• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
21.01.2021 01:01

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

клюмнали перки

Започната от desi85, 14.02.2018 12:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

desi85

Колеги помагайте.Имам 7 броя малки сомчета(3 см) временно в 10 л аква с нагревател и въздух.През 2 дена чистя дъното и сменям с престояла вода(около 3 л).Слагам и препарат за стартиране на аква.От 2 дена обаче опашките им са клюмнали тези на гърба също.Възможно ли е да се стресирани?Има ли според вас място за тревога?Може би трябва да спомена и че авката се намира в кухнята където е голяма патардия от децата.И да попитам според мъжа ми ги храня повече от необходимото.За сега им давам Sera Wels Ships по 2 таблетки на ден?Много ли е и ако да по колко давам- по 1 ?


iordan1999

Здравейте! Сомчетата ми изглеждат в добро здраве. На първата снимка, рибока е с по-светъл цвят от нормалното, което значи, че е стресиран. Звездните обичат спокойствието, колкото по-малко движение и светлина, толкова по-добре за тях. Също от личен опит знам, че не обичат много да се бърника из аквариума им. Много са податливи на стрес. Колкото до храната 2 таблетки са им напълно достатъчни. Ако имаш възможност премести аквариумчето далече от децата на някое по-спокойно местенце.


desi85

Да и на мен ми правеше впечатление цвета им един ден хубаво наситен на другия светъл.Ще ги преместя.Благодаря за бързия отговор :)

desi85

Преместих ги веднага след съвета и на всичките звездни сомчета черния цвят се върна,само едно остана леко кафеникаво но опашката му почна да почернява :).А от утре вече ще ги сложа в големия аква да си шават на воля :).Благодаря колега за съвета ще питам пак ако има нещо :)