• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Официален протест :-)

Започната от dido, 02.06.2005 11:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido

Абе тука нещо не ми излизаха цветовете на снимките и се поразрових. Натъкнах се на нещо много странно: Снимките на 77 и моите (dido) не са същите, които изпратих на igi. Оригиналите бяха по 300-400 килобайта. Тези в темите са по 70-100 килобайта. Освен това EXIF хедъра на снимките е изрязан. Може ли модератора на конкурса да ми даде някакво обяснение за това? :-)

tishovsx

Ми Дидо...твойта снимка оригиналната - първата (знаеш, че ги имам) е 800х600 352кб, а тази от форума е 88кб и не знам как е преправяна но фокуса и цветовете НЕ са същите.... :roll:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

discus

:twisted: мафия moral
:lol:  :lol:  :lol:

Igi

сега ще проверя защо така , но аз не съм правила промени с фотошопа на твойте и на 77, единствената обработка която съм правила на снимки на които е да е участние е била, когато някои ми прати снимки с размер примерно 2999 на 1000. Обработката се състоеше в намаляване на размера на 1024 на 768, в този случай може и да се развали качеството на снимките.
Не мога да дам обяснение защо големината файла на вашите снимки е променана, нямам компетентен отговор, не съм ги пипала изобщо.

discus

Цитат на: "Igi"сега ще проверя защо така , но аз не съм правила промени с фотошопа на твойте на 77

Проблема сигурно не е в теб Igi а в сайта дето са публикувани, така че не се връзвай, предполагам че Dido просто му е интересно къде е проблема а не че се сърди :D

dido

Е, разбира се, не се сърдя :-) Аз нямам какво толкова да покажа в края на краищата. Странното ми беше, че цветовете на снимките ми стояха някак си жълти.

Igi

http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2618&AlbumId=13182 , разгледайте  тук какви характеристики има примерно първата снимка на 77, какви са във форума и как са тук: http://bgphoto.net/photos/2618/o632530919908281250.jpg. Не разбирам много в тази област и не мога да го обясня

dido

По-големия проблем е, че примерно 77 е достоен конкурент за челните места, а влиза в контеста някак си неравностойно. Възможно е и други участници да са пострадали по този начин. Явно наистина проблема е в бгфотото. Ама за какъв чеп ще го правят това, идея си нямам.

dido

Ами да - на 77 е 107 кБ снимката. Оригинала е 570 кБ. Явно техния сайт ги пипа някак си.

tishovsx

....това е проблема, в бгфотонет се намалят снимките за да се пести място...логично, на следващия конкурс ги пуснете при мен  :wink: , аз имам достатъчно пространство...
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

dido

Много е вроятно снимките на следните участници също да са променени:

mitko
bimbargo
Атанас Казаков
Валентин Павлов (vrp)
Живко

И това е само от aquascaping контеста. На всички тези уастници снимките стоят на bgphoto. Другите, които са си качили снимките на различни от bgphoto сървъри, нямат проблем. Предполагам и в другите конкурси ще е подобно дереджето.

Това определно е доста голям проблем - ключови участници като 77, митко и живко са донякъде ощетени.

Не знам как ще възприемете идеята, но аз ви предлагам да се качат всички снимки на читав сървър и да се прегласува. Леко досадно е, но пък е най-коректно. Технически това може да стане в рамките на деня. Дори бих могъл да ви предложа място на моя сървър ако се чудите къде да ги сложите.

Stas

Аз също мога да предложа място:

http://www.photo.domainbg.com/album.php?sid=cfefa6ce123d6c2f4d93ed1995fcb65d

Направен е за лични нужди и аз определям максимални размери и количества на снимките и т.н. Няма проблем всеки от форума, който се регистрира да качи там снимките си в Лична галерия.

Сървъра не е натоварен и ще работи достатъчно бързо.

niky

Предполагам, че се шегуваш  :lol:
Чак пък да се прегласува.

dido

Е, това беше малко изхвърляне, разбира се :-) Това всъщност няма да промени досeгашните позиции. Но поне да се сложат читавите снимки. Тия на bgphoto наистина са с много кофти качество. На лек zoom си личи яко размазването от високата компресия.

niky

ОК. За другия конкурс ще има условие всеки да си качи някъде снимките сам и да прати линка!

За този...който не е доволен от качеството на снимките, да качи някъде тези които му харесват и да ми прати линковете.

Аз ще ги сменя. Не занимавайте IGI, пращайте линковете на мен.