• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 12:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ico

При мен си стои, докато не я изядат. Справят се с помощта на скаридите. Самата таблетка я начупвам на няколко парчета, за да не се бутат на едно място. Ако не ти се пускат скариди при малките, то прецени размера на парчето което им даваш. Та да не ти се налага вадене после.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

valnata

Има две скариди, но са малки са малки.  И аз чупя половин таблетка на три парчета и пускам на различни места. Ваденето на таблетката не ме бърка, защото и без това всяка вечер почиствам и добавям вода от работещия аквариум. Страх ме е да не им дойде много, но щом при теб стои значи не им е такъв проблем. Някои късно се усещат и се налага таблетката да стои вътре по-дълго време, а и бавно се разтваря.   

ico

Ако е качествена храната и в гранулите няма едри парчета, май няма как да им дойде много. Имал съм проблеми с неподходящи храни и гранули които се размиват бързо. Но като им давам хубави гранули, които не могат да излапат набързо, няма проблеми. Дори да имат храна по цял ден, тия които се нахранват се махат от "хранилката" и така се хапват всички.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

valnata

Таблетките не се размиват бързо и според мен са качествени. Храня ги с JBL Novo Pleco, Sera vipachips и спирулина на таблетки(пак е на сера) Спирулината се разтваря по-бързо и цапа,затова я ползвам по-рядко. :-)

zambo

Цитат на: valnata - 14.02.2012 16:26
За колко време оставяте храна при малките? В общия аквариум големите анциструси и скаридите помагаха, ама сега няма как да хапнат всичко. Сега чупя половин таблетка и седи няколко часа, после я почиствам. *dontknow*  
Ще им даваш по четвъртинка , сутрин и вечер .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Mitko80

Привет на всички "АНЦИТРУСОМАНИ" :-) от 6-дни имам хаѝвер и чак днес се излюпи.Предполагам от по ниската температура на която съм го държал,а тя е 22гр.За сега малчуганите ми изглеждат добре.Държах таткото във 50л. акв. със 3-женски без никакви други обитатели,днес след излюпването го преместих във 30л.акв.заедно със укритието,което е пвц тръба от двете страни със две стъкла залепени със силикон,а отстрани направен отвор за вход.Водата във 30л.акв е от предходния 50л.Та въпроса ми е следния-понеже таткото анц.е новобранец,а аз също във отглеждането им,темата съм я прочел от 1 до 20 стр. много внимателно,но никъде не пише аератора със гъбата ли стои във аквата или само камъчето.Ако е само със камъчето вероятно ще сменям ежедневно вода от тази на 50л.акв.,но ако е със гъбата за да осигуря хранилище на полезните бактериѝки,няма ли да има жертви........

Caxapa

Всекидневна смяна на част от водата и седмица след като започнат да се хранят самостоятелно слагай гъбата на камъчето! Като отново не забравяш при смяна на водата да обираш остатъците от дъното. Успехи!

nikolay0876

Да споделя моя опит, който не много голям, но вече успешно отглеждам трето поколение за три месеца. Таткото го изваждам с много зор на втория- третия ден след излюпването. В аквариума има само камъче за въздух, а гъбата я слагам като минат един сантиметър малките. Захранвам ги на 4- 5 ден след излюпването, когато им се приберат напълно жълтъчките, тогава и започват да акат. Сега за захранването не знам дали постъпвам правилно, ама ги почвам само и единствено със замразен спанак, по- лесно ми е, и по- лесно се почиства аквариума. Но факт е че минавам най- много с 4-5 жертви от 60- 70 рибета, а и растат добре, според мен де, за два месеца станаха от 2,5 до 3,5 см. Вода сменям през ден по 50% горе- долу, като перфектно почиствам дъното, на голо дъно ги отглеждам. Ами това е моя скромен опит с развъждането на анциструсите.

MeTogu

Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

nikolay0876

Цитат на: MeTogu - 28.02.2012 21:33
Голям си Ники!  *thanks *DRINK*
Е де, недей така, да не взема да си повярвам. *DRINK*

DJER

Всеки си е хванал метод който му носи успех, аз не съм съгласен с Ники за гъба, че слага  по късно, но това ,че гледа по малък брой му помага явно, при мен са ежедневни смени и яко хранене и без филтър съм за мустака. Всеки трябва да натрупа личен опит, в това е тръпката!

nikolay0876

Цитат на: DJER - 28.02.2012 22:31
Всеки си е хванал метод който му носи успех, аз не съм съгласен с Ники за гъба, че слага  по късно, но това ,че гледа по малък брой му помага явно, при мен са ежедневни смени и яко хранене и без филтър съм за мустака. Всеки трябва да натрупа личен опит, в това е тръпката!
Аааа безспорно, аз не съм критерий. И съм абсолютен лаик. Просто споделям как оцеляват при мен. Все пак мойте три поколения не бива да бъдат лема в отглеждането на анциструси.

tsokala

Здравейте!
Преди време се сдобих с двойка воални анциструси. Взех ги от колега от форума, който твърдеше, че при него са хвърляли редовно хайвер.
При мен са от 5 месеца горе долу, но все още нямат желание за размножаване. Аквариума, в който ги гледам е 120 л. храня ги с тетра вафер. В аквариума имам и две двойки скаларии, едната от които редовно хвърля хайвер.
Въпроса ми е как да процедирам с анциструсите, за да ги накарам да хвърлят хайвер?
Мисля да ги отделя в отделен 30 литров аквариум, да поставя вътре пвц тръба и две делвички, които сега са в общия аквариум. Също смятам да им сменям по две трети от водата всеки ден, като наливам по-студена с цел да стимулирам размножаването им.
Относно храненето - да продължавам ли с тетра вафер? Имам и хирономус - замразен, дали не е по-удачно да им давам от него?
Чакам вашите съвети, които ще ми бъдат от голяма полза. Относно темите за анциструси във форума - изчел съм ги всички до една.

terier4o

При мен 50% смяна на водата и свалянето на температурата с 4/5 градуса  (докато нагревателя не я възстанови) дава резултат до една седмица има хайвер .
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

tsokala

Затова мисля да ги отделя в по-малък съд. На каква температура да настроя нагревателя? 25 градуса смятам, че е добре, но и вие кажете.
Отделният аквариум мисля да е с голо дъно - само две делвички и една тръба - правена по варианта, който е във форума.
Ето и снимка на рибоците

: 07.03.2012г 11:11ч

Similar topics (5)

56677

Публикации: 8
Прегледи: 4991

12438

Публикации: 8
Прегледи: 13845

482

Публикации: 696
Прегледи: 246159

51517

Публикации: 10
Прегледи: 3723

35998

Публикации: 6
Прегледи: 5484