• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 17:11

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

cp


Живко

хе-хе,
Абаро ще ми идва на гости :D
ама аз съм направо сигурен, че тази снимка не е на астронотус.
нито устата, нито очите, дори плавниците нещо не са наред.

ако някой бургазлия има ходене до магазина с/у полицията, ще го помоля да погледне въпросната рибка и да постне името.
плува си в аквариума с овално панорамно стъкло.
Никой не се е родил научен.

abaro

Така си и мислех че говориш за тази риба. Това е азиатикус. Не му знам латинското име, но е много интересна риба. Преди време имаше приказка за тези риби. Виж постовете на юзър arowana.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

cp

Точно това на снимката е астронатус, нали го имам у нас

Малко инфо за оскарите


http://www.aqualandpetsplus.com/Cichlid,%20Oscar.htm

Longanlon

Ей тва ще да е, значи:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.aqualandpetsplus.com%2FCichli429.jpg&hash=864855c267eff6212122ebfefb5c7a669ff7be17

Фатката е, че са такива само като са малки - този на снимката е 4 см. Като пораснат се оцветяват по характерния начин, който повечето от нас свързват с астронотусите.

ЦитатNormal oscars, which you rarely see these days, start life as cute little black and white fry (looking a lot like baby Jack Dempseys) which quickly grow into dark, bass-resembling predators.  Their velvety black and olive bodies are sprinkled with orange "stars" (Astro) on their back (notus).  
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

POWERPUFF

хе, и аз го питах същото, ми то било астронотус - пък8 аз да не го позная...
 :oops: а съм гледал такива

comar

Имам питане.. не е за нова тема и затова питам в тази. Търсих търсих и нищо ненамерих по този жъпрос. Може да не съм търсил правилно. Както и да е. Колко е половата зрялост на анциструсите? Пишете да не са стресирани рибоците. В случея едно приятелче има женски, а аз мъжки анциструс. Кое ще е по-добре: той да донесе женският в нас или аз да занеса мъжкият в тях или пък да направим един неутрален аквариум???

NO CARRIER

Единственото значение е да няма хищни риби, които да тормозят таткото и, впоследствие, бебетата и да има хубава пещера или тунелче за хвърляне на хайвера. Полова зрялост достигаха май след първата година. Смяната на част от водата също стимулира хвърлянето на хайвер.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Joro Vn

Има стари теми /от миналата пролет и лято/ по въпроса за размножаване. Ако не смяташ да правиш по- специално укритие за размножаване, по- добре пусни женската при мъжкия. Би трябвало да си е "завоювал" някакво укритие вече и ще се улесни "процеса" :) . Само женската да не се окаже недоразвит /подтиснат/ мъжки, че отиде благата ракия :D .

comar

По първият върос за хищните риби - златни рибоци, кородорас и 2 бр. гупи. Като укритие има няколко камъка които образуват нещо като пещера в която единствено анциструса и от време на време някой от кородорасите влизат вътре ( но това за коридорасите е МНОГО рядко ). Затова се чудя дали да направя едно отделно аквариумче само за анциструсите и да поставя една тръба в него или не. А за вероятноста дали не е недоразвит мъжки няма как да разбера:(. Всичко става с пробване;). За различаването между мъжките и женските знам, че - мъжките имат израстаци на муцуната, нещо като мустаци, а при женската липсват. За други разлики не съм чел.

NO CARRIER

Каква е тази пещера? Златните могат ли да я бутнат? Да я клатят? А бе, най-добре вярно ги отдели някъде. Или разкарай временно златните и послушай Joro Vn
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

comar

Камъните няма начин да ги бутнат или клатят, а за влизане вътре и дума неможе да става. Много са тесни отворите за да се промушат. Камъните са по около 0,5-1 кг. и са доста добре закрепени и заглавени един с друг. Ще пусна женската при мъжкия пък каквото сабя покаже ;)

Gad_Man

Имам женска анцитруска която е 9 см а мъжкият ми е млад и е 6 см с ясно изразени полови белези.Та въпросът ми е дали ще могат да ми извадят поколение?
Благодаря на отзовалите се!

Joro Vn

    Не би трябвало да има проблеми. Малкият ръст на мъжкия може да е от неподходящи условия за развитие, което все пак не му пречи на размножителните способности. Не е късно да се компенсира и ръста му. Ако рибките са заедно, би трябвало да има периодично някакви брачни игри между тях- при подмяна на вода например.

Gad_Man

Не рибите не са заедно в различни аквариуми са,но сега ще ги пусна в отделен аквариум 30 литра мисля,че ще им стигнат,но ако е нужно мога да им осигоря и 50 литров,вече съм отрязал и една пвц траба която е далга 20 см. и е широка 3,5 см. а дъното мисля да е без грунд да е чисто...четох,че температурата трябва да е 26 C° и в общи линии е това.
Щте ви помоля да ме поправите ако нещо не е както трябва докато не е станало късно!

Similar topics (5)

57450

Публикации: 6
Прегледи: 3917

53038

Публикации: 10
Прегледи: 4005

11956

Публикации: 22
Прегледи: 13522

10720

Публикации: 64
Прегледи: 21527

12633

Публикации: 34
Прегледи: 29512