• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 00:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Допълнителна категория в конкурса?

Започната от kraltchev, 14.12.2005 04:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido

Боби, това беше при варианта собствения аквариум на последно място.

Boby_

Цитат на: "dido"Боби, това беше при варианта собствения аквариум на последно място.

Да, вероятно има голяма разлика между това да си сложиш аквариума на първо и това да го пльоснеш на последно място. Само дето аз не я долавям. Да не говорим, че това къде ще сложиш себе си далеч не е най-основният проблем.

dido

Ами има разлика, прочети дискусията по въпроса в другата тема.

Boby_

Цитат на: "dido"Ами има разлика, прочети дискусията по въпроса в другата тема.

И как точно тази разлика се отразява на това къде и как ще сложиш конкурентите си и на това как ще ги прецениш (уж) безпристрастно, след като участваш, за да спечелиш? Отговорът е прост - никак.

niky

Ти сега ако искаш да си в журито, кажи си.
И без това няма да има награди, няма да има и корупция  :lol:

Boby_

Цитат на: "niky"Ти сега ако искаш да си в журито, кажи си.
И без това няма да има награди, няма да има и корупция  :lol:

Виждам, че се опитваш да уталожиш страстите с малко хумор. Затова няма да ги нагнетявам повече, поне докато не излязат резултатите.
Това, което искаш да кажа, вече го казах, знаете какво мисля. После пак ще говорим.  :lol:

NO CARRIER

Боби, гласувай в категория "Снимки", аз ще разбера какво пиеш, обещавам!  :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

dido

Нали ти казах да прочетеш темата   :lol:

Основния им аргумент беше, че ако слагат снимките си на последно място,  всъщност ще имат повече изгода ако не гласуват.

Уж безпристрастното гласуване не е невъзможно - всъщност реалната преценка за качествата на всеки един аквариум, включително и собствения ти, е напълно възможна, стига да си достатъчно компетентен за това и да нямаш някои странични отклонения - от сорта на ултра силен егоцентризъм, мания за величие, да те побиват тръпки и да те избива студена пот при вероятността да не си първи в класацията и т.н.

Трудно ще ме убедиш, че ако видя нещо по-добро от това, което съм направил аз, ще кажа на черното бяло. Това пък някак си не се връзва с моите принципи.

77

аз се замислям за идеята, конкурса за "растеновъди" да го отделим от "снимки" и "цихлиди".така ще има по начесто конкурси и наполовина по малко сърдити :wink: това в никакъв случай не означава да има разделение в форума :D и голяма глупост ще бъде ако се изпокараме покрай тези конкурси...но конкурси трябва да има ,защото благодарение на тях се правят по добри неща :D
ники,дали има или няма награди нищо няма да промени...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

niky

Ами като опитаме, ще видим.

Иначе, прав си, може да направим конкурса само за AQUSCAPING.
А за фотографиите да оставим фотофорума :lol:
Хем и наградите ще са по-малко, ще има за повече конкурси  :beer

След Нова Година ще решим нещата. Сега не ми се занимава.
Сега е време за купонясване :lol:

Longanlon

Едно предложение, ако конкурса е само за 'растениевъди' - нека ако има 2 конкурса годишно те да не са за коледа и през юни. Това смятам за важно по следните причини:

1. След като снимаш аквариума си, обикновено композицията ти се е изчерпала морално (ако си я снимал в пиковия момент на развитието й де) и искаш да направиш нов акваскейп
2. Едновременно с това си получил свежи идеи от останалите аквариуми в конкурса и само мислиш как да направиш твоя по-добър от тях
3. За да 'узрее' един акваскейп обикновено трябват няколко месеца - 3-4 че и повече.

Значи аз лично смятам, че датите на конкурсите трябва да са съобразени с тези тенденции. Много по-кофти е да презапускаш аквариум през студените месеци - смятам всеки ще се съгласи - даже да имаш парно у вас предлагането на растения е много по-малко, по-рядко се събираш с акваристи на чашка да обсъждате, по-голяма е вероятността всички от семейството ти да са вкъщи точно когато си решил да е съдбовния ден, по-опасно е от гледна точка на спиране на тока/изгаряне на нагревател (в смисъл че последиците ще са по-сериозни)... има още много причини - всеки ще се сети за няколко.

Ето защо предлагам датите на конкурсите за растениевъди да са някъде напролет (когато си е идеален момент да започнеш нещо ново, особено аквариум) и наесен, когато можеш да хванеш последния топъл период за да презапуснеш. Така примерно месец след конкурса ще имаме време да направим каквото сме намислили и аквариумите ще имат време да обраснат добре до следващия.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b