• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Коридораси - общи въпроси

Започната от sk4, 21.09.2005 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sk4

21.09.2005 20:08 Last Edit: 10.12.2013 11:11 by Desmoria
От 2,3 дена сомът ми се зарива в пясъка почти до половината досега несам забелязвал такива прояви от него страна имали опасност за него и на какво се дължи... :shock:

CnapKu

... Много са странни тия риби .. моя пък на моменти имам чуството че ще исзкочи от аквариума ... :) не знам какво да ти кажа ... и аз не мога да си обясня поведението им .. някой да каже :)

rakim

Хмм ами първо кажи за каква рибка става дума,щото сома е доста обширно понятие :wink:
540л Южна Америка

sk4


Тони

Цитат на: "sk4"Albinos
Аха, тая да не е една бяложълтеникава  :D с червени очи :wink:
Тука ред нема, ама требва да се спазва!

sk4

Брей много знаеш бе сам ли се сети  :D

Stas

Абе не знам дали сам се е сетил, но вероятно човека се е сетил измежду всички видове сомчета, които могат да бъдат "албинос" за кой точно вид става дума... :)

NO CARRIER


За такова сомче, като дясното ли иде реч?
Забелязал съм, че преди промяна на времето (обикновено преди смарангясване) правят номерата, посочени от теб по-горе.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

sk4

Дясното сомче  прави тия изпълнения  :D

FLEXX

Може би е гладно?

Longanlon

много сомчета рият в пясъка - това е естественото им поведение при търсене на храна. за това много специалисти препоръчват ако отглеждаш сомчета да сложиш в единия ъгъл на аквариума по-ситен пясък - да си ровят. не знам твоя пясък какъв е - ако е ситен не се безпокой - нормално е. но ако е повече от 2-3мм ми се струва, че на сомчето няма да му е много приятно да се заравя с камъни, така, че нещо явно не е наред.

NO CARRIER

Не са гладни. Обикновено сомчетата се изкачват на повърхността за да поемат въздух. Имаха някакъв орган, с който дишаха и от атмосферата. Тези сомчета произхождат от реките на средна/южна америка. Четох, че били много зависими от смяната на сухите и дъждовни периоди и за по-успешно размножаване бивало да се симулират и в аквариума, а така успявали да развъждат и SAEтата, в което малко се съмнявам. Та в природата Кори-тата се размножавали в дъждовния период. И преди по-рязка промяна на времето, вероятно свързана с промяна на атмосферното налягане, рибките стават неспокойни и щъкат нагоре- надолу, а моите така се блъскат и в стъклото, та се чува и отвън чак!

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Yana

19.11.2005 17:05 #12 Last Edit: 11.12.2013 10:10 by Desmoria
Имам приятелка,която няма нет и ме помоли да питам от нейно име следното:Отглежда сомчета тип Corydorаs,но точно от кой вид не знае.Напоследък непрекъснато хвърлят хайвер по стъклото на аквариума,но след три четири дни си изгнива сам.Момичето не знае какво да прави и се обръща към вас за съвет.Претърсвайки форума,видях че Живко-Мистер Сенко е писал миналата година нещо за хайвер и сомове,но не разбрах как точно го е запазил и отгледал.Ако имате идеи и желание да ги споделите ще ви бъда много благодарна.

cihlidi_fan

Мисля че след като хвърлят хайвер,хайвера който е полепен по стъклото се остъргва с браснарско ножче, и се мести в друг аквариум. Където вече
параметрите на водата трябва да са същите като на този в който е бил!
Трябва да се сложи задължително и някакъв препарат против гниеното на хайвера, от всеки зоомагазин може да се намери такъв  :roll:
В общи линии мисля че това е. Успех! :)
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus


Yana

Благодаря ти много!Надявам се това да и помогне.