• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
10.07.2020 09:09

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Анциструси и проблеми с водата

Започната от Яна кепа, 19.07.2016 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Яна кепа

Искам да си купя малък женски звезден анциструс, но не мога да различа половете? *HELP* А как се различава пола при неонки, молинезии, плати, гупи и вариатуси? А вярно ли е че анциструсите ядът фекалиите на другите рибки? *UNKNOWN* Мога ли да гледам рибките в изворна вода? В град Златица имаме вила и аз искам да се налея вода от чешмата наречена ,,Лястовичката". Може ли??? Водата у нас тече ,,златна", ако ме разбирате!!! Едни съседи правят ремонт и ще го приключат чак декември месец, а до тогава водата ще е мръсна. До блока има автомивка като съм била бебе са ни давали вода, защото минералната вода била вредна за малките деца, но надали ще ми дадат 120 литра вода и по 30-40 литра на седмица за смяната на водата? Съседите до нас са със същия проблем с водата. Какво да правя и може ли с изворна вода?
Ооппаа доста се отклоних от темата, но се надявам да отговорите на всичките ми въпроси стига вече да не ви е припищяло от мен! :-)

addicted

Не мисля че е добра идея изворната вода. Едва ли някой знае какви елементи има разтворени в нея. На живородките им се познава пола много лесно, още в магазина ще ти дадът каквито искаш. За другите незнам, по скоро е късмет там.

Sent from my Lenovo A859 using Tapatalk


asito

Слагай изворна, може.Анциструсите не ядат лайна. За половете има интернет.

pl86

Според мен вместо да се занимаваш с изворна вода най-добре си сложи някакъв такъв филтър:
http://pavirani.com/%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0_%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B8_%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8_%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-6663.html
в едното тяло - механична филтрация, в другото - активен въглен


Яна кепа

Малко множко е 49.00лв. за филтър като мога сама да си направя! Сигурно ще питате за колко ми е оборудването! Ами честно да ви кажа - купих си го 2-ра употреба (от битака) машинката за въздух, която работи идеарно и преди 35 години баща ми е имал същата е за 1 лев, а някакъв неизползван нагревател още в новичка кутия марка YIASHENG - 100W, 220V, 50Hzр работещ за 2 лева! :-X

addicted

Внимавай с тия неща от битака все пак става въпрос за ток и вода и си е опасно. Нагревателя има ли термореле? Филтъра който ти предлагат по горе не е за аквариума. Той ще филтрира водата за цялата къща/апартамент. За аквариума вместо тая помпа за въздух си вземи някой ефтин вътрешен филтър за 15-тина лева, ще бъде безшумен и ще си върши работата много по добре. По добре си купи хубави неща постепенно, и тогава стартирай аквариума. Осветление имаш ли?

Sent from my Lenovo A859 using Tapatalk


Яна кепа

Благодаря за мнението! Пробвала съм всяка една от електрическите части за по 24 часа във вода, но мисля, че си прав и ще си купя филтър, нагревателя е с термореле. За осветлението един приятел има фирма и до 15 август чакам доставка на капака и осветлението. Как е по-добре малък прожектор или неонова лампа?

a__andreew

Здравейте, в капака не е добре да слагате неоново осветление и сигурен съм, че не е такова. Обикновено се използва луминесцентно или светодиодно, но сигурно човек ви сглобява капака , който е наясно какво прави. Колегата e предложил да си монтирате на входящата вода този филтър и по този начин да си почиствате идващата вода в апартамента. Полезно е за рибите и за вас пиещите от водата. 

Яна кепа

Благодаря Ви за отговора! Ще сложа луминесцентно осветление, а капака ще е лакирана талашитена плоскост с отвор за хранене! А вкъщи пием само минерална вода от централната баня в София.