• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
02.06.2020 12:12

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на Коридораси

Започната от Живко, 28.04.2005 14:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

JivkaGK

Аз имам тигров коридорас 2бр., които прекрасно съжителстват с бебета гупи. Не ги гонят, не ги ядат, нямат какво да делят, остава доста излишна храна след бебетата, която те си ядат. Имам няколко(5-6) бели, кръгли петна на стъклото зад дунапренчето на филтъра, които не знам какво са. След като четох из форума и видях снимки, може и да са техни (на коридосите), не мога да ги заснема, не мога и да ги видя добре. Ако не са техни, ще са на охлювите.
Питам, ако все пак е хайвер на коридораса, може ли охлювите да го изядат и какво ще се появи в аквариума след излюпването му? Или как ще ги различа от гупите? Какво ще се случи с петната, ще изчезнат ли или ще се променят? Такива петна не съм имала до сега.

Caxapa

01.07.2011 23:11 #151 Last Edit: 02.07.2011 18:06 by Caxapa
Колежке Живка!  Това което имаш в аквариума е хайвер на охлювчетатати и не е от сомчетата. Излишно е да пишеш за него в други теми. Просто хайвера на сомчетата е корено различен от това слузесто петънце. Дано съм бил разбран добре и да няма  неясноти относно  няколкото ти запитвания по въпроса с "хайвера" който имаш.. Хайвера на рибките е доста по-едър от този на охлювите които имаш. Хайвера на охлювчетата е слузесто петънце с белезникави точици които са  самите зародиши на черупчестите. и в повечето случаи седи като капка безцветен силикон която може лесно дори и с пръст да отделиш от растението или стъклото където е положен. За останалите видове охлюви има също теми в които са описани как се размножават но това е друга тема.

JivkaGK

Цитат на: Caxapa в 01.07.2011 23:11
Колежке Живка!  Това което имаш в аквариума е хайвер на охлювчетатати и не е от сомчетата. Излишно е да пишеш за него в други теми. Просто хайвера на сомчетата е корено различен от това слузесто петънце. Дано съм бил разбран добре и да няма  неясноти относно  няколкото ти запитвания по въпроса с "хайвера" който имаш.. Хайвера на рибките е доста по-едър от този на охлювите които имаш. Хайвера на охлювчетата е слузесто петънце с белезникави точици които са  самите зародиши на черупчестите. и в повечето случаи седи като капка безцветен силикон която може лесно дори и с пръст да отделиш от растението или стъклото където е положен. Юа останалите видове охлюви има също теми в които са описани как се размножават но това е друга тема.Благодаря много за пълния и изчерпателен отговор. Това, което се опитвам да намеря е повече информация за коридорасите. За самите охлюви не съм търсила, те са в изобилие и аз съм много доволна от тях. Смятам, че допринасят много аз да нямам грижи с аквариума и рибите в него. Нямат врагове, никой не ги яде.
Колко е по-голям хайвера на рибките и кои животни го ядат?
Смятам, че това е по темата.

За мен този сайт е изключително полезен, много благодаря на всички, които са ме съветвали, съветите са били изключително полезни за мен.

Информацията, която съм срещала от други източници е тредимно за начинаещи, т.е. "Гледайте хелери и гупи, защото другите риби са сложни."
"Предлагаме чудесни копринени растения изкуствени, те са по-хубави, защото охлювите не ги ядат."  "Отглеждането на риби е много сложно, виж колко много черна брада има."

boyan_h

Това предполагам се отнася за всички Коридорас. Моите са леопардови и не знам нито колко са големи, нито дали са мъжки или женски.

Дайте ми някаква насока, за да мога да се опитам и аз.

Тенкс

mitko464

Здравейте,
Ползвам старият си пост, за да попитам нещо, което не мога да определя сам. Тези сомчета мъжки ли са? Имам ги от около 9 месеца и би трябвало вече да са полово узрели, но май всички са мъжки. Ето и малко снимки:

devil111

всичките приличат на момченца :)
Всеки луд с номера си.....

venkov

При мен са аенус и са 2м на 1ж.Хвърляха преди няколко дни,ала всичко беше неоплодено.След време ще ги отделя и ще чакам. *Хвърлянето започна около 8 сутринта за информация.  *THUMBS UP*


protel111

Цитат на: mitko464 в 03.12.2011 13:01
Здравейте,
Ползвам старият си пост, за да попитам нещо, което не мога да определя сам. Тези сомчета мъжки ли са? Имам ги от около 9 месеца и би трябвало вече да са полово узрели, но май всички са мъжки. Ето и малко снимки:
и трите палеатуса са женски

Rosko

Аз мисля че са 1 мъжки и 2 женски

mitko464

:) Ще ги изчакам да пораснат още малко, дори и даса женски навярно няма хайвер в тях, гледах разни снимки из форума, някой беше показал палеатус, който направо щеше де се пръсне от хайвер :) Благодаря за отговорите, ако още някой иска да си каже мнението - да заповяда. *DRINK*

suntsu69

Момиченца, освен ако не са глътнали диня. Не е задължитено женската да е като плондир, особено пък в такава крехка възраст. След 4-5 години ще по-кръгла

Пламен

Аз ги виждам три женски и то пълни.
...е все пак оставям си един процент за грешка...

stanislav89


godzila2


desmit