• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.04.2024 00:44

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mitaka_yakov

Според мен най-добре им сложи някаква керамична тръба с диаметър 3-4 сантиметра, ако е пластмасова я нагруби отвътре с шкурка или някаква бодлива тел, за да не се хлъзка хайвера ида излезне, може затова 1вият път да се е получило така. И аз съм пробвал със всякакви укрития, но най си харесват керамична тръба. в моя случай я сложих в понеделник вечерта тъй като видях 1 мъжки и 1 женска да се въртят по дупките и във вторник сутринта вече всичко беше готово и неска са са излюпили - 3 дена общо, не че те дразня  :-) Предишният път пък за 1 седмица  стана номера, тъкмо прехвърлих тръбата от родилният аквариум и след 1 седмица викам кво става вътре и вече се бяха родили, дайе не разбрах кога са го снесли. Може нещо двойката да не си допада. От колко времме ги имаш. Мойте ги взимах есента и почнаха декември за месец и половина това ми е 3 път. Имам 2 обикновени и 2 албиноса - съответно по двойки, но когато ги взимах не знаех тъй като бях малки, то пък късмет  :-D две двойки се оказаха  :-)

skorpi_zoo

Ами явно има някакъв проблем,ама какъв?
Или са стресирани,или параметрите на водата не ге кефят.
Ако го хвана тоя Мърфи...

Harry1976

Привет и от мен,
моля прочети постовете ми по-назад в темата. Мисля, че ще намериш много от отговорите на въпросите, които си задал.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

Чавд

При мен хвърлиха хайвер два пъти в рамките на един месец.

Декември им беше сефтето и се излюпиха само 3, които са още живи и вече  на размер около 2см.

Миналата седмица почти всичкият хайвер се излюпи и буквално харлупата в момента прелива от малки анциструсчета....Само да поясня, че нищо не съм правил или слагал по- специално, харлупата са си я намерили в един от корените.

Сега съм в голяма чуденка какво да правя с мъничетата *dontknow*

mitaka_yakov

Спасявай ги :D миналата седмица ми се излюпиха малкия оставих ги в керамичната тръба да ги пази бащата, вече няма нито едно оцеляло...всичко е изядено. Зависи какви са ти другите обитатели. Аз имам скаларии и само чакат някое да излезне и ам-ам.

Чавд

При мен най- "хишните" са колумбийски тетри, около 6-7см. са голями. Като гледам изобщо не се интересуват от малките. Но пък и бащата е затиснал входа на харлупата и няма излизане от нея :)

mitaka_yakov

Ако имаш и повечко растителност и корени да се скрият малките още по-добре :))

Чавд

Имам доста растения и корени....Просто се чудя какво да правя с малките?!? :duvar:

Мога се опитам да ги преместя от общият в по- малък аквариум евентуално (имам 15л. който е празен в момента)... Страхувам се че ако ги оставя общият ще се пренасели и ще възникнат проблеми.

Harry1976

Подарявай, колега! На мен ми се навъдиха стотина и подарих всичко, с изключение на 7 броя. След това подарих едната женска, после и другата и накрая и таткото. Тъй като моите бяха крос албинос с обикновен анциструс, сега чакам от тях малки, за да видя какви ще са и колко от тях ще са албиноси.  *THUMBS UP*
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

mitaka_yakov

Ем то и аз имам около стотина, още не съм мислил какво да ги правя, все ще намериш на кой да ги подариш или продадеш на символична цена. А щом не ти се занимава да ги прехвърляш, ги остави в общия и природата ще си свърши работата, ще оцелеят най-силните  :-)

Чавд

Това с подаряването ясно :)

Трябва ли да са отраснали малко или мога да ги давам и на този размер (оцветили са се и са малко по- малки от 1см)?

Какъв е най- удачният начин да ги преместя?!? Мисля с кепчето да запуша харлупата и както си е целият корен да го преместя в малкият аквариум...

Caxapa

За предпочитане е да са на "търговски " размер. Тоест толкова големи, че да не са бебета и да могат да издържат на транспорт и промени на водата.

wwladoo

Цитат на: Чавд - 05.02.2014 16:57
Това с подаряването ясно :)

Трябва ли да са отраснали малко или мога да ги давам и на този размер (оцветили са се и са малко по- малки от 1см)?

Какъв е най- удачният начин да ги преместя?!? Мисля с кепчето да запуша харлупата и както си е целият корен да го преместя в малкият аквариум...
Трябва да са на размер--3см.  ;-) *DRINK*
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Чавд

Еми дано оцелеят...Аз ги преместих в малкият аквариум и сега имам няколко въпроса.

С каква храна и по- колко пъти на ден да ги храня?!? Има ли смисъл от лампа или ще се стресират допълнително с нея?!? В аквариума имам помпичка- филтър, трябва ли ареатор или това е достатъчно?!?


mitaka_yakov

Колега има токова много изписано тук, прочети го. Слагаш мангров корен, храна всякаква става- може да я натрошиш малко, зеленчуци. Лампа няма смисъл, но аз боднах едно растения да има в аквата, чести смяни на водата с тази от общия. иима много писано тук в темата, чети  :-)

Similar topics (5)

51517

Публикации: 10
Прегледи: 3711

35998

Публикации: 6
Прегледи: 5441

1754

Публикации: 9
Прегледи: 8405

57450

Публикации: 6
Прегледи: 3935

53038

Публикации: 10
Прегледи: 4010