• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 19:58

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Тези странни рибки кули

Започната от hartt, 30.05.2014 20:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hartt

Някъде ноември м.г. направихме пълен рестарт на аквариума на сина ми, като подменихме и растения и риби. Настанихме неони и расбори и една двойка акантофталмуси, от шарените. Последните чевръсто изчезнаха. Прочетох, че били плахи и се криели и ги оставихме на мира. Последва неонова болест и пълна смърт, но отвреме навреме едното кули се появяваше. Последваха нова порция харациди, анциструси и черита, заедно с оодиниум ... и аквариума остана отново пуст, с изключение на плодящите се скариди. Някъде преди около месец почна да се вижда я опашка, я муцуна на кули изпод корена. А от десет дни всяка вечер има ритуал от кръгово движение на двете кулита покрай стъклото в най- осветеното място на аквариума. Виждат ми се огромни, май са стигнали предела на размера, какво ли са яли?
Някой с опит да сподели нормално ли е това поведение, първият път като ги видях, чак се уплаших, че нещо предсказват, беше по време на Егейските земетресения :-(

aquafan

На моите кулита също им стана нещо: След земетресението вече не се крият, а едното стана доста по-бледо. Все пак добре че оцеляха, като се има предвид, че ми умряха над 10 риби.

buchkata

Не съм виждал по-издържлива рибка!
Преди време дезинфекцирах един аквариум с калиев перманганат.Бях изловил всички риби или само така си мислех.
Хвърлих предостатъчно от дезинфектанта в грунда и останалата малко вода.Така престоя 12 часа.Нещеш ли,като погледнах на другия ден две кулита оставаха диря в лилавата вода.Направо се чудех как са оцеляли!

hartt

Че са издръжливи, спор няма, преживяха единствени две чуми. Всепак не мога да си обясня поведението им - след като се криха повече от половин година, сега се въртят в кръгове неуморно всака вечер :-|

aquafan

Може като се въртят в кръг да се размножават.

Similar topics (2)

2094

Започната от fridolina


Публикации: 39
Прегледи: 23052

56733

Публикации: 2
Прегледи: 2956