• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 00:49

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Тетраодон биоцелатус

Започната от vaas, 16.12.2009 17:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vaas

16.12.2009 17:01 Last Edit: 23.01.2014 17:24 by Desmoria
Здравейте отново :-) Направих поредна грешка , но нали от тях се учим. Преди малко взех един красавец , щото много ми хареса , обаче незнаех че се храни със СКАРИДИ а аз имам мисля че са 3 ред черита и 2 някакви по големи аманова мисля че бяха.
черитата са наполовина на размера на тетраодона, а другите са даже по-големи от него.Да ги махам ли преди да е вечерял с тях?? и големите да ги махам ли и тях или няма да ги изяде. Със другите риби дали ще има проблем - 4 сае, 5 неона, 3 молинезии, 3 плати, 5 гупи, 2 боции, 2 леери, 3 анциструс. 100л е акв. , а малкия в който мога да сложа черито е 17л с филтър, ламба, 4 гърбави гупита и 2 сдухани анциструсчета и валиснериики.

kobra

Кажи какъв вид ти е традона ? От тях има доста агресивни
: 16.12.2009г 17:05ч
Ето ти малко инфо :

http://aquariumbg.com/index.php?inspage=show_item.txt&id=287&vid=1
водка в стил IT:
0.1л-demo
0.25л-trial version
0.5л-personal edition
0.7л-professional edition
1л-network edition
1.75л-enterprise
3л-for small business
5л-corporate edition
Ракия-home edition
(за отскок)-Service pack
Зелева чорба-Recovery tool
Мезе-plugins
Бира-patch

vaas

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi27.tinypic.com%2F2yubrzk.jpg&hash=c2d10f55876aeb41ec853a1f3896524655feb1a2
мисля че е Тетраодон биоцелатус не е много добра снимката ,но се вижда шарката https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi47.tinypic.com%2F345ykgk.jpg&hash=b18e120075fae04d59a7cab9f3c6fd5bf51165b5

благодаря за инфото,но вече го прочетох, също и това:http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=261

kobra

не са добри съседи, те са по- скоро за видов аквариум. Мисля, че по- бавните рибки ще имат голям проблем. САЕ-то и анциструса надали ще ги закача, а за скаридите си е направо смърт, като се има в предвид, че тетрадоните се хранят с охлюви, ракообразни (мисля, че и миди хапват ама не съм сигурен)
водка в стил IT:
0.1л-demo
0.25л-trial version
0.5л-personal edition
0.7л-professional edition
1л-network edition
1.75л-enterprise
3л-for small business
5л-corporate edition
Ракия-home edition
(за отскок)-Service pack
Зелева чорба-Recovery tool
Мезе-plugins
Бира-patch

zambo

Скаридите са пътници . С това животно няма да живеят дълго заедно .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

iek

И на двата линка, посочени по-горе, информацията не е точна. Този вид е сравнително не много агресивен в сравнение с T. Nigroviridis (също се среща спорадично на нашия пазар), а и достига само 8см дължина.
Сега първо добрата новина-ако имаш прекалено много охлюви, ще те отърве от тях, лошото е обаче, че винаги трябва да има такава храна, защото в противен случай зъбите не се изтриват и прорастват прекалено много, което пречи за нормалното съществуване на рибата. В тези случаи се налага да се подрязват, което става при пълна анестезия, което пък е рисковано за нея. Може да стигнеш и до момент да пускаш обява в "търсене" за планорбиси. За доброто здраве и за да може да доживее до пределната си възраст, 15 години, изисква и слабо бракична вода 1.006-1.008, това пък силно те ограничава в избора на растения, ако въобще успеят да се адаптират. Най-добре потърси допълнителна информация в този специализиран форум: http://www.thepufferforum.com/forum/index.php.

vaas

Много благодаря за бързите и точни отговори  *YAHOO* . Ще извадя скаридите(черито) в малкия акв. а амановите ще оставя да видя какво ще стане. Скаридите са лесни , пък ще видим за малките рибоци (гупи) как се понасят.Във този форум(за тетраодоните) се порових малко , но ще гледам още.
Чесно казано купих я , защото много ми хареса , а никаде в магазините (вкл. на пазара) не бях виждал такова животно - и викам чакаи да пробвам и ваобще съдейки по вида и не съм очаквал че може да е такъв хулиган :-D Иначе рибока прекалено бързо свикна - трябваха му 10мин и почна да джитка насам натам и почна да дебне скаридите. Интересно ми стана че Леерито са най-буйни и гонят другите, ги е страх и го гледат само отстрани -хаха , явно усещат че ще има бой.
Благодаря отново и лека нощ  *thanks

Другото което забравих - за охльовите - преди време заради този проблем взех 2те боции и 2седмици след като ги взех вече няколко месеца не съм виждал планорб, така ще видим какво ще се мисли

kobra

 Можеш да помолиш софиянци да ти пратят малко планорбиси - все някой ще има ;)
водка в стил IT:
0.1л-demo
0.25л-trial version
0.5л-personal edition
0.7л-professional edition
1л-network edition
1.75л-enterprise
3л-for small business
5л-corporate edition
Ракия-home edition
(за отскок)-Service pack
Зелева чорба-Recovery tool
Мезе-plugins
Бира-patch

iek

И аз така се подлъгах преди време с едни нигровиридиси,  големи сладури бяха в пликчето, гледат те с един големи очи и те се усмихват, но това ми беше уж за урок винаги да проверявам в нета преди да взема нещо непознато. Много полезни статии ще намериш в менюто Categories.
И все пак накрая да не излезе, че разубеждавам да не се захващате с тези риби, напротив- смятам, че са едни от най-интересните, направо могат да станат и домашен любимец, предвид интерактивността, възрастта, която достигат и доста големия размер на някои. Но преди това трябва да се разучат внимателно условията и грижите, които изискват.

Деян

Вас, ако не ти е твърде скъпо - хитиновата обвивка на черито може да замести планорбисите.  ;-)

vaas

хаха - еми аз мога и да потърся повечко черита и да се опитам да ги завъдя в малкото аквариумче, било лесно попрочетох и ставали мноого.
Ще следя с интерес сега развитието в акв. и ако има жертви ще пиша.

vaas

здравейте отново , тая гад май ще трябва да я махна , преди малко гледам на стуризома му няма едното око - а голяма дупка!!! дългата и тънка част на опашката също я няма. Предполагам че ще си живее така с едно око сомчето?? Но май ще пусна гадината самичка в 17литровото

Similar topics (5)

11263

Публикации: 7
Прегледи: 9151

10431

Публикации: 9
Прегледи: 8948

1344

Публикации: 26
Прегледи: 20791