|
|
 |
« Отговор #450 -: 14.07.2010г 21:09ч » |
|
много ти благодаря.Трябва ли да почитя растенията (да ги отскубвам от грунда) 
|
|
|
|
|
Активен
|
Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее
|
|
|
|
venkov
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 439
Blue blood
|
 |
« Отговор #451 -: 25.07.2010г 19:07ч » |
|
Здравейте.Имам въпрос към тази тема.Няколко пъти правя това,обаче само 2 пъти ми се получава.Възможно ли е не всяка хлебна мая да става?Сега смених вида на маята и 2 пъти поред вече ми се прецаква работата.  Проверих уплътнението и не изпуска...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
gecatax
Георги Добрев
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 438
Жорката.
|
 |
« Отговор #452 -: 25.07.2010г 23:11ч » |
|
Най добрия вариант е маята на доктора, и се слага много малко тя се размножава бързо.
|
|
|
|
|
Активен
|
 - 250л.
-след рестарта
|
|
|
|
venkov
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 439
Blue blood
|
 |
« Отговор #453 -: 25.07.2010г 23:11ч » |
|
Това какво ще рече  Мая на доктора 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #456 -: 24.04.2012г 13:01ч » |
|
Днес пробвах да си направя и аз една такава система. Имам два въпроса - 1.някой пробвал ли е от замразената мая и става ли с нея? и 2.Колко време след като съм заредила системата да очаквам да започне да изпуска мехурчета в аквариума? За да знам, ако не става с тази мая, да пробвам с друга
|
|
|
|
|
Активен
|
Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам! Мечо Пух
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #457 -: 24.04.2012г 13:01ч » |
|
Разтвори предварително маята в топла вода .След като смесиш маята и водния разтвор със захар разклати силно бутилката за да се смесят добре Ако водата в бутилката е по топла от обикновеното реакцията започва по-бързо . В рамките на 40ми - 1 час вече трябва да имаш отделяне на СО2
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #458 -: 24.04.2012г 14:02ч » |
|
Разтвори предварително маята в топла вода .След като смесиш маята и водния разтвор със захар разклати силно бутилката за да се смесят добре Ако водата в бутилката е по топла от обикновеното реакцията започва по-бързо . В рамките на 40ми - 1 час вече трябва да имаш отделяне на СО2
Да, направих това. Благодаря за отговора - ако не стане до час, ще си взема от маята на доктор Йоткер
|
|
|
|
|
Активен
|
Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам! Мечо Пух
|
|
|
|
Caxapa
глобален МОРМОРАН
Глобален модератор

Неактивен
Публикации: 1 672
|
 |
« Отговор #459 -: 24.04.2012г 15:03ч » |
|
Може да тръгне и малко по-късно. Не е необходимо точно да чакаш час и да се отказваш. Когато ползвах такава мая-на кубчета(замразена) е разтварях-размивах в хладка вода и оставях както се оставя за тесто. И едва тогава събирам с подсладената вода в бутилката. Успехи!
|
|
|
|
« Последна редакция: 26.04.2012г 12:12ч от Caxapa »
|
Активен
|
Търсене му е майката! Сдъвкано всеки може да поеме. 1x200, 1х160, 2х120, 1х60, 1х54 литра- Гупи, Хелери, Анциструси, Молинезии, Неонки, Скаларии, Скариди
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #460 -: 24.04.2012г 17:05ч » |
|
Ще й дам време до утре сутрин. Ако не стане, взимам друга преди да се прибера и пробвам пак  Мисля, че не изпуска - направих плътен обръч от секундно лепило (нямам силикон в нас) и проверих с пръст дали е стегнало добре. Не виждам и не усещам места, от които да пропуска въздух. Има ли проблем, че още не съм пуснала риби в аквариума? Нов е и го стартирах скоро - само растения и 2 охлюва има, защото нямаше къде да ги държа.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Caxapa
глобален МОРМОРАН
Глобален модератор

Неактивен
|
 |
« Отговор #461 -: 26.04.2012г 12:12ч » |
|
Подаването на СО не вреди на рибите ако е в нормални граници. Ако няма риби с амо растения също не е от значение-та нали подаваме СО-то заради растенията а не заради рибите. Не пишеш какво е станало, тръгна ли системата и как действа.
|
|
|
|
|
Активен
|
Търсене му е майката! Сдъвкано всеки може да поеме. 1x200, 1х160, 2х120, 1х60, 1х54 литра- Гупи, Хелери, Анциструси, Молинезии, Неонки, Скаларии, Скариди
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #462 -: 26.04.2012г 19:07ч » |
|
Нещо не ми се получава. Пробвах и с маята на доктор Йоткер, но пак нищо. Има ли значение на какво ниво в сравнение с аквариума е шишето?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Caxapa
глобален МОРМОРАН
Глобален модератор

Неактивен
|
 |
« Отговор #463 -: 26.04.2012г 19:07ч » |
|
Предполагам, че няма. Сега с нормалните СО а и тези с маята са били винаги на нивото на аквариума до него..Поне при мен съм ги поставял така..
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Peza
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 269
Мрън - мрън
|
 |
« Отговор #464 -: 26.04.2012г 19:07ч » |
|
Мисля, че не изпуска - направих плътен обръч от секундно лепило (нямам силикон в нас) и проверих с пръст дали е стегнало добре. Не виждам и не усещам места, от които да пропуска въздух.
Секундното лепило не е удачно, хич. За по сигурно да провериш дали изпуска, направи малко разтвор от сапунена вода (веро или друг препарат за чинии) и нанеси около капачката и връзките. Ако прави мехурчета или ситна пяна - изпуска. При мен със силикон пак изпускаше. Реших проблемът като за уплътнение използвах самят маркуч, както е показано на картинката в темата в лявото меню. Без силикон, без лепило стига да е достатъчно плътно не изпуска изобщо. Напоследък доста хора се оплакват, че въпреки прясната/качествена мая, системата не тръгва. Незнам дали това не е свързано и с пролетните валежи а от там и завишената хлор във водата. На хората на каптажа може да им се е отплеснал окомера. При мен върви макар и много трудно да "зацепва" и ще взема да пробвам с престояла вода дали няма да е по-добре.
|
|
|
|
|
Активен
|
Кеф цена няма!
|
|
|
|