичко, което не успяха да изядат го убиха ,

ПС - не правете това във вкъщи !

Embata

Повечето водни костенурки рано или късно ще закусят с рибите,който пуснете при тях.Можете да пуснете живи рибки от някои рибарски магазин и ще се уверите.За поста с миризмата----->мирише ако   не се грижите са съда в който са костенурките(за предпочитане е нещо над 300 литра,че и повече),за да не се мъчат животинките.Аз лично доста опити си правих има ли нещо,което ще уживее при тях,като за момента само 2 хелера отказват да бъдат закуска(а това е при положение,че имата доста място за бягане),но не опитвайте да слагате рибки при тях.От личен опит мога да кажа,че след пускането на 1,2кг каракуда ми се отвори доста чистене след това.Надявам се съм ви бил полезен и се замислете преди да пускате декоративни риби при тях(по този начин само им давате по скъпа закуска:))

Similar topics (5)

22370

Публикации: 75
Прегледи: 35362

34270

Публикации: 1
Прегледи: 4283

55547

Публикации: 9
Прегледи: 4786

43116

Публикации: 1
Прегледи: 2677

39515

Публикации: 4
Прегледи: 3138