|
|
 |
« -: 03.02.2012г 00:12ч » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #1 -: 07.02.2012г 16:04ч » |
|
Щях да я премествам тази тема че е изтекла обявата, ама да не правя нова. Да споделя лош опит със соленоводни търговци от ибея - не ми доставиха стоките, които си бях платил доста големи суми и изобщо не отговаряха на имейлите - ето тези north-west-aquatics, гледайте да ги избягвате. За щастие E-bay са си пичове и преди малко ми възстановиха всички разходи, евала на такива сайтове. Абе с две думи измамници търговци има не само в България, мен подобен номер ми погоди един от известните търговци в БГ, ама ще го изчакам още малко, преди да ви разкажа случката.
Аха и да предупредя - ако не си получавате стока в ибея, не чакайте повече от 45 дни след плащането, за да ви я доставят, само в този срок може да отворите дело и е-бай да ви възстановят парите. Казвам го нарочно защото от гъбкото понякога се бавят доставките около месец, тъй че проверявайте.
|
|
|
|
|
Активен
|
If it ain't broke dont fix it
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #2 -: 07.02.2012г 17:05ч » |
|
Аз чаках една доставка от reefshop,която закъсня над 2 месеца,като постоянно кореспондирах с китайците и ме уверяваха да изчакам за закъснението,че беше преди Коледа преди 2 години.Проследих-полета беше директен до България.Наистина пристигна пратката,след като търпеливо я изчаках,но ме фраснаха в митницата по новите тарифи от Новата година с ддс ,което с оформянето на документите стана двойно ддс.За случката си мисля,че беше виновен главния финансист.Като ми задържат пратката в БГ попадам под удара на новите тарифи,инак не трябваше да плащам нищо.Мислех да се заям за некоректното отношение,ама айде да помогнем малко на бюджета,че то и без туй няма оправяне.Тогава масово много пратки закъсняха ,за да попаднат под удара на секирата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #3 -: 07.02.2012г 18:06ч » |
|
Напълни се с измамници в ebay. Аз преди месец вместо слушалки за 50 долара получих CD с реклами и фактурата за слушалките! Но евала им правим на ebay и paypal, върнаха ми парите до стотинка след само, двуседмично разследване.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
камен чочев
reefer
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 689
безграничен оптиакварист
|
 |
« Отговор #4 -: 07.02.2012г 19:07ч » |
|
Може да се преименува темата на " Интересни търгове" (примерно). Като бих казал, че в немския ибей качествените неща на търгове са всекидневие, за разлика от английския.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
NikolaV
Дървен философ
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 2 429
Никола Воденичаров
|
 |
« Отговор #5 -: 07.02.2012г 20:08ч » |
|
Може да се преименува темата на " Интересни търгове" (примерно). Като бих казал, че в немския ибей качествените неща на търгове са всекидневие, за разлика от английския.
Абсолютно! Но личния ми опит с ибей търговци до тук е, че колкото пъти съм попадал я на некоректен, я на неразбран, я нещо е имало кофти все е бил немец. Та винаги имам едно на ум с тях. Може и просто да съм имал кофти късмет и останалите даса най-коректните на света де. Но само с азиатските знам, че каквото и да става те ще направят невъзможното, за положителен фидбек без да мрънкат.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #6 -: 07.02.2012г 21:09ч » |
|
Може ли да преместим темата в лафче и да й сменим името, че тук някакси ми е кофти да пиша, не съм гълтал солена вода още 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #7 -: 07.02.2012г 22:10ч » |
|
Може да се преименува темата на " Интересни търгове" (примерно). Готово. Може ли да преместим темата в лафче и да й сменим името, че тук някакси ми е кофти да пиша, не съм гълтал солена вода още Хич да не ти е кофти, пиши тук, никога не е късно за соленичко.
|
|
|
|
|
Активен
|
If it ain't broke dont fix it
|
|
|
|
камен чочев
reefer
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Публикации: 689
безграничен оптиакварист
|
 |
« Отговор #8 -: 08.02.2012г 02:02ч » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
NikolaV
Дървен философ
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Никола Воденичаров
|
 |
« Отговор #9 -: 24.02.2012г 10:10ч » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #10 -: 24.02.2012г 18:06ч » |
|
За съжаление не иска да я изпрати в чужбина 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
NikolaV
Дървен философ
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Никола Воденичаров
|
 |
« Отговор #11 -: 24.02.2012г 18:06ч » |
|
За съжаление не иска да я изпрати в чужбина  Масово явление сред швабите...  Макар и с оскъпяване, това е вариант.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #12 -: 24.02.2012г 18:06ч » |
|
Мен не ме притеснява, че не изпраща в чужбина(понеже имам адрес в германия), а това че не приемат плащане с Paypal, защото един банков превод излиза около 20 евро и като си купиш 4-5 дребни неща от различни търговци се обезмисля цялата работа.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
NikolaV
Дървен философ
Член+ на форума към БАЕ

Неактивен
Никола Воденичаров
|
 |
« Отговор #13 -: 24.02.2012г 19:07ч » |
|
Да, а това е много важно да се гледа, а аз пак не бях обърнал внимание. И не ми е за сефте де  Скоро си купих така от един немец (ползвах адрес в Германия) един ПХ контролер и не видях, че не приема пейпал. Усетих се като тръгнах да плащам. След малко разправии с немеца, който всъщност си беше прав - вината си беше изцяло моя се разбрахме да му платя през пейпал. И докато мислех, че няма да се разберем си спечелих друг, та сега съм с два... Но в конкретния случай ако се ползва посредник, който плаща вместо теб това няма значение. Или поне трябва ад се говори с тях, за да няма грешки. Иначе това вече мина 100 евро, до тук. Но ако не бях си купил един Гро тех (чакам го още) щях сериозно да се замисля за този.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Отговор #14 -: 09.03.2012г 07:07ч » |
|
Масово явление сред швабите...  Макар и с оскъпяване, това е вариант. а някой ползвал ли е услугите на този посредник за доставки от германия? http://dostavki.de/явно е нов, но пък цените му са добри
|
|
|
|
|
Активен
|
бъди сеяч, а не разбирач!
|
|
|
|