• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 09:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Ето ти снимка на мъжки.


Женският е без екстрите (мустаците) отпред.

Забравих да добавя. Половият диморфизъм се проявява около година след излюпването на малките. Може би ще се наложи да поизчакаш малко, за да разбереш, предполагам. Още нещо. Забелязал съм, че при излюпването на хайвера, повечето рибки излизат мъжки. Само не съм ровил из нета да видя дали не са и те като крокодилите, примерно, - броят на мъжките или женските да зависи от температурата, или от някой друг фактор.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

daimler77

OK благодаря ви за отговора, но май наистина трябва да изчакам с определянето на пола му, защото е малък (около 5см. е)

Stas

5 см не е малък. Въпросът е дали направил година или не. По мустаците отгоре, над муцуната, се познават мъжките.

filio

Проблема ми е, че до гадините храна не стига, а не знам доколко това по стъклата им стига. Като ги взех в началото, нямаше други сомове по дъното и ядяха от гранулите. Естествено дръпнаха много бързо, хем бяха  в съвсем малък аквариум. Сега са в 70 литров, обаче има два фосилиса вътре и три синодонтиса. Естествено нищо което падне на дъното не остава дълго там. От как съм ги пуснал не са мръднали на ръст, а фосилисите са тройни. Та питането е, дали има нещо на което другите сомове ще се мръщят, а анцистросите ще похапват с кеф. Глухарчета ги знам, че пасат, ама лятото свърши. Нещо по растително предполагам, ама то фосилиса е свиня, всичко яде мамка му.

NO CARRIER

В момента излезе зелето. Вземаш шумки, попарваш и ръгаш яко в аквариума. На малки пърчета и повечко. Всички ще са доволни. Може и краставица и маруля или спанак.

http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=3361

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

filio

Тз. На краставица не кълват. Със зелето предполагам, че ще стане. Само, че вие синодонтис виждали ли сте:) Това е едно като заек в муцуната, и рупа зеленчук по същия начин. Та ми е много интересно хората дето имат анцистроси и други сомове с аквариумите как ги хранят. И дали изобщо има проблем, ако не стига храна до тях? Цял ден се набират на стъклото, сигурно им се услажда  8)

DarKness

аз имам 2 златни и 1 обикновен анциструс и мога да каже че кълват доста на краставица....
2 пъти в седмицата им пускам и от таблетките който падат на дъното-тях също мн ги кльопат
мойте пък мн рядко са на стъклото...или са на дъното или по корените
160л.
M. esterae
L. hongi
L. caeruleus

filio

В половинта акварийми в които съм виждал фосилиси съм виждал и анцистроси. И то дебели парчета. Та ми е интересно как издърват на конкуренцията за храна. Ачо от Пловдив имаше 30 санта фосилис и някакъв лепящ гад, не го помня от кой чишит беше точно. Та той разправяше, че лепящия биел фосилиса и му взимал храната.

don_misho

Имам анцитрус от 6 месеца,единственото с което се храни е това което намира по листата и по стъклата,расте си нормално и е в отлично състояние :D

Joro Vn

Има стари теми точно за хранене на анциструси.Поразрови малко във форума. А докато има още зелено навън, бери! След това попарваш, изцеждаш и във фризера. Зимата, ако закъсаш за зелена салата, може да ползваш и тази :D .
Ако ще ги ползваш само за чистачи, не ти трябва да са сити и да растат бърза. Ефектът може да започне да клони към "0".

Raziel

мойте "говеда" изпукаха 2 големи  листа от зеле за  1 вечер.
Барбусите и рамирезите пощуряха направо. тази сутрин намерих само твърдата част от  листата.
In Pursuit of Perfection

glorious

анциструса ми има голям корем, по принцип е на няколко месеца,тоест едва ли има полова зрялост.да е преял..възможно е,има доста растения, а и няма други растителноядни..ама питам за всеки случай. в дена го гледам лежи по корем, а не в "засмукано съсътояние" по камъни и др.

ptsekov

Виж дали не ти липсва някоя рибка. Ако някоя рибка умре и падне на дъното става храна за анциструсите, което би обяснило големия корем.

glorious


pSycH0paT

Не е от това.Седем анциструса ми умряха през последните два месеца от тази болест.При тях се проявява доста често, особенно при малките.Води се като запушване на червата.Надува се и умира.Опитай да я изкараш и много внимателно да и разстриваш коремчето.Около 30сек.После пак я пусни в аквариума и след около час пак.Така 4 5 пъти.Ако до ден два не се оправи я отпиши.Не се притеснявай за другите риби, болеста не е заразна.