• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.02.2020 02:02

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Ексима
  • Killiman Ltd

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

cp


Живко

хе-хе,
Абаро ще ми идва на гости :D
ама аз съм направо сигурен, че тази снимка не е на астронотус.
нито устата, нито очите, дори плавниците нещо не са наред.

ако някой бургазлия има ходене до магазина с/у полицията, ще го помоля да погледне въпросната рибка и да постне името.
плува си в аквариума с овално панорамно стъкло.
Никой не се е родил научен.

abaro

Така си и мислех че говориш за тази риба. Това е азиатикус. Не му знам латинското име, но е много интересна риба. Преди време имаше приказка за тези риби. Виж постовете на юзър arowana.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

cp

Точно това на снимката е астронатус, нали го имам у нас

Малко инфо за оскарите


http://www.aqualandpetsplus.com/Cichlid,%20Oscar.htm

Longanlon

Ей тва ще да е, значи:Фатката е, че са такива само като са малки - този на снимката е 4 см. Като пораснат се оцветяват по характерния начин, който повечето от нас свързват с астронотусите.

ЦитатNormal oscars, which you rarely see these days, start life as cute little black and white fry (looking a lot like baby Jack Dempseys) which quickly grow into dark, bass-resembling predators.  Their velvety black and olive bodies are sprinkled with orange "stars" (Astro) on their back (notus).  

POWERPUFF

хе, и аз го питах същото, ми то било астронотус - пък8 аз да не го позная...
 :oops: а съм гледал такива

comar

Имам питане.. не е за нова тема и затова питам в тази. Търсих търсих и нищо ненамерих по този жъпрос. Може да не съм търсил правилно. Както и да е. Колко е половата зрялост на анциструсите? Пишете да не са стресирани рибоците. В случея едно приятелче има женски, а аз мъжки анциструс. Кое ще е по-добре: той да донесе женският в нас или аз да занеса мъжкият в тях или пък да направим един неутрален аквариум???

NO CARRIER

Единственото значение е да няма хищни риби, които да тормозят таткото и, впоследствие, бебетата и да има хубава пещера или тунелче за хвърляне на хайвера. Полова зрялост достигаха май след първата година. Смяната на част от водата също стимулира хвърлянето на хайвер.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Joro Vn

Има стари теми /от миналата пролет и лято/ по въпроса за размножаване. Ако не смяташ да правиш по- специално укритие за размножаване, по- добре пусни женската при мъжкия. Би трябвало да си е "завоювал" някакво укритие вече и ще се улесни "процеса" :) . Само женската да не се окаже недоразвит /подтиснат/ мъжки, че отиде благата ракия :D .

comar

По първият върос за хищните риби - златни рибоци, кородорас и 2 бр. гупи. Като укритие има няколко камъка които образуват нещо като пещера в която единствено анциструса и от време на време някой от кородорасите влизат вътре ( но това за коридорасите е МНОГО рядко ). Затова се чудя дали да направя едно отделно аквариумче само за анциструсите и да поставя една тръба в него или не. А за вероятноста дали не е недоразвит мъжки няма как да разбера:(. Всичко става с пробване;). За различаването между мъжките и женските знам, че - мъжките имат израстаци на муцуната, нещо като мустаци, а при женската липсват. За други разлики не съм чел.

NO CARRIER

Каква е тази пещера? Златните могат ли да я бутнат? Да я клатят? А бе, най-добре вярно ги отдели някъде. Или разкарай временно златните и послушай Joro Vn

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

comar

Камъните няма начин да ги бутнат или клатят, а за влизане вътре и дума неможе да става. Много са тесни отворите за да се промушат. Камъните са по около 0,5-1 кг. и са доста добре закрепени и заглавени един с друг. Ще пусна женската при мъжкия пък каквото сабя покаже ;)

Gad_Man

Имам женска анцитруска която е 9 см а мъжкият ми е млад и е 6 см с ясно изразени полови белези.Та въпросът ми е дали ще могат да ми извадят поколение?
Благодаря на отзовалите се!

Joro Vn

    Не би трябвало да има проблеми. Малкият ръст на мъжкия може да е от неподходящи условия за развитие, което все пак не му пречи на размножителните способности. Не е късно да се компенсира и ръста му. Ако рибките са заедно, би трябвало да има периодично някакви брачни игри между тях- при подмяна на вода например.

Gad_Man

Не рибите не са заедно в различни аквариуми са,но сега ще ги пусна в отделен аквариум 30 литра мисля,че ще им стигнат,но ако е нужно мога да им осигоря и 50 литров,вече съм отрязал и една пвц траба която е далга 20 см. и е широка 3,5 см. а дъното мисля да е без грунд да е чисто...четох,че температурата трябва да е 26 C° и в общи линии е това.
Щте ви помоля да ме поправите ако нещо не е както трябва докато не е станало късно!