• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 10:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Гладен отоцинклус ?!

Започната от denbosch, 19.03.2011 10:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

denbosch

Снощи когато храних рибите в къщи забелязах нещо странно-един отоцинклус се обърна по гръб на повърхността на водата и започна да лапа бързо-бързо от люспите =-O.Досега не съм виждал подобно поведение и почна да ме човърка да не би да държа сомчетата си гладни?!
Имам три или четири отоцинклуса,три анциструса и един коридорас-пускам им по две-три дънни таблетки веднъж на седмица-две.А още нещо засилва подозрението ми,че са гладни-когато пусна храна анциструсите излизат от покоя си и почват да се лутат насам-натам по дъното.По принцип са плашливи и предпочитат да стоят скрити,това поведение не им е присъщо.Залепя ли пък таблетка за останалите риби на стъклото най-едрия анциструс изпълзява и са залепва директно върху нея-трябва да го ръчкам за да се махне гадината...

zambo

Възможно е да не им достига храна . Сложи няколко корена в аквариума , така ще има какво да остъргват . Увеличи дажбите и наблюдавай за промени в поведението . Сам ще откриеш решението на проблема .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

filio

И теб да те хранят веднъж на една две седмици, и ти ще си гладен. Съществува едно мнение, че дънните риби сами си "намират" какво да ядат. Това до някъде е вярно, но при положение, че има какво да си намерят. Отоцинклусите трудно може да се конкурират с друга риба за храна. С анциструси със сигурност не могат. Та мисълта ми е да започнеш да си храниш отоцинклусите. Пускай на различни места в аквариума брой гранули по-голям от брой анциструси.
Иначе това с излизането на повърхността не е нещо непривично. Аз имам един гибицепс който се храни на повърхността. По същия начин, с корема на горе. Разликата е, че той в момента е най-голямата риба в моя акариум, не се притеснява от другите риби, и трудно някой може да му вземе храната.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fmedia.snimka.bg%2F4991%2F016237456.jpg&hash=950cb87f59df6b54f287b86ac2b1f6dbc1461c2fhttps://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fmobileappmastery.com%2Fwp-content%2Fthemes%2Fthesis_151%2Fcustom%2Fimages%2FYouTube%25202-48.png&hash=b651e3ffb61123fcf7f80b0324979211f3dbb344

denbosch

Имам корени,по цял ден са върху тях.А по принцип не смятам,че храня оскъдно-има и люспи,които стигат до дъното :-D,обаче явно не са достатъчно.Наистина съм чел,че дънните риби сами си намират храна,дори имаше мнения на колеги,които никога не са пускали храна специално за дъно.Ще им увелича дажбата,но не драстично,че да си забравят задълженията съвсем.Плуването по корем на повърхността наистина ме впечатли,но явно и други го правят.

А пък мен не веднъж на една-две седмици,а дори веднъж на ден да ме хранят пак ще съм гладен :-D.

Асен Евгениев

Всичките ми сомове се качват на повърхността и лапат люспи.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (1)

12438

Публикации: 8
Прегледи: 13919