• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.04.2024 03:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

marta

Това ми е много ясно, но втория линк води до снимка със сом, който до същ прилича на моя и мустаците са му точно като на моя, направо копие на моя! Ще издебна да снимам, но ще се случи много трдно, аквариума е 112л и има над 80% засадена площ, сомовете въобще не припарват до стъклата, а апарата ми е сапунерка, макар и скъпа, не може да фокосира с детайли устата му, за това си помислих, че ако намеря снимка на точно същия на визия рибок, може да ме насочите дали да го чакам да се изразят по-силно мустаците или да го разменя за мъжки ако е женски този на снимката!

Както и да е, няма да го върна, при мен е от 3 месеца! Какъвто излезе такъв! Мислих да сложа тръба и да чакам поколение, но ако е женски само ще си остана с чакането, а ако е мъжки сигурно не е полово зрял, което ми беше и другия въпрос! ОК ще го следя до колкото мога и ще го снимам!

Асен Евгениев

Цитат на: marta - 05.03.2011 22:47
искам да отбележа пак, че е 7-8см
И моя е толкова, но има ясно изразени мустаци. А ти си вземи един мъжки, пък тоя спорния какъвто
излезе - такъв. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

marta

Може и така да направя ама булката му е огромна!  :-D Ще гледам да го заменя най-добре, че много ще станат иначе  *DRINK*
: 05.03.2011г 23:11ч
Вече си имам голям мустакатко благодарение на един колега  *thanks

Bolta

Здравейте и от мен!
Дали да преместя този грозд от снимката при другия хайвер, който е в една делва с таткото?

Вчера, когато го видях на дъното на аквариума (общ с подрастващи рибки - голо дъно), много внимателно го преместих в делвата, след това с помощта на пластмасов съд преместих делвата + таткото в малко аквариумче.
Днес гледам, че въпросната купчинка с хайвер, пак е извън делвата. Обяснявам си го с това, че може би не е успяла да се залепи както трябва на вътрешните стени и мъжкия я изкарва (тази купчинка) с перките.
Няма плесен или мухъл по нея, даже има едно отделено зърно, на което му мърда опашката.
И дали след като може би наближава вече момента на излюпване, да прибавям трипафлавин в аквариума?
Ето клипче на зърното:

Caxapa

Аз махам таткото  предварително и се грижа за хайвера.  Нищо му няма на грозда дори и да е сам. Стига да има слаба аерация-заместваща движението на плавниците на бащата+ чиста вода и малко трипафлавин за дезинфекция против някакви бактерии които могат евентуално да нападнат зародишите.  *THUMBS UP*

NO CARRIER

И аз мисля, че е добре да го оставиш така, както е.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

zambo

В големият скаридарник - 56л. имам 4ж+1м златни воални анциструса . На две години станаха . Сложил съм  делва и тръба в двата края на аквариума . Влизат , излизат , мачкат се , но хайвер няма .
Аз ли неправя нещо като хората или мъжкият и гей.

п.п. Преди тях имах в този аквариум имах други , но обикновенни воални анциструси . Хвърляха два пъти месечно .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Caxapa

Може нещо да не им е на ред в условията. И при мен има застой  и не хвърлят, или поне не виждам хайвер. От както имам боции в аквариума само веднъж съм видял хайвер но не го опазих поради други причини. Но определено боциите се мушат по пещеричките и саксийките и вероятно изяждат хайвера им. Ако ли нямаш боции сложи още един мъжки и може да потръгне пак размножаването им.

Bolta

Caxapa, NO CARRIER, благодаря за отговорите!
Оставих нещата така, както ме посъветвахте т.е. не предприех преместване на хайвера.
До последно се чудех дали да сложа малко трипафлавин в аквариума, но така и не сложих. В момента преброих 7 отделени бебета, които правят въртеливи движения и обикалят по стъклата на аквариума. Те са от въпросния грозд.


А, вътре в амфората, незнам какво се случва - предполагам, че таткото ще се справи там. Постоянно вее с перките и не е излизал и за минутка дори.

Caxapa

Слагай малко-> няколко капки трипафлавин  според литража на родилното ти! Няма да се страхуваш, само ще им е от полза на новобранците.  И  като им спадне жълтъчното коремче захранваш с артемия а ако им е много едра със спирулина.  И обезателно всеки ден подмяна на част от водата с прясна и (моя проба) с част от водата на общия аквариум. Стига да си сигурен в аквариума си и да не вкарап някоя болест от него при тях.  *THUMBS UP*

zambo

Анциструсите живеят с черина и рачета . Безвредни животинки . Те въобще неискат да хвърлят хайвер .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Bolta

Цитат на: Caxapa - 13.03.2011 13:57
Слагай малко-> няколко капки трипафлавин  според литража на родилното ти! Няма да се страхуваш, само ще им е от полза на новобранците.  И  като им спадне жълтъчното коремче захранваш с артемия а ако им е много едра със спирулина.  И обезателно всеки ден подмяна на част от водата с прясна и (моя проба) с част от водата на общия аквариум. Стига да си сигурен в аквариума си и да не вкарап някоя болест от него при тях.  *THUMBS UP*
Разполагам с новоизлюпена артемия (храня подрастващи рибки и люпя редовно), със спирулина от следния вид:

Гранулите са около 2мм. диаметър.


А дали е удачно, след като са такъв размер гранулите..... имам предвид - дали малките, ще се лепят върху тях и ще си смучат или трябва да е нещо прахообразно. Имам и "Сера микрон".  :-)
Пък, може да пробвам в крайна сметка и трите варианта и ще видя кое, как... :-)
Благодаря!

Caxapa

Моите ги захранвам с тези храни. Като бебе-3  ситно стрити люспи но основно почвам с сера микрон- прахообразна храна зелена на цвят. Една от съставките е спирулина а другите са от най различно естество.

Bolta

Здравейте! Днес е четвъртия ден, откакто започна за де излюпва хайвера.
Малките вече са с почти характерния си цвят, но мисля че все още не е изразходено жълтъчното им мехурче.
Не мога да преценя, кога трябва да ги захраня. Според мен е добре  да изчакам още поне един ден. Затова пускам клипчета с не много добро качество, но все пак, ако някой може да види за какво става въпрос, ще се радвам на мнение!  :-) *thanks



Caxapa

На твое място бих почнал да ги захранвам вече. До колкото виждам са още жълти тумбаците но не са издути а нормални.

Similar topics (5)

10720

Публикации: 64
Прегледи: 21612

12633

Публикации: 34
Прегледи: 29610

1194

Публикации: 255
Прегледи: 99170

56361

Публикации: 6
Прегледи: 4306

51477

Публикации: 11
Прегледи: 6343