• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 21:53

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 09:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa



donpeev

Колегата е прав по-горе. Намерих я -  Pterygoplichthys joselimaianus
http://www.planetcatfish.com/common/species.php?species_id=177
Абсолютно същата е.. плаче ми се като знам колко голяма ще стане..

ido

Вчера чистих аквариума.Имам вътре 3-4 анциструса.И като приключих, гледам единият(кефевият, че имам жълт и едни черни на точки) целият в едни светли петна.Бре викам си, тоя не беше такъв до вчера.Ама може да не съм обърнал внимание, дано да не е болест.И днес като го видях пак, петната вече ги нямаше - изчезнали!
Та сега се питам да не би те така да реагират примерно при стрес?

petko

Правят ги тези номера.Няма страшно.Не е болест.

Николай_Първанов

здравейте, замислил съм да взема два звездни анциструса, обаче мисля да поизчакам малко с тях, а преди това да взема някакви по "обикновени". Въпроса ми е дали в последствие ще имат някакви проблеми помежду си, че ще ме е доста яд за парите за звездните после  >:o

stamata

Мисля, че е възможно да се гледат заедно, но трябва да има достатъчно място за мъжките, и също така има голям риск от хибридизация. Щом са ти харесали звездните по-добре си вземи тях и не взимай други. В колко литра ще ги гледаш?

Николай_Първанов

Аквариума е 142литра, само че го стартирах преди седмица мисля и за това не ми се искаше да ги пускам звездните веднага че да не вземат да се гътнат нещо ... че са около 20лв бройката :( ама ми трябва нещо да почиства вътре вече ;) дали пък да не пусна някакви сомчета първо пък другата седмица да пусна звездичковците ?

stamata

Обема е ок, обаче трябва да изчакаш с рибите още. На една седмица аквариум не мисля, че има нужда от почистване. И анциструсите освен да оберат някое друго водорасло повече ще ти изцапат аквариума. Така, че търпение трябва, за да ти тръгне цикъла и тогава действай с рибките  :-)

Николай_Първанов

по скоро може би е на седмица и половина почти две :) моя грешка ... даже пуснах преди няколко дни 20 неона да се разхождат да огледат периметъра не се сдържах ... пък и препарат слагах :)

iivs

Днес анциструсите ми бяха хвърлили сложил съм им една тръба пвц но явно защото е гладка и не може да залепне за нея хайвера и изпадна в аквариума.Извадих го в родилния аквариум и го сложих в една родилка като насочих течението от филтъра да минава през родилката и да го обдухва.Дано стане работата така а за следващия път ще сложа керамични укрития за хайвера.

Caxapa

ПВЦ тръбата, може да я зашкуриш с едра шкурка за да стане грапава и да не пада хайвера. Това с местенето  на хайвера в родилка не ми е идвало на ума но по презумция, сомовете   са дъни риби и хвърлят хайвер  по дъното в укрития. Та в реда на тези мисли, по логика, трябва да е на дъното. Моите ги местех в стъклени свещници за чаени свещи  които естествено са си на дъното и водния стълб както винаги  не е голям, предвид младите организми-ембриони  да оцелеят в по-голям %. Ако опита ти с родилката е успешен
, ще се радвам а и като цяло да споделиш как е протекло развитието на излюпването на хайвера.

Gogo73

Аз съм го слагал по същия начин и не е имало проблем сега - довечера ще  го пробвам със панамска стурисома че много хаѝвер има по дъното

iivs

Вече 24 часа от както хайвера е в родилката и за сега няма побелели зърна надявам се да извадя този път. Предното люпене пак така стана че хайвера изпадна и го нападнаха да го ядат тогава го бях сложил в ваничка със аератор но не се обдухваше добре.Филтъра е вътрешен JBL crystalprofi 200 с махнати две секции и е насочен срещу родилката която е със тесни процепи които пропускат част от течението през него

iivs

Така анциструсите вече са на 3 седмици и се радват на живота в аквариума, това с родилката свъърши отлична работа нямаше нито едно побеляло зрънце но проблема се появи след излюпването от гледна точка на решетките на родилката ,тъй като новоизлюпените се пъхаха между тях а жлъчните им торбички минаваха по трудно но ги пуснах в аквариума с новородени живородки и вече са по около сантиметър.Виждал съм родилки които са конструкция облечена с нещо като тюл и си мисля че те ще са още по-подходящи за излюпване на хайвер.

Similar topics (5)

57450

Публикации: 6
Прегледи: 4015

53038

Публикации: 10
Прегледи: 4032

10720

Публикации: 64
Прегледи: 21932

1754

Публикации: 9
Прегледи: 8486

56361

Публикации: 6
Прегледи: 4343