• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
09.08.2020 11:11

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Фосилиси - общи въпроси

Започната от pe6o, 29.09.2005 16:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

comar

Цитат на: "6aro"Аз също имам един такъв сом и мога да кажа, че си
живее спокойно с панак, крибензиси, папагали хибридите, барбус
шваненфелди.


Е, явно с тях може да съжителства, но със златни НЕ. И на мен ми
направи впечатление, че коридорасите и анциструсите не се дърпат
от него, за разлика от златните :(

filio

Искам да си купя два фосилиса! Някои да има в повече?

filio

Момчета, някой да го е жилил фосилис? Мен ме ужили преди като се пробвах да го хвана с ръка, беше все едно оса да те ужили, даже по слабо, но четох в някакъв чужд сайт, че имало фатални случай. То и от пчела умират хора, ама да не би като стават по големи да им се засилва отровата?

Ernest

Ами преди доста време, братовчед ми имаше два фосилиса по 20-25 см, ако не и повече...та когато си махаше аквариума, ги вади. И понеже с капчето не ставаше много много, та реши да си помогне с ръка...единия фосилис му сцепи пръста, е и перката си сцепи...Оправи се за седмица-две май...не си спомням вече как беше :)
100л. - Жива твар ;) :Barbus nigrofasciatus, Trichogaster, Ancistrus Albinos, Corydoras Julli, SAE, Acanthophtalmus kuhli kuhli; Растения - Echinodorus Ozelot, Vesicularia, Cabomba pulcherrima, Hygrophila polisperma, Microsorum, Hottonia и др.

zmeq

Абе голяма мъка са тия дзверове.
Преди имах един и беше бая голям. Нямаше вадене. Поободе ме и мене. Оцелях и го извадих с вилицата накрая  :evil:

doncamillo

специално фосилиса може цял ден да не закача никой,проблемите с него започват нощем,когато е активен и когато всички други рибки спят и са уязвими-все пак е ХИЩНИК
420л Малави М'буна F1
400л Малави Утака
190л Танганайка

filio

Отговарям на собствения си въпрос. Фосилиси има в магазина на "Цар Асен" 99. Мисля че магазинчето е ново, но толкова аквариуми на ено място рядко съм виждал. Ако може някой да ме светне на кое точно викат BLOODWORM в английските сайтове?

killiman

Цитат на: "filio"Отговарям на собствения си въпрос. Фосилиси има в магазина на "Цар Асен" 99. Мисля че магазинчето е ново, но толкова аквариуми на ено място рядко съм виждал. Ако може някой да ме светне на кое точно викат BLOODWORM в английските сайтове?


Магазина е "Куката", bloodworms е хирономуса.

taurus

Малко да възстановя тази тема:
Миналата седмица си купих два фосилиса. Обаче единият се оказа доста злобен - постоянно напада и гони другия. Хапе го почти навсякъде където го вид. Имам чувството, че единия вече изпадна в "нервна криза" и може скоро да умре. Мисля си да му взема още укрития за да може да се крие, но не съм сигурен дали ще успея. Мислите ли че може и двата да са мъжки и това да е проблема. Не мога да ги позная защото са още малки - 7-8 см. А ако взема още два три фосилиса дали ще се оправи проблема?
Много ме кефят и искам да си ги отгледам, така че помагайте моля :lol:

acho_pl

Според мен си защитават територията и затова по-големия гони по-малкия. Моя съвет е да махнеш единия и няма да имаш проблеми. Успех!
It doesn't matter where you are, it's important to be there!

filio

Когато си взех първата двойка направих грешката да ги купя в разстояние на една седмица. Първия вече се беше настанил удобно и когато дойде новия натрапник стана голяма кавга. Имаше отхапани перки  счупени мустаци и т.н. После им мина. Заживяха си мирно и щастливо. Фосилисите обичат собеподобните си.  Колкото пъти съм виждал двойка фосилиси винаги лежат заедно. В момента имам два. Единия дръпна на размер и си организират гонки, но е повече на игра, тъй като след това си лягат един до друг. Това да вземеш още си го избий от главата, тия добичета стават ГОЛЕМИ!

taurus

Такааа. Някой може ли да ми каже фосилисите хайверни ли са или като как се размножават.
Прибрах се вчера от отпуска и гледам сутринта между камъните помръдва нещо. Успях да сгащя едно от дребосъчетата и според мен е фосилис. т.е. фосилисите ми са дали поколение. :lol:
Въпроса ми е как точно да ги отглеждам и какво да ги правя. Ще ги запазя де, но ми е интересно как е станало това без да го забележа. Правят ли си гнездо, къде снасят хайвер ако го правят и въобще как се размножават?
А и с какво да храня малките? В общия аквариум?

elderonth

Здрасти,знам че много е говорено по тази тема но аз рискувах и искам малко мнения дали ще има проблем.Значи вчера си купих 2 фосилиса по 4-5 см,и ги пуснах в общия ми аквариум-127л,в него имам още силвър шарк,3 колизи по към 4см,2 анциструса 6-7см,2 малабарско данио към 5 см също,за сега няма проблеми,и си мисля че при това положение,щом рибите са ми със същата големина,а и по големи няма да има проблем.Знам че фосилисите не са наи добрия избор ама много ми харесват.В аквариума си имам доста зеленина и укрития.И другото което искам да питам е -как да ги храня при положение че са нощни,не знам дали остава храна и за тях след като сложа на останалите.

spetsa

Абе тези риби рано или късно ще ти направят проблем.Иначе за храна по някое хапче или излишна гупа ще свърши работа.Много са издръжливи не ги мисли толкова гледай си другите питомци

Bass_Maker

Щом рибите ти са по-големки, може би няма да имаш проблем... Може само с Анциструсите да се счепкат за някое удобно укритие :) За храненето не се тревожи, те ще си намерят нещичко паднало по дъното.
You cannot kill what you did not create...