• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.05.2020 22:10

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Захранване от батерия на DC помпа

Започната от pl86, 24.01.2017 16:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стоян Михов

Цитат на: nicco в 25.01.2017 11:11
За топлото мисля ,че вариант е и газова печка.Втора ръка са под 100лв.Не вдига шум като генератора,а ще топли и нас.

Температурата на водата в един съд е винаги по-ниска от тази на околния въздух, обикновено с около 2 градуса, заради изпарението. Т.е. ако искаш в аквариума температурата да е 25 градуса в стаята температурата трябва да е 27...  и то процеса на предаване на температурата от въздуха към аквариума е толкова бавен,че вероятно аквариума няма да се стоплил грам преди да дойде тока.

Освен това както каза Коко газовата печка отделя толкова много СО2, че рН в акварима ще падне под критичните стойности изключително бързо, още повече че няма свтлина, която да поддържа фотосинтезата и кислорода в аквариум се изчерпва много бързо при дишането.

Цитат на: _Kirilov в 25.01.2017 10:10
Вариант който винаги съм си мислил да изпробвам , но така и не стигнах до закупуването на инвертор ....Просто да взема няколко акумулатора от кола или дори камион, да се вържат в паралел и през инвертора .   В този случай проблема е ,че едва ли не всеки месец някакви цикли на заряд разряд човек трябва да си играе да прави за да поддържа в изправност акумулаторите .

На края като тегля чертата - то става едно и също като пари функционалност дали ще е с акумулатори , дали с ЮПС-си....  Просто съхраняването на енергия не е лесно постижим процес.

Колкото и акумулатори да наредиш, ако трябва да включиш нагревател 300вата и 30 вата паурхед към тях няма да изкарат дълго. А ако сметнеш парите за акумулаторите (защото ако не са нови няманикакъв смисъл) и инвертор, ще се окаже че с тях може да купиш доста качествен бензинов агрегат.