• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 12:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Правилно е казал колегата преди мен. Изписано, писано и обяснено като за деца. Стъпка по стъпка е обяснено  и дадени примери от колегите как са процедирали при излюпването и отглеждането на  малките. С помпата-вътрешен филтър, трябва да се внимава, че се набутват вътре и някои не оцеляват. С храненето, по малко НЕ по-по малко а мъничко че ще се зацапва водата и от там влошени параметри на водата и  *dead за рибките. Зеленчуците- пак са описани   и да повторя..Като за големите но в по-малки количества и каквото не се изяде за вечерта ако следобед си им сложил, то сутринта го махаш че вкисва и вече казах...водата се скапва.

Чавд

Ще погледна предните постове и се надявам да няма много жертви :)

Благодаря колеги  *DRINK*


mitaka_22

Имам 3 анциструса 2 мъжки и 1   женски в 80л аквариум заедно с 3 златни рибки .Гледам че женския е направил едно коремче и се чудя дали да ги отделя сега или като хвърли хайвер ?Женската е 5-6см не е ли много малка на 2г приблизително е ?
Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден.

yasen_vn

Цитат на: mitaka_22 - 11.02.2014 11:20
Имам 3 анциструса 2 мъжки и 1   женски в 80л аквариум заедно с 3 златни рибки .Гледам че женския е направил едно коремче и се чудя дали да ги отделя сега или като хвърли хайвер ?Женската е 5-6см не е ли много малка на 2г приблизително е ?

Щом е на 2 г. значи е зряла. Останала е по-малка на размер, но това не пречи - само ще прави по-малко хайвер. Можеш да има сложиш някоя "хралупка" и след като хвърлят хайвера, да я отделиш с мъжкия. Успех!

mitaka_22

Имат много "хралупи" но са си избрали едни от най незащитените слагах други не не искат да влизат  :-( затова питам дали да ги изместя сега докато не е хвърлила хайвер женската ? 
Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден.

mitaka_yakov

Няма смисъл да ги местиш сега. Ако снесе някакъв хайвер чак тогава може да преместиш укритието с мъжкият в друг аквариум.

Caxapa

Правилен съвет е дал колегата. Изместиш ли ги предварително ще секнеш процеса на размножаване.  И след това пак има процент на неуспехи и неудачи. Колега  преди ден-два пита защо са му криви опашките на подрастващите Анциструси......Причини има достатъчно за тази неудача с повреждането на рибите по предположения още в зародиш според мен.

Борис Христов

Цитат на: Caxapa - 13.02.2014 21:45
Изместиш ли ги предварително ще секнеш процеса на размножаване.

От многократни опити и винаги успешни мога да твърдя, че процеса на размножаване няма да бъде секнат от преместване на рибите.Напротив.Когато за първи път реших да опитам да размножавам анциструси, ги преместих в един 5 литров аквариум(само такъв имах тогава) с кокосова черупка.Буквално след 30 минути имах хайвер.
Стига рибите да са готови няма проблем.Правил съм го, не помня колко пъти с 1 мъжки в съд заедно с 1 до 3 женски едновременно, и винаги всичките в рамките на най-много 36-48 часа снасят яйца, но този метод с преместването при мен винаги е работил на 100%.Не мисля, че ще секнеш каквото и да било.
Винаги обаче в кокосовата черупка хвърляха, и най-накрая спрях да слагам други укрития.Важно е те да си го харесат.Щом родителите са решили, значи смятат укритието за достатъчно защитено.

Пак повтарям, че написаното е базирано на личен опит.Всеки решава сам как да процедира.

Поздрави

Борис

mitaka_22

Ок мерси мисля да го отделя но има ли вероятност  женската да е охранена дадоха ми една доста солидна кутийка с храна за дискуси която пада веднага на дъното  ? Опитах се да снимам женската но е доста плашлива .
Най-трудно е да се отговори на въпрос, на който отговорът е очевиден.

Caxapa

Цитат на: Bobby_Bobby - 13.02.2014 22:51
От многократни опити и винаги успешни мога да твърдя, че процеса на размножаване няма да бъде секнат от преместване на рибите.Напротив.
А стреса? Освен това в един 100-150 или 200 литров пълен с растения и други риби не ми се вярва да хванеш рибите и да ги отделиш без да се стресират. споменавам само този литраж, понеже съм с ограничено натоварване на пода на кв/м

mimms

Здравейте мога да се похваля , че от днес съм горд собственик на две бебета . Едното успях да го отделя но другото си е още в големия аквариум. . Таткото винаги си се е крил точно там където явно е станало всичко и не съм си и помисляла , че има възможност да стане нещо , въпреки , че знаех че са двойка  :-) . Повдигнах камъка , но не видях нито едно . Изпуснала съм всичко те са вече по големи от 1см и не знам дали да се надявам , че ще има още освен тези 2 . Няма как да претърся аквариума , защото е 140 л и има доста места където да се крият . Според вас какво да правя да ги оставя ли там или да се опитам да ги дебна едно по едно ? Благодаря предварително .

shnufito

Остави ги в големия,няма да имат проблем щом са оцелели до сега.

Виктор

Имам питане..... Отделил съм мъжки и женски анциструс в 30 литров аквариум с цел размножаване, но мъжкия  стой в саксийката и когато женската се опита д влезне той я гони  или ако влезне  женската при него той бързо бързо я избутва от там. Можете ли да ми помогнете
:)

Caxapa

Сложи още една за да не се карат за укритието.

Виктор

Е така как ще се размножат когато  единя си седи в едната а женската в нейната ?
:)

Similar topics (5)

12633

Публикации: 34
Прегледи: 29529

1194

Публикации: 255
Прегледи: 98899

56361

Публикации: 6
Прегледи: 4295

51477

Публикации: 11
Прегледи: 6315

6143

Публикации: 78
Прегледи: 44815