• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 11:59

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Biusky

Здравеите колеги вече 2ри път анциструсите имат хаивер побеля целия и не се излюпи сега имат пак и има пак 2 побелели топчета изхвърлени отвън какво да направя моля

yasen_vn

Здравей, колега!
Каква е температурата на водата и слагаш ли в нея някакви дезинфектанти?

Biusky

24 градуса не слагам нищо какво трябва да слагам и да дигна ли градусите

yasen_vn

Не, всичко е ок. Може таткото още да не е "опитен", но щом са започнали да хвърлят, мисля, че ще се им получи.

Biusky

Няма ли как да му помогна вече има повече бели топчета мосля че и този път няма да могат да се излюупат

yasen_vn

Да не би да имаш някакви гадини в аквариума. Може да сложиш малко метиленово синьо, но да не е трипафлавин.

Biusky

Ще сложа а да дигна ли 26 градуса не съм виждал гадини иначе има само анциструси в аквариума

yasen_vn


Biusky

А да сменям ли по често водата или само 1 път в седмицата и всеки ден ли да слагам метиленово синьо

NO CARRIER

Един път седмично е добре. Не прехранвай, ако няма нужда и метиленово синьо не слагай.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Biusky









Този хайвер добре ли изглежда и дали ще се излюпи защото е вече на 5 дена и мисля че пак няма да може

MeTogu

Всичко изглежда нормално. Всичко става по-бавно заради по-ниската температура. 26 градуса е класика. Стимулирането става с по хладна вода. Не де притеснявай. Остави рибите на спокойствие.  Не е фатално че изхвърлят някое друго зърно. Те си знаят работата.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Caxapa

Какво стана с Анциструсите? Излюпиха ли се?

nikiatan

Здравейте,

Имам следната ситуация, 22 литров аквариум с 2 анциструса на по година и нещо, аквариума е с грунд, няколко живи растения, машинка за въздух и пречиствателна помпичка с филтър. В аквариума има и една изкусвена скаличка наподобяваща корал, в която 2те риби си прекарват повече от времето.

Преди 5 дена едната умря, правих тест на водата и нитритите бяха доста, смених 1/2 от водата но нямаше особена разлика в последвалия тест. Та след 2 дена реших да направя основно почистване с вадене на рибката и изплакване на грунда и изтъркване на стените на аквариума. Докато търках въпросната скаличка с една четка за зъби забелязах, че някво малко паразитче се движи в мивката, която беше със запушен канал. Веднага разпознах бебе сомче, беше червено на цвят около 1,5-2мм.  =-O

Преустанових почистването на скаличката и веднага я върнах във вече изчистения и подреден аквариум. От мивката събрах 12 броя бебета и съм ги сложил в кепче, което стои закрепено в горната част на аквариума и има едно камъче в него за да го държи изпънато. Вече 2ри ден така и бебетата си смениха цвета към стандартния, който си имат сомчетата.

Оцелелият родител си стои в пещерата и почти не излиза от там, днес го видях че е излязал, вероятно да хапне, но като ме видя и веднага се изстреля в хралупата.

Гледам рибки от повече от 10 години, но не мисля, че знам повече за гледането от колкото знаех преди 10 години :) Целта ми не е била ги да размножавам, макар че с 2 анцитруса в аквариум какво ли може да се случи..!?

Имам няколко въпроса, каква е вероятната причина за единия родител да умре? И дали така в кепче малките са добре, нямам друг аквариум, нито имам място за такъв. Ако се налага мога да ги преместя в голям буркан, не знам дали се продават 5-6 литрови аквариуми, но това е някъде обема, който мога да отделя. Ако ги пусна да щъкат в аквариума, дали ще отидат при оцелелия родител, той ще им навреди ли в тази ситуация, след като вече са извадени/излези от гнездото?

Снимките са направени, докато ги бях събрал в една чашка.

NO CARRIER

Здравей! Ако няма други рибки, пусни ги в аквариума. Можеш да им сложиш нарязана краставица или попарено зеле. Хапват ги с удоволствие. За да нямаш много нитрати, трябва по-често да сменяш водата и да храниш съвсем по малко.

Ако са само анциструсите, слагай разни зеленилки. Чушка, тиквичка, зелка (попарена във вряла вода). С марулята имам лош опит, та не бих ти я препоръчал.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

1754

Публикации: 9
Прегледи: 8386

57450

Публикации: 6
Прегледи: 3917

53038

Публикации: 10
Прегледи: 4005

11956

Публикации: 22
Прегледи: 13522

10720

Публикации: 64
Прегледи: 21519