• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 07:20

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Моето гущерче

Започната от pepi20003, 24.04.2013 16:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pepi20003

Днес открих своя домашен любимец той не е много голям но ме е страх защото самото гущерче се захапа и опашката му се скъса дали ще порастне отново! Един човек ми каза да го храня със кокален червей но преди да дам кокалния червей на гущерчето трябвало да ги оставя на топло за да се превърнат в мухи! Моето гущерче е обикновенно и го хванах съвсем лесно май някой го беше одарил защото то само дойде при мене до крака ми и аз го взех без то да бяга! Малко е тромаво но мисля че ще се оправи. Давам му вода във една капачка и то пие! Много интересно се гледа но и малко сложно през колко дена да го храня и кокалния червей добре ли е за храна? Днес му дадох една калинка и то изведнъж я лапна! Искам да го гледам нормално и да си живее до края на живота си при мене! И още нещо как да различа мъжки или женски ми е гущера защото има едни гущери със червен цвят по коремчето а други с зелен цвят! Денем го оставям навън на слънцето защото те нали обичат да се препичат! Гледам го в един голям буркан и той си излиза от него!Гущерите имат ли чувства защото го дадох на един човек и то бяга от него и идва при мене и даже понякога заспива в мене!


Снимката е от интернет но гущерчето е същото само че по малко!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi37.tinypic.com%2Ffa68hx.jpg&hash=6da236f74d4ff4659746c79c6a8016b2e0ada924
your death is my task!

zariio

Страхотна история.А на команди отговаря ли?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

pepi20003

Е такива екстри няма не отговаря на команди но ако го оставя някъде за известно време той отива  в моята стая и чака там докато не отида да го прибера в буркана!
your death is my task!

anasarka

Петърчо, по-добре го пусни на свобода, най-вероятно ще доживее по-дълго, отколкото в плен

Цитат на: pepi20003 - 24.04.2013 16:50
Искам да го гледам нормално и да си живее до края на живота си при мене!

И жената преди години така каза за мен, и като гледам статистиката на каква възраст умират мъжете и жените май ще я преваря. Та отвреме на време се чувствам като гущерчето ти малко обречен :-(
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

pepi20003

Ама аз искам да си го гледам обичам си го!
your death is my task!

Mu3epHuk

 Потърси тогава повече информация в Гугъл какви условия са му нужни. Според писанията ти, излиза че най-добрият приятел на човека е гущер  :-D

reaskol

Всички видове влечуги в България са защитени от закона и всяко убиване, хващане, гледане е забранено. Ако беше пуснал темата в тераристик форума щяха да ти кажат и там, че е най-добре да го пуснеш. Това е гущерче от вида Lacerta praticola, аз скоро също попаднах на едно такова, снимах го и го пуснах  :-) това е то (http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/318703_633169816696446_291630576_n.jpg)

pepi20003

Цитат на: reaskol - 24.04.2013 20:16
Всички видове влечуги в България са защитени от закона и всяко убиване, хващане, гледане е забранено. Ако беше пуснал темата в тераристик форума щяха да ти кажат и там, че е най-добре да го пуснеш. Това е гущерче от вида Lacerta praticola, аз скоро също попаднах на едно такова, снимах го и го пуснах  :-) това е то (http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/318703_633169816696446_291630576_n.jpg)

Да това е гущерчето абсолютно същото е! Във Плевен в парк "Кайлъка" е пълно с тях на където се обърнеш ги виждаш!
your death is my task!

Caxapa

То и по улиците е пълно с хора но тяхното излавяне и поставяне в клетки също е забранено. Няма как да разберем дали си се вслушал в съветите ни но все пак..Пусни животинчето на свобода ако обичаш!
Модераторски екип на БАЕ- Сахара и колектив...

Стоян Михов

Гущерът, който си хванал е стенен гущер - Podarcis muralis. Не можеш да му осигуриш нормални условия за живот. Пусни го. По начина по който пишеш предполагам че си още твърде малък, няма животно което може да живее в буркан. Отиди и го пусни на мястото от което си го уловил.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

pepi20003

Добре ще го пусна!  :'(
your death is my task!

reaskol

Ако толкова ти харесват влечугите, можеш да си вземеш леопардов гекон  ;-)

Стоян Михов

Цитат на: pepi20003 - 25.04.2013 06:46
Добре ще го пусна!  :'(

*THUMBS UP* добро решение, ще ми се повече хора във форума да разбираха от една дума. Успех.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

pepi20003

Има ли някакъв начин да си взема леопардов гекон?
your death is my task!

Деян

Начини бол - потърси в гугъл или във форумите за тераристика - там се продават доста. Ако имаш път през София на ссъботния пазар съм виждал, а и също така в доста зоомагазини. Първо обаче прочети какви условия иска и му ги осигури.  :-)

pepi20003

А може ли гущер да се гледа в клетка и откъде да си взимам храна за тях през зимата? Мисля да си взема леопардов гекон в клетка ще му сложа и едно дърво и ще си го гледам и как да му давам вода като мисля че няма поилки за гущери?
your death is my task!

petar99

Би трябвало да има много статий за такива гекони, но не мисля, че в клетка ще му е добре, не за друго, но няма да можеш да поддържаш температура. Ето ако това ти хареса, всичко, от което се нуждаеш, за да си гледаш гконче: http://prodavalnik.com/gekon---zhenski-i-terarium-d57-v45-sh40-i20666829

pepi20003

Благодаря ще помисля над това много е красиво но искам гущерчето катоо малко а не на 5 години искам го новоизлюпено! Някакви предложения?
your death is my task!

petar99

В сайта Има и малки на 20 дена.

pepi20003

Цитат на: petar99 - 26.04.2013 06:57
В сайта Има и малки на 20 дена.

Аз сега имам хамстери но щом те си отидатт ще си взема но искам те да са новоизлюпени
your death is my task!

Vivarium Center

Гледай да е поне на месец, с новоизлюпено няма да се справиш.

pepi20003

Добре но незнам откъде да му взимам скакалци! Имам вила извън Плевен и оттам може да му ги хважам! През зимата някой да има идеи откаде да ги взема! Поемам много голям риск да гледам гущерче все още съм деде но имам желание да опитам! Ако ми кажете за скакалците ще е добре! Във Гутъл пише че когато гущерчетата са малки трябва да ги храня със брашнени ларви! Тях ще ги намеря трудно но ако ми отговорите ще съм ви много благодарен!
your death is my task!

Caxapa

Всички тези продукти се продават в специализираните ЗОО Магазини. Друг е въпроса дали в България се предлагат такива продукти. За белия червей който се предлага като стръв съм виждал да се продава по риболовните магазини. Някъде се предлагаха и скакалци пак като стръв. Искасе не само да стоиш пред компютъра а и да се поразтърсиш в Плевен  по магазините за Акваристика, Тези които продават и тераримни животни каква храна предлагат а и не на последно място и по ловнорибарските магазини. Като се окършиш  в отглеждането на това животинче, може дори сам да си произвеждаш  хараната му от брашнени червеи. Айде успех и стига  вися пред компа а действай и по магазините.

Vivarium Center

Извинявам се за контрата, но точно пред компютъра ще научи нещо. Едно че са единици зоомагазините, в които се предлагат екзотични животни, но и "съветите" които дават са по-некомпетентни и от тези за акваристиката. Така и не се научиха масовите търговци, че животните не са само стока, която трябва да пробутат на нищо неразбиращия клиент. Има и изключения разбира се, надявам се за в бъдеще да станат мнозинство.

Храната е най-малкия проблем, продава се онлайн и не е проблем да достигне жива до всяка точка на страната. С това постоянно повтаряне, че искаш новоизлюпено се вижда, че явно не си чел достатъчно. Научи малко повече за биологията и екологията на вида, какви са изискванията му за домашно отглеждане и т.н. Ловена храна не е никак добър вариант, освен ако не си на сто процента сигурен, че не е пръскано срещу кърлежи, комари или със селскостопански препарати. Бял червей в никакъв случай. Специално за леопардовия гекон не е проблем цял живот да се храни с брашнени червеи, така че може да си заформиш една колонийка в кутия и да имаш храна целогодишно.

И най-важното, това е влечуго, а не топлокръвно. Няма нужда от галене или непрекъснато занимаване. Колкото по-малко го притесняваш, толкова по-щастлив ще живее.

Ако миша въпроси не се колебай, затова са форумите  ;-)

Caxapa

Контрата е добра но се иска и запознаване с действителноста а не като американците дето си мислели, че едните крави давали готово кисело мляко а другите направо  пакетирано  прясно. Иска се не само висене пред компютъра а и малко да поразгледа какво се предлага по въпросните магазини.

pepi20003

Аз знам как се отглежда брашнен червей и много благодаря че ми казахте че може цял живот само с брашнен червей! Само незнам откаде да си намеря бръмбари искам около 10 бръмбъра да си взема нали ще мога да ги гледам в еедна пластмасова кофа ? Ако някой има бръбъри ще съм му благодарен ако ми даде 10 бръмбъра! но след хамстерите ми че ми се насъбират много домашни любимци и немога да се грижа за всеки като минат хамстерите идва гущерчето аз се разрових из интернет открих много интересни неща даже и терариум си харесах един от продавалник за 60 лв много годин ! искам не новоизлюпено а на месец-2! Ще го гледам с удоволствие в интернет пише че живее 20 годи наистина ли??? Та за червеите ще им сложа до половината кофа с трици и ще пусна бръмбърите! Пише че не им трябва внимание те си се развъждат сами а брез зимата 2-3 месеца не се образуват какавиди само през лятото бил размножителния сезон ще ми е интересно все още търся дали не се продават такива бръмбъри!
your death is my task!

reaskol

Регни се в най големия бг форум за тераристика и всичко ще разбереш  ;-)
(http://exotic.bg/forum/)

Vivarium Center

Цитат на: Caxapa - 26.04.2013 14:55
Контрата е добра но се иска и запознаване с действителноста а не като американците дето си мислели, че едните крави давали готово кисело мляко а другите направо  пакетирано  прясно. Иска се не само висене пред компютъра а и малко да поразгледа какво се предлага по въпросните магазини.
Така е, но първо е добре да навлезе донякъде в материята преди да тръгне по магазините, че честно казано ми писна от клиенти с рахитични хамелеони, двуметрови агресивни игуани без пръсти и опашки, хранени само със зеле и марула и други изключително лесни и приятни домашни любимци според колегите или "защо не ми виреят скалариите с бети и златни рибки, като ни казаха че са добра комбинация"  :-D

Цитат на: reaskol - 26.04.2013 19:35
Регни се в най големия бг форум за тераристика и всичко ще разбереш  ;-)
(http://exotic.bg/forum/)
Да, основното което ще научи, е че не пише грамотно, че задава тъпи въпроси и по-добре изобщо нищо да не си взима. На неговата възраст е по-добре да комуникира с малко по самоосъзнати хора, които разбират що годе нещо и ще му дадат правилен съвет без да го пресират. Нека си пише тук, има и други колеги, които са навътре в тераристиката и ще получи адекватни съвети.

petar99

Извинявай, че ще ти разваля настроението,но този терариум, за който говориш не се продава с гекона. Само геконът е 60 лв. , а терариума кой го знай. Има хора във форума, които се занимават с правенето на аквариуми, но единсвен от тях tonino прави и терариуми. Vivarium center от страх да не прилича на реклама не са ти казали, че продават екзотични животни. Не знам дали има леопардов гекон, но има магазини, сигурно и развъдници, от където също може да потърсиш. Все пак почети и ако харесваш гущера повече от хамстерите и много го искаш, може да ги подариш на някого, за когото си сигурен, че ще се грижи за тях както трябва.

pepi20003

Във продавалник пише че гущера струва 60лв и терариума струва 60 лв със всички екстри но ще видя ако ми потрябва нещо ще ви питам!
: 26.04.2013г 23:11ч
Във интернет прочетох още за тези витамини и добавки на леопардовия гекон тези ли му трябват:

Кратко описание:

Добавка съдържаща ултрафин преципитиран Калциев карбонат с витамин D3

Гарантирано съдържание: калций мин. 38 %, калций макс. 43 % , витамин D3 – 10390 UI

Добавката е без съдържание на фосфор и е предназначена за влечуги и земноводни. Ние използваме само преципитиран Калциев карбонат, който е бял и е без съдържание на олово. Примесите на олово от други източници на Клациев карбонат, ( напр. Черупчеста стрида) придават сив цвят на добавката. С Repti Calcium, Вие може да бъдете сигурни, че вашите домашни любимци приемат биологично високо усвоим Калций, чист от опасно примеси.

Дозировка: При растеноядни 1/2 чаена лъжичка на 150гр. храна.
При месоядни, главно щурци, поставят се в плик където се слага малко от праха и щурците се овалват докато полепне по тях.


струва 9,10 видях го в сайта:
http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProducts/by-items/reptiles/41/vitamini-i-dobavki.html
на третия ред най-вкрая мисля че е някакъв крем ще прочета пак описанието му а ако някой знае накакъв препарат моля да ми кажете!
И ще се върна пак при брашнените червеи наистина ли трябва да ги гледам в 3 кофи и с какво да ги храня?
Благодаря предварително!!!
: 27.04.2013г 22:10ч
Пшенечни трици лли да им купя на тези червеи вече се шашнах!
your death is my task!

petar99

Както колегите са ти казали, просто се регистрирай във форум за тераристика, там би трябвало да има теми за леопардов гекон, а и да пуснеш тема може. Тук най- можем да ти помогнем за риби, а не за гущери.

pepi20003

много хора ми помогнохо от този форум за тези следки животинки за което им благодаря много  все пак това е тема за влечуги и земноводни а не за риби все пак аз се интересувам много от тези влечуги и искам да знам повече за тяхното отглеждане и хранене преди още да съм си го взел защото ако го взема утре ще трябва да си изгубя цяляя седмица за да разбера всичко за тях!
your death is my task!

Similar topics (1)

40029

Публикации: 2
Прегледи: 3499