• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Моите Геко

Започната от Caxapa, 19.11.2014 18:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Малко зор ще видя докато се науча да отделям  няколко скакалеца и да ги пудря само тях ама ще се пробвам. Само да не плъзнат из апартамента, че жената вече  наистина ще ме изсели.

Peakone

Аз взимам ПВЦ чаша с капак (от тези еднократните като за бира), хващам няколко и ги пускам вътре, ръся и после храня

Caxapa

 *thanks  за споделения метод.

vankobarabanko

 Ако сложиш щурците за няколко секунди във фризера,след това са доста по-бавни,и се хващат лесно  :-)
На всеки удар можеш да отвърнеш,освен на слънчевия!!!

Caxapa

Благодаря ти Ванко за  идеята с фризера. Току що забелязах и първата агресия. Два от Геко-то са на един размер а третия е  видимо по-малък  и постояно ми се губеше от погледа. Преди малко се бе наврял зад корковата стена и а си покаже само върха на носа и някой от другите два идваше и тоз пак даде назад. Сега е хванат и сложен в пластмасова кутийка като за салати/в случая  в такива ми ги дадоха при покупката/ и прибран в терариума. Вътре съм му сложил  капачка с петмеза -храна а утре ще се взема екстремно още един малък терариум за него.

Peakone

А бе чак с фризера внимавай, че бързо се преминава границата. В хладилника е достатъчно.
За мухите е по-полезен този метод. Аз моите щурци ги държа в туба от минерална вода. Режа тубата над средата (към 2/3 от височината) и горната отрязана част я обръщам на обратно. Щурците не могат да излязат, а като ще храна много рядко успява някой да изкочи от тубата докато ги гоня.

Този вид е доста дребен, около 11см като възрастни. Дали вече не могат да се определят какви полове са? Агресията може да е продиктувана от това.

Caxapa

Възможно е да е от това продиктувана агресията. Пише още, че като малки трябва да са разделени защото имало агресия. Тези са на около 5-6 месеца  ако не се лъжа и съм  запомнил правилно.  Нищо де,  така или иначе отделеният беше нарочен за един  колега.  За  камерата на хладилника май си прав. Уж за не повече от 1 минута сложих кутийката   а тази сутрин ако шават един -два си е просто късмет.

ico

Щурците не са толкова пъргави на широко и лесно се ловят с ръка, ако няма много скривалища. Веднъж дъщеря ми изпусна кутия с 20 и само 2 намериха пътя към свободата. Свирукаха няколко дни от някъде, единия се предаде сам и го хванах, другия не се видя и чу след това. Ако не се изпуснат в стая в която се спи, няма да е чак такава драма.
Иначе във висока кутия лесно ги ловя в 30 сантиметрова пинсета (сякаш не я виждат изобщо ), натривам в добавките и като на бебета им давам направо в устите, че така е по-лесно да дам на всеки нужното. Като пусна щурците направо в терариума, те се завират по някъде, почват да чистят пудрата, гадините се сбиват за тях и все такива хубави работи...
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Caxapa

Здрасти адаш! Още не съм пудрил щурците. Пускам им от най малките-новородени. Видях как един от Гелоните беше прибарал  един едричък но за муцуната му пасваше. Дали го изяде не разбрах но след  около 15 мин го видях да се облизва. . Нали нямат клепачи и карат с  :-P Та забърках малко банан с една мерителна лъжичка от пудрата, четох по сайтове че можело и така. Но на другия ден  бабановата каша беше станала като желе и поизсъхнала. Завъртях я обратно в капачките където бях насипал и днес ще я сменям с прясна. Колко ядът не забелязвам но щурците в терариумите  се нареждат и те на хранилките. Пробвах да ловя с пинсети щурци но бягат бързо и за това вадя парчето кора за яйца и тръскам вътре да изпадат малко. Инак ако успея да пипна някой щурец с пинсетата   и така го стискам, че му изкачат очите ей така  *CRAZY*

Caxapa

От три Гекота останаха два. Смених им къщата с по-голяма и единият цяла седмица беше в нелегалност като си мислих, че се укрива из терариума. Да, ама не. Измъкнал се по необясними начини нашия и обикаля апартамента. Тази вечер го пипнах по отражението и сянката му от лампата. Кацнал  на терариума отгоре и наднича вътре. Изтъняла му опашката  от глад. След половинчасова игра на котка и мишка го пипнах  и го прибрах вътре. Като се поуспокои, първата му работа бе да се напие като камила с вода а после залепна на фруктовото желе с витамини и протеини и близа до насита. Напоен и нахранен що годе се скри  из бамбуците доволен.

Peakone

ам не, че нещо ама този вид гекони не натрупват хранителни вещества в опашката както леопардовите.  :-D

Caxapa

Още се уча в движение ама като гледам как  е надебеляла опашката на единия а на този тъничка като игличка. Днес пак се гонихме и прибирахме зад стъклата. Явно чака в засада  и като отворя да пулверизирам и този само това чака и въза навън. Добре, че поне си знае къщата и се върти  около нея.  :-D Естествено отново повтори процедурите по пиене на вода и близане на желето.

Peakone

Тъничка е, защото е недохранен и цялостно слаб. Това забавя и растежа. Гледай да се увеличат храненията за сметка на бягствата  :-D

Caxapa

И още едно бягство записа този маратонец. Даже и плува в аквариума. Ще го запиша на модерен петобой ако оцелее. Днес като се прибрах у дома и кацнах пред терариума и дебнах да го видя но уви. Вече научен  от предните пъти къде да търся го открих бързо и лесно. Пак се подгонихме и подканяхме   O:-) гальовно да кацне на ръката но това стана едва като преплува  целият аквариум по дължина и след още 5 минутна гонитба "кацна" подскача много смешно и се настанява на ръката ми. Сега е прибран като дори  луфта между двете стъклени плъзгащи вратички е уплътнен  със  самозалепващи уплътнения за врати. В България  не съм виждал тази система тип лепка  за уплътнения. Колкото до храненията, колкото и невероятно да звучи но   в опитите да напудря  щурци изтървах на няколко пъти доволно количество. Колкото излових  излових   но сега докато го гоних из капака на аквариума и видях няколко  от малките щурци  и този дали да бяга  или не но си хвана един от тях   ей така докато уж бягаше от ръката ми.  *CRAZY* гладът явно е добър съветник пък ако ще да те преследва една "чудовищно голяма ръка" която те стиска в шепата си  докато те пусне  в терариума.

Caxapa

Растем и дебелеем. Мъжкаря наедря доста а женската /беглец/ се възстановява макар и бавно.
Мъжкаря:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs23.postimg.cc%2F9xvfs2fp7%2FDSC04937.jpg&hash=57d1291d7f27f384d2d33e95aed8bb9f558a2afc
Женаската:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs24.postimg.cc%2F5v9f2ixed%2FDSC04940.jpg&hash=1360cd381413d9550958457bc3e3fa278188ca68

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs23.postimg.cc%2F3uiglwet7%2FDSC04939.jpg&hash=547e5541de7e5463e60d0a8b116f4a026bc5c5cd
Видимо е по-дребна и вталена но апетита  й е добър и се храни нормално.Ловува щурци с охота.

Similar topics (4)

42320

Публикации: 2
Прегледи: 3798

48040

Публикации: 11
Прегледи: 7657

40643

Публикации: 49
Прегледи: 20405

56387

Публикации: 1
Прегледи: 3230