Hello !

International Balkan Aquascape Contest
Страници: 1 ... 27 28 29 30 [31] 32   Надолу
Автор Тема: Направи си сам система за СО2  (Прочетена 66687 пъти)
0 Членове и 4 Гости преглежда(т) тази тема.
zlatna_ribka
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Plovdiv
Публикации: 119

« Отговор #450 -: 14.07.2010г 21:09ч »

много ти благодаря.Трябва ли да почитя растенията (да ги отскубвам от грунда)  Червя се
Активен

Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее

venkov
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: София
Публикации: 439

Blue blood

« Отговор #451 -: 25.07.2010г 19:07ч »

Здравейте.Имам въпрос към тази тема.Няколко пъти правя това,обаче само 2 пъти ми се получава.Възможно ли е не всяка хлебна мая да става?Сега смених вида на маята и 2 пъти поред вече ми се прецаква работата. Тъжно Проверих уплътнението и не изпуска...
Активен

gecatax
Георги Добрев
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Бургас
Публикации: 438

Жорката.

« Отговор #452 -: 25.07.2010г 23:11ч »

Най добрия вариант е маята на доктора, и се слага много малко тя се размножава бързо.
Активен

- 250л.
-след рестарта

venkov
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Blue blood

« Отговор #453 -: 25.07.2010г 23:11ч »

Това какво ще рече  Не знам Мая на доктора  Ухилен до уши
Активен

elkin
Член на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 30

« Отговор #454 -: 25.07.2010г 23:11ч »

Доктор "Йоткер"

http://www.oetker.bg

Успех.
Активен

venkov
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Blue blood

« Отговор #455 -: 26.07.2010г 00:12ч »

Наздраве Благодаря
Активен

kosturska
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Публикации: 64

« Отговор #456 -: 24.04.2012г 13:01ч »

Днес пробвах да си направя и аз една такава система. Имам два въпроса - 1.някой пробвал ли е от замразената мая и става ли с нея? и 2.Колко време след като съм заредила системата да очаквам да започне да изпуска мехурчета в аквариума? За да знам, ако не става с тази мая, да пробвам с друга
Активен

Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам!
Мечо Пух

terier4o
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: ХАСКОВО
Публикации: 382

« Отговор #457 -: 24.04.2012г 13:01ч »

Разтвори предварително маята в топла вода .След като смесиш маята и водния разтвор със захар разклати силно бутилката  за да се смесят добре  Ако водата в бутилката е по топла от обикновеното  реакцията започва по-бързо . В рамките на 40ми - 1 час вече трябва да имаш отделяне на СО2
Активен

kosturska
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #458 -: 24.04.2012г 14:02ч »

Разтвори предварително маята в топла вода .След като смесиш маята и водния разтвор със захар разклати силно бутилката  за да се смесят добре  Ако водата в бутилката е по топла от обикновеното  реакцията започва по-бързо . В рамките на 40ми - 1 час вече трябва да имаш отделяне на СО2
Да, направих това. Благодаря за отговора - ако не стане до час, ще си взема от маята на доктор Йоткер
Активен

Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам!
Мечо Пух

Caxapa
глобален МОРМОРАН
Глобален модератор
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Варна - Виена
Публикации: 1 672

« Отговор #459 -: 24.04.2012г 15:03ч »

Може да тръгне и  малко по-късно. Не е необходимо точно да чакаш час и да се отказваш.  Когато ползвах такава мая-на кубчета(замразена) е разтварях-размивах в хладка вода и оставях както  се оставя за тесто. И едва тогава събирам с подсладената вода в бутилката. Успехи!
« Последна редакция: 26.04.2012г 12:12ч от Caxapa » Активен

Търсене му е майката! Сдъвкано всеки може да поеме.
1x200, 1х160, 2х120, 1х60, 1х54 литра- Гупи, Хелери, Анциструси, Молинезии, Неонки, Скаларии, Скариди

kosturska
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #460 -: 24.04.2012г 17:05ч »

Ще й дам време до утре сутрин. Ако не стане, взимам друга преди да се прибера и пробвам пак Усмивка
Мисля, че не изпуска - направих плътен обръч от секундно лепило (нямам силикон в нас) и проверих с пръст дали е стегнало добре. Не виждам и не усещам места, от които да пропуска въздух.
Има ли проблем, че още не съм пуснала риби в аквариума? Нов е и го стартирах скоро - само растения и 2 охлюва има, защото нямаше къде да ги държа.
Активен

Мечо Пух

Caxapa
глобален МОРМОРАН
Глобален модератор
Неактивен Неактивен

« Отговор #461 -: 26.04.2012г 12:12ч »

Подаването на СО  не вреди на рибите ако е в нормални граници. Ако няма риби   с амо растения  също не е от значение-та нали подаваме СО-то заради растенията а не заради рибите. Не пишеш какво е станало, тръгна ли системата и как действа.
Активен

1x200, 1х160, 2х120, 1х60, 1х54 литра- Гупи, Хелери, Анциструси, Молинезии, Неонки, Скаларии, Скариди

kosturska
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

« Отговор #462 -: 26.04.2012г 19:07ч »

Нещо не ми се получава. Пробвах и с маята на доктор Йоткер, но пак нищо. Има ли значение на какво ниво в сравнение с аквариума е шишето?
Активен

Мечо Пух

Caxapa
глобален МОРМОРАН
Глобален модератор
Неактивен Неактивен

« Отговор #463 -: 26.04.2012г 19:07ч »

Предполагам, че няма. Сега с нормалните СО а и тези с маята са били винаги на нивото на аквариума до  него..Поне при мен  съм ги поставял така..
Активен

Peza
Член+ на форума към БАЕ
Неактивен Неактивен

Местонахождение: София, ж-к Градина
Публикации: 269

Мрън - мрън

« Отговор #464 -: 26.04.2012г 19:07ч »

Мисля, че не изпуска - направих плътен обръч от секундно лепило (нямам силикон в нас) и проверих с пръст дали е стегнало добре. Не виждам и не усещам места, от които да пропуска въздух.
Секундното лепило не е удачно, хич. За по сигурно да провериш дали изпуска, направи малко разтвор от сапунена вода (веро или друг препарат за чинии) и нанеси около капачката и връзките. Ако прави мехурчета или ситна пяна - изпуска.
При мен със силикон пак изпускаше. Реших проблемът като за уплътнение използвах самят маркуч, както е показано на картинката в темата в лявото меню. Без силикон, без лепило стига да е достатъчно плътно не изпуска изобщо.
Напоследък доста хора се оплакват, че въпреки прясната/качествена мая, системата не тръгва. Незнам дали това не е свързано и с пролетните валежи а от там и завишената хлор във водата. На хората на каптажа може да им се е отплеснал окомера. При мен върви макар и много трудно да "зацепва" и ще взема да пробвам с престояла вода дали няма да е по-добре.
Активен

Кеф цена няма!

Страници: 1 ... 27 28 29 30 [31] 32   Нагоре
Изпечатай
Отиди на:  

Преобразуване метрична - английска система
oF <=> oC in <=> cm G <=> L
Обем на аквариум
Дължина см
Ширина см
Височина см
L G