• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 16:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

_Kirilov

Здравейте :
Имам 2 анциструса единия е на 3 години - мъжки със страхотни огромни гора - близо 9см е
Женската е на 2,5години - около 7см. От както мога да ги различавам кой какъв е мн им се радвах , че са си двойка. Но вече година и нещо ще стане , веднъж женската не е хвърлила хайвер , мъжкия стои постоянно на входа на една делва - но си излиза и си щъка по аквариума . В момента в който види женската  някъде я гони със перките на една страна . До сега не съм ги виждам по-близо един от друг от 10см , женската не припарва до делвата , както той не позволява и на 2-та калихта .
Аквариума е 60л - дънните риби са 2-та анциструса и 2-та калихта

Има ли някаква вероятност анциструсите  да НЕ се харесват  :-|

Редовно си похапват таблетки за дънни риби и здраво "стържат" навсякъде по аквариума - стъкла , корени и т.н.

Caxapa

Някъде по-горе в темата бе писано за по честа смяна на вода, температурни граници  и прочие. Прочети всичко по  темата и останалите които са изписани тук и ще намериш отговор на въпроса  си. Някъде там е истината!

Rage

мойте гадове въпреки  че правят опити за самоубийство скачайки от аквариума продължават да мърсуват...предните са на по малко от 2 месеца и кокоса пак е пълен....
едно въпросче ме замъчи...подрастващите заплаха ли са за хайвера !?!?! защото таткото не ги гони..
и падналита в пясъка зрънца имат ли шанс !?!?


maiorazzz

колеги,имам два анцитруса от около 3-4 месеца вече са около 5-6см,вчeра забелязах че на едимия му се е подул корема много и е доста неактивен.Та въпроса ми е да ли е възможно да е бременен и дали да слагам приспособления за размножаване.Благодаря предварително :-)

zambo

Цитат на: maiorazzz - 20.05.2012 17:35
колеги,имам два анцитруса от около 3-4 месеца вече са около 5-6см,вчeра забелязах че на едимия му се е подул корема много и е доста неактивен.Та въпроса ми е да ли е възможно да е бременен и дали да слагам приспособления за размножаване.Благодаря предварително :-)
По-вероятно е да е болен .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

maiorazzz

Цитат на: zambo - 20.05.2012 17:42
По-вероятно е да е болен .
а сега забелязах,че от задника му е излязло нещо като малко прозрачно балонче

ivan66661

При мен се беше получило абсолютно същото един женски анцитрус се беше надул като балон и това прозрачно балонче се подаваше от ануса на рибата.И за жалост за три дни умря и като и срязах корема имаше само газове без хайвер.

maiorazzz

 Конвулсивни движения, главата и опашката по-тъмни, в средата тялото по-бледо, събиране на течност в коремната кухина, събиране на газове и червата.
      - повишено съдържание на нитрити, съпроводено с бактериална инфекция.
ЯВНО ТОВА Е ПРОБЛЕМА.НЯКОЙ АКО МОЖЕ ДА КАЖЕ КАК СЕ ЛЕКУВА ТАЯ ГАДОСТ ЩЕ СЪМ МУ МНОГО БЛАГОДАРЕН

killiman

Първо ще трябва да се погрижиш за условията в аквариума и едва тогава да мислиш за лечение.

maiorazzz

 Колеги смених  около 70% от водата и старателно сифонирах дъното и на другият ден сомчето се беше оправило

TiratroN

При Анциструсите съм го забелязал това боледуване с подуването. Те постоянно се ровят по дъното и ако има задържане на мръсотии и рядко сменяне на водата те ги усещат тия замърсявания. Обикновено пренасянето в чиста вода помага. И е добре да е съпроводено с лишаване от храна. Оправял съм така Анциструси.

А сега да се похваля , че и при мен вече има хайвер. Доста време мъчих два Анциструса като бях набедил единия за женски, а другия си му личеше че е мъжки. Само дето те яростно се гонеха и не обичаха въобще да са близо един до друг. Мисля си че просто са били два мъжкаря, но на този другия така и не му пораснаха рога. Иначе стана дори още по-голям от мъжкия, но рога няма. И корема му е все така плосък. Има ли мъжкари с много къси рога? :)

Обаче аз от време на време купувам някое и друго Анциструсче та да има да чистят в аквариума (за чистенето ще пусна едни снимки скоро та да се види какви машини са). Не всички дето ги купя оцеляват, но някои порастват. И по едно време забелязах , че единият дето го имам е с надут корем. Гледам женски е и макар да не е още както трябва голям , пуснах в аквариума мъжкия.
Е тя природата си знае работата - мъжкаря още докато я видя и се нареди до нея :)
След няколко дни го гледам рови яко. И въпреки че съм им сложил кокос, той си имаше друго на ум. Разрови пясъка под филтъра и се пъхна там. А филтъра ми стои на сантиметър и малко над пода. И като се кукна там и след ден два гледам хайвер. После се излюпиха и сега вече почти са прибрали жълтъците.

Само ми е странно , че още като видях хайвера и видях на женската стомаха още е дебел. Макар че... абе къде го побират тоя хайвер?!?!? Като го гледам той по-голям от нея :)

Та така...
Нямам намерение да отделям нищо и никого. В аквариума има само Гупи и скариди. Големите гупи не закачат дори малките гупи пък какво остава да гонят Анциструсчетата. Още повече че те на петия ден от излюпването вече са три пъти по големи от новородена гупа. Няма да има проблеми.

Harry1976

Честито, колега! И аз да се похваля с ново поколение. Вече ми стават твърде много, така че някой ако иска - да казва, пари не искам.  *STOP* Вече имам и снимки, ако някой желае - мога да изпратя или пък да пусна тук.
Този път реших да оставя таткото да се грижи и да не отделям поколението в отделен аквариум. Резултатът е повече от положителен - този път преброих около 17 малки, а може и повече да са. Не ги закачат живородките и другите женски.  *THUMBS UP*
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

tsokala

За мой голям късмет анцитрусите хвърлиха хайвер в общия аквариум. Два дни хайвера стоя с таткото вътре, а днес като поглеждам имаше само 6-7 зрънца. Дали той ги е изял? Може ли хайвера да не е бил читав, имайки предвид, че рибите са при мен от 8-9 месеца и женската не е снасяла хайвер през този период?
Скоро ще хвърлят ли пак? И ако да, как да процедирам?
: 12.06.2012г 15:03ч
Никой ли няма да даде съвет?

ico

Ако са подходящи условията, до месец пак може да има хайвер, но ако не са както трябва... може и много време да няма. Опреснявай често и голям процент от водата, гледай температурата на водата да е под 25 градуса. Храни ги добре, давай таблетки със спирулина, по някое парченце риба от време на време... Женската трябва да получава достатъчно храна.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Rage

май имам същия проблем :)


тук се радват на домашмо приготвена храна :)

Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

Similar topics (5)

12633

Публикации: 34
Прегледи: 29512

1194

Публикации: 255
Прегледи: 98573

56361

Публикации: 6
Прегледи: 4294

51477

Публикации: 11
Прегледи: 6314

6143

Публикации: 78
Прегледи: 44745