• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 15:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Може би провал при опит за развъждане ???

Започната от n1k3r, 29.11.2016 09:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

n1k3r

Здравейте колеги. Имам 3 анциструса на около може би 1г. 2 женски и 1 мъжки. Гледах ги в общия аквариум 40л. имаше 2 кокоса, но никога не съм ги виждал да се крият вътре. Та и ми дойде идеята да пробвам да ги развъдя. От онзи ден са преместени в 20л. аквариум и 3-те маника на дължина са около 6, 7 см. В аквата няма грунд има само нагревател, аератор и 1 стъклено малко шишенце от сок с малка дупка от пред. До колкото знам за да се развъдят трябва женските да имат хайвер и укритие, но при мен мойте женски май нямат хайвер. Та и тук ми идват въпросите. Не мога да разбера да ли са полово зрели и ако са и нямат хайвер и ги оставя известно време така дали би се получило нещо ??? Мъжкия има доста мустаци докато женските имат по 1 2 мустачета които са много малки което е нормално. Забелязах снощи, че мъжкия леко гонише и 2-те женски и или си играят нещо. А тази сутрин видях едната женска как влезе в това укритие и след нея и мъжкия.


И още един въпрос имам > Имам в общия 1 коридорас албинос и пуснах 2 калихта и албиноса ги подгони нещо. Та това нормално ли е или да предприема мерки ?

П.С > Бих закупил двойка анциструси естествено полово зрели, но от човек който ги е гледал а не от магазин. Та ако някой случайно има нека да пише. Много ги харесвам тези сомчета и са ми слабост. За това искам и да ги размножа.

NO CARRIER

При мен най-лесно се размножаваха в шише от дезодорант с махната запушалка отпред. Като видя хайвер и ги вадя в по-малък аквариум със същата вода и аерация.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

d256h

Анциструс в гол аквариум никога не съм развъждал. Винаги се е случвало в общия аквариум. Мъжкия прави "гнездо" малка ямичка или вдлъбнато укритие. Женската вечерта снася хайвера (около 20 тлъсти топчета) след което мъжкия ги опложда и остава върху тях да ги пази. Постоянно маха със страничните си плавници за да осигурява кислород на хайвера. В моя случай, гнездото беше избрано под отвора на еърлифта, където той засмуква вода. Явно постоянното движение на водата там е привлякла двойката, да хвърли хайвера там. Второто люпило пък, не знам как женската беше успяла да залепи хайвера вече отвътре на звънеца (входа) на еърлифта. След това вече, не броях колко пъти се хвърлиха нови люпила. Десетки. Само веднъж една млада женска беше решила да залепи две редички хайвер върху голямо листо на растение, във всички други случаи, люпилата се гледаха в ямички по дъното, под корен или под еърлифта.
Ако по време на "мътене" пазене на хайвера, в аквариума има Лабео или друга риба фитофаг и е любопитна, какво става при снесения хайвер, мъжкия Анциструс може да я убие, въпреки че се водят миролюбив вид. При мен бяха убити едно Лабео и 6 Речени рака.

Similar topics (1)