• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Напълно оборудван морски аквариум, наистина ли?

Започната от Andem, 15.05.2013 17:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Andem

Здравейте,
нов съм тук и засега имам само сладководен аквариум. Липсата на опит и високите цени засега ме спират да предприема тази крачка. Това обаче не ми пречи да проучвам в интернет какво се предлага на пазара. Вижте на какво попаднах след поредното търсене:

http://www.marinedepot.com/Innovative_Marine_16_Gallon_Nuvo_Aquarium_Black_with_AquaIllumination_Vega_Color_LED_Fixture_and_Controller_Nano_Tank_with_Lighting-Innovative_Marine-0I104124-FIAQNCCKTL-vi.html

Въпросът ми е, колко "напълно" е оборудван този аквариум и стрували си прите?
Сега виждам, че линка е прекъснат, предполагам, че ако го изпишете заедно ще се получи (при мен и така си работи), вижда се и марката Innovative Marine. Предварително се извинявам, ако съм нарушил някое от правилата на форума, но ако не съм, споделете надеждна ли е.
Благодаря предварително :)

petar99

 На тази цена с този размер аз не бих си го взел. Виждам, че си от София, наскоро отвориха нов магазин, специално за морска акваристика, има го като реклама по- горе, там има готови комплектчета на приемлива цена, освен това хората там с радост ще ти помогнат, кое как се прави, но имай в предвид, че рифов аквариум иска много грижи и внимание, така че го обсъди г-н Чочев и тогава вземай решения.

asito


Andem

petar99, благодаря за бързият отговор :)
Ще прегледам по-внимателно рекламите горе за да намеря магазина. За да съм честен, в този аквариум ме привлече дизайна. Обожавам морската акваристика! Влюбен съм в нея. Проблемът е, че все не намирам време да прочета достатъчно, а без това не става. Дано на това местенце имат и литература за начинаещи. Още веднъж мерси  ;-)

asito, мерси и за твоят отговор. Аквариумът е впечатляващ! Също така е скъпичък. Както и да е, продължавам да събирам мнения и съвети. Няма да се впусна в това начинание преди поне малко да се подготвя. Колкото повече виждам и научавам, толкова по-голям лайк се чувствам. Питам се, всички чудеса, които виждам в мрежата от хора ли са правени. Но не се отказвам лесно  :-)

Благодаря и на двама Ви :)

petar99

Цитат на: asito - 15.05.2013 21:52
Ей тоя си купи,пълен комплект e-plug and play  :-)
http://www.liverocknreef.com/liverock/index.php?l=product_detail&p=8911
Този аквариум го има в екзотик ленд, там зареждат точно с тези на red sea, днес успях да вляза, намерихме време да го посетим, докато бяхме в София, за да слушаме Bon Jovi, собственика т.е. Камен Чочев е много запознат с нещата в тази област и може да ти помогне със всичко, но пак казвам първо чети и се учи, после премини към действието.
ПП: магазинът е страхотен, има сол, тестове химикали и доста голямо разнообразие от риби.

asito

Аквариума,който ти препоръчах, бих го купил за себе си,щото наистина е готов за ползване, а и дизайна ми харесва.Но поради работата ми гледам само сладководни риби.За морските няма да има кой да се грижи при отсъствията ми от страната.Доста четене трябва да падне преди да стартираш морски,но с готова система,разчетена за обема вода, мисля ще е по-лесно,отколкото да се купуват по отделно филтри,осветление и т.н.
Ха,не знаех ,че тоя аквариум го има в бг.Супер е това.Може пък и на изплащане да го дават,Успех в начинанието.

Tsinguilev

В Европейския съюз представител на компанията  "Иновейтив марин", която произвежда аквариумите от серията "Нуво" е "Нордик рийф шоп" със седалище Орхаус, Дания. Възможна е поръчка от България и доставка в рамките на 24 часа.

http://www.nordicreefshop.eu/Aquariums/Innovative-Marine.html

http://www.youtube.com/user/innovativemarine?feature=watch





Стоян Михов

Относно този Иновейтив Марин, много пари за 75 литра аквариум. Иначе изглежда много добре, но оригиналното му осветление не струва, в американският му вариант е със диодно осветление AI Vega Color , което е вече професионална работа. Иначе ако сте обърнали внимание аквариума е без скимер, а с разни смоли и филтърни гъби, явно това ще е новата мода в аквариумите до 100литра, интересно как осигурява кислородинга?
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

SpongeBob

Здравейте! Има ли вече някой с лични впечатления от Nuvo? От всичките оборудвани аквариуми,тези най ми допадат,другите с подобен литраж (~100) ,ми квадратеят. Приемам и препоръки за други марки и модели,но нещо изпробвано и работещо,да не се налага да го търбуша и ъпгрейдвам веднага,защото не съм в час.Трябва да е подходящо за отглеждане на клоуни и някое непретенциозно коралче :)

Similar topics (5)

55782

Публикации: 19
Прегледи: 24676

30561

Публикации: 24
Прегледи: 11290

57084

Публикации: 5
Прегледи: 3999

36266

Публикации: 36
Прегледи: 13909